Hunder som blir borte

Leste i lokalavisen om en hund som hadde kommet til rette igjen, i høst (en husky som var i fjellene her i fire døgn)
Synes det har vært en del hunder som har blitt borte, men heldigvis kommer de fleste til rette igjen. Men så er det de som ikke kommer hjem igjen, det er forferdelig for de som sitter igjen og ikke vet hva som har skjedd.

Jeg tenker alltid på Lufsen som ble borte når det er snakk om hunder som blir borte. Det er mange år siden, men likevel så kjennes det godt enda. Det er nok fordi vi aldri fikk visst hva som skjedde.. Tore hadde kontakt med hunden like før den ble borte, og stille, og etter det var det ingenting.
De var på harejakt (var en Hamiltomstøver) og Lufsen kom aldri hjem igjen. Lufsen var en veldig rolig og behagelig hund, kan vel trygt si at av de tre harehundene vi har hatt så var det den mest spesielle.
Det ble lett mye etter Lufsen, som ble borte om høsten. Så fort det ble hørt hund som bjeffet i området, eller spor i snøen (det var ikke snø når han ble borte) så var det å dra å sjekke/lete. Vi syntes begge at vi hørte Lufsen ute her i perioder, og sto til og med opp for å sjekke om natta, sto han ute her og ville inn?
Men Lufsen kom aldri hjem, etter en stund så ble det slik at man syntes det hadde vært bedre å fått beskjed om at han var død, det uvisse i slike situasjoner er det som er vondest. Hva, hvordan, hvorfor?
Det er vondt når hunden dør, eller må avlives, men man vet da at hunden er død, og kan gå videre fra der. Er hunden borte så både håper og tror man at hunden skal komme til rette igjen, både første dagene, og uken.. helt til man innser at håpet begynner å bli veldig lite, og så borte.
Vi har hatt hunder etterpå som vi har måttet vært hos veterinæren å fått avlivet, det er også vondt og tar lang tid å komme over, men det er annerledes uansett hvorfor man gjør det. Jeg håper jeg aldri kommer i en slik situasjon at vi har en hund som blir borte igjen, og med en hund som Amanda bør jeg faktisk føle meg bra trygg på det også, selv om man aldri kan være 100% sikker. Rasen er kjent for å ikke stikke av, og å holde seg ved eier.

skann0011 (640x518) skann0013 (639x640)

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..