Ulldekken del 2

Jeg skrev om ulldekkenet jeg kjøpte til Amanda her, og om hva jeg ikke likte med det. Det er ikke åpning til sele, slik at man kan bruke sele under, noe jeg synes er viktig. Men det er noe som er enkelt å gjøre noe med selv, i utgangspunktet..

Jeg gikk i gang med «jobben» med godt humør, symaskinen fungerte, og selv om det var noen som spurte meg et par ganger om jeg trengte hjelp, så neida, klare selv må vite!
For å gjøre en lang historie litt kortere, det gikk litt bra til å begynne med.
Jeg tenkte å sy «rundt» for så å klippe hull til selen. Hadde målt opp på forhånd hvor jeg skulle sy og klippe. Og det gikk forbausende enkelt å sy, helt til jeg oppdaget at jeg hadde sydd feil. Jaja,så var det å prøve å ta opp igjen da.. Det gikk ikke fullt så bra, men jeg kom så langt at jeg begynte å sy for andre gang, da gikk det ikke bra. Må innrømme at jeg nesten så for meg å kaste hele dekkenet og kjøpe et nytt. Men til og med jeg så at det var litt drøyt, ihvertfall etter litt.. Det kom noen mindre fine gloser, og jeg bare gikk.. Etter kort tid hadde noen andre kommet å satt seg ved kjøkkenbordet, tatt opp litt, og sydd ferdig. Er det mulig? Og tenk om jeg hadde sagt ja til første eller andre tilbud om hjelp 😡

Uansett, dekkenet ble ferdig, slik jeg ønsket, og det fungerer veldig bra. Selen vi bruker kan leses om her, etter min mening den beste og sikreste selen, ser ikke en eneste sele som er bedre på noen måte som jeg kommer på.
Vi bruker sele stort sett hele tiden når vi går tur , synes det er best. Og jeg vil ha selen under dekkenet, ikke over.
Man kan feste kobbelet to steder på selen, så jeg valgte den fremste ringen nå når jeg skulle ha hull i dekkenet, (på det andre dekkenet vi har er det bakerste ringen som passer)
Dekkenet med hull i ble da slik

ulldekken til hund ulldekken hund

Kraven er ikke brettet ned, og dekkenet ble nesten blått på bildet, men det er ikke blått men svart (finnes i lysgrått også)
Dekkenet ble ihvertfall veldig bra nå, så nå venter vi bare på litt kaldere vær..

4 kommentarer om “Ulldekken del 2

 1. *ler* Ser for meg en 3-åring som også skal klare selv, og hvor resultatet kanskje ikke alltid blir slik vi voksne vil at det skal bli :p Men det der ble jo veldig bra!
  Dekkenet ser veldig godt og varmt ut, lurer på om sånne lages til mennesker? 😉

  Liker

  1. Hehe, jeg vet ikke mitt egent beste noen ganger.. Det hadde jo blitt bittelitt penere om jeg ikke absolutt skulle klare selv, så lenge. Må nok bare innse at noen ting er det greit å få hjelp til, og så kan jeg gjøre andre ting.
   Haha, ja det kan du si, vet de lager en del til mennesker, men ikke hva, har sett på det de lager til hunder bare.
   Vi hadde jo noen få dager med «kulde», og jeg ble en smule bekymret, men etter jeg kjøpte dekkenet har de vært mildvær, men tror nok vi får brukt det nok, dessverre 😦
   Hadde det ikke vært for den nakne huden til Amanda et par steder hadde jeg sannsynligvis ikke brydd meg om mer enn det dekkenet jeg kjøpte i fjor. Hun klarer seg fint i en del minusgrader om hun har den normale pelsen sin. Men et slik dekken er noe vi har en stund regner jeg med, og kan være greit å ha i flere tilfeller, vet det er mange som bruker slike dekken når hundene er rolige i bilen om vinteren osv også.

   Liker

   1. Jeg er ikke helt sikker på hva du mener kunne vært penere, for jeg synes det ser mer enn bra nok ut 🙂
    Onepiece tror jeg det heter til mennesker forresten :p
    Akkurat når det gjelder hunder i bil på vinteren er jeg rimelig heldig. Er det så kaldt at jeg mener at Nairo ikke har pels nok til å holde seg varm, kan jeg pakke han inn i ett av pleddene hans, og der blir han liggende, helt stille, til jeg kommer tilbake 🙂

    Liker

    1. Takk 🙂 Hehe, ja det var den tiden det, de finnes vel enda, men tror storhetstiden til de er ferdig.
     Ja det husker jeg du har sagt før, og jeg synes der er helt fantastisk. Nå har jeg ikke prøvd med Amanda, men tviler på at hun ligger såå rolig 😛

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..