Amanda på bedringens vei

Det går greit med Amanda, jeg var utrolig spent og nervøs i morges når vi sto opp og etterpå.
Nå i ettertid tror jeg Amanda hadde et lite drypp om torsdagskvelden, den tiden vi skulle legge oss, og så hadde hun ett som var litt sterkere morgenen etter.
Jeg reagerte ikke noe om torsdagskvelden, satte det på»kontoen» uhell og klumsete.. Amanda datt da hun skulle ned av sofaen, men jeg trodde hun tråkket feil, gled på gulvet, eller noe.. Vi gikk ut, det hadde regnet litt, og når Amanda gikk under verandaen (for å ta en snarvei oppover) så dryppet det vann ned på henne, hun ristet seg, og falt. Det var sørpe og glatt, så jeg tenkte bare at hun gled pga det. Og etterpå så gikk vi inn og la oss, og Amanda sov som normalt hele natten.
Jeg reflekterte ikke så mye over det da vi sto opp morgenen etter heller, men så etterhvert måtte det ha skjedd noe, for hun falt ned fra sofaen (nå er sofaen stengt fra), hun falt ned fra sengen sin, hun falt fra madrassen sin i stue, hun falt når hun bare gikk på gulvet.
Hun gikk veldig skjevt, «kroppen» dro til ene siden, og hun måtte ta mange «støtteskritt» når hun gikk, for å ikke falle.
Kroppen hennes så også helt skjev ut, og nakken og hodet. Jeg ringte og fikk time klokken tre hos dyrlegene her.
Jeg var så overbevisst om at det måtte være noe i øret.. selv om det var ikke noe å se der i det hele tatt, ikke luktet det, ikke noe grums, ikke rødt eller hissig, eller annet.. Men folk får jo virus som går på balansen, så noe slik måtte det være med Amanda også, tenkte jeg..

Jeg har sikkert hørt og lest om hunder som får slag, men aldri reflektert over det, det er liksom ikke noe som har vært aktuelt. Og det er på en måte noe som skjer gamle hunder.. Men det er jo som hos folk, skjer jo ikke bare eldre folk heller, dessverre. Og selvsagt måtte da Amanda være en ung hund som fikk det.

Som jeg skrev tidligere, så er jeg så glad jeg ble hjemme denne helgen, det har ikke så mye å si for Amanda, eller hva og hvordan, ikke hadde det så mye å si om når vi var hos veterinæren heller, siden de ikke kunne gjøre noe. Jeg eller veterinæren kan heller ikke gjøre noe om det kommer igjen, eller jeg er der akkurat når det skjer. Det må bare gå sin gang..
Amanda kunne blitt satt på kortison, men det tåler hun ikke.

Ene øyet til Amanda er tydelig preget av dette, hun blunker ikke skikkelig, og reagerer ikke på det. Så jeg håper det bare er midlertidig det også, og at synet er der enda.
Hun søler litt mer.. en normalt med mat og vann, nå pleier hun ikke søle med maten da, men nå detter den ut igjen litt.. og hun bruker enda lenger tid på å spise.

Sofaen er som sagt stengt fra henne, sengen demonterte jeg i går, og nå har hun bare madrassen og dynen å ligge på der. Det blir bare litt større høydeforskjell, hun rekker fremdeles opp til meg med å legge hodet sitt på madrassen i sengen vår. Så får vi se det litt an med sofa og seng framover. Jeg lå sammen med henne på gulvet (teppet) i går, og så la vi oss lenge på soverommet. Er viktig med ro og hvile første tiden.

Jeg håper lammelsene går over og at hun blir seg selv igjen, er de første 14 dagene som egentlig avgjør det, ettersom jeg forsto. Hunder kommer seg bra fort etter slik, og hun har ingen smerter, noe som er veldig viktig.
Vi får ta tiden til hjelp, og tusen hjertelig takk for meldinger og hilsener fra en del av dere ❤
Det gjør godt når folk forstår hvordan det er om det er «bare en hund», og jeg er veldig sikker på at dette skal gå bra, noe annet er ikke aktuelt akkurat nå.

November i fjor

IMG_0394 (768x800).jpg

En kommentar om “Amanda på bedringens vei

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..