Bobilfolk

Det finnes en del «bobilgrupper» rundt omkring, og der kan det bli en og annen diskusjon, eller meningsutveksling..
Det kommer smarte tips, nyttige tips, idiotiske meninger, gode råd, hjelp til de som spør, og de som ikke spør.. Med så mange medlemmer må det bare bli en fin blanding av forskjellige folk, det er ihvertfall veldig underholdende.
Jeg har lært mye av å lese forskjellige innlegg.. Nyttelast og egenvekt skal jeg ikke skrive mer om denne gangen..

Men, det er jo så mange andre ting som er viktig i bobillivet.. Man har jo så god tid når man kjører omkring/står parkert med bobil, så man kan jo fundere litt.. Ett spørsmål jeg har sett flere ganger er om folk bruker dusj og toalett i bilene sine. En del mener at det må man da ikke gjøre, tenk å skitne til bilen sin på den måten da.. og det tar seg mye bedre ut når man skal selge bobilen.
Da er det ikke rart folk er opptatt av å bo på en campingplass med flott sanitæranlegg, så kan man løpe tvers over plassen hver gang man skal på do. Om de ikke er så heldige å få plassen nærmest doen da, den er sikkert veldig populær.

En annen ting folk funderer mye på og spør om, er hvilken sengeløsning de andre har. Har man sidestilt dobbeltseng, midtstilt dobbeltseng, to enkle senger eller hva?
Noen klarer ikke klatre over partneren sin når de hver natt må stå opp for å ut på do.. så da må de selvsagt ha midtstilt dobbelseng. Eller de  liker å være litt adskilt, og da helst med hver sin seng.. det neste må være hvert sitt soverom, eller kanskje hver sin bil?

Man må da få gjøre som man vil i sin egen bil? Om folk er så tankeløse at de bruker do og dusj og dermed får lavere innbyttepris 10 år senere er da deres eget tap. Om de vil sove sammen i samme seng eller hver sin seng er jo også en privatsak, det neste blir vel spørsmålet om hva man gjør i sengen..

Så er det hund.. mange med bobil har hund, og det legger spesielt de uten hund merke til. Og de kan ikke forstå dette, siden nesten alle bobiler annonseres for dyrefrie når de skal selges.
Det er lureri og svindel og hele pakka..
Jeg hadde ikke engang tenkt tanken om å skrive noe slik i annonsen om jeg skulle solgt en bobil. Hverken at det har vært hund i den, eller dyrefri om den hadde vært det.
Om man er så allergisk at man blir alvorlig syk eller dør om man kommer inn og oppholder seg i en bobil det har vært hund i, så kan jeg forstå problemet, men det er vel ikke så mange som er.. Og man snakker da med selger, og ser og sjekker bilen før et kjøp? Regner med at om man spør så får man et ærlig svar. Bilen er vel også rengjort på en normal måte.
Dyrehår og støv og midd følger uansett med på både klær, sko osv, så jeg tror at om man er så veldig allergi så bør man gå for ny bil.

Sosiale bobilfolk.. noen er ikke sosiale, noen litt sosiale, og så er det de som er påtrengende sosiale..
Det klages egentlig mest over alle de som ikke er sosiale, de som ikke vil snakke med deg, eller sitte sammen med deg..
Nå er «bobilfolket» en stor gruppe med mennesker, og det er ikke slik at alle som har/kjører bobil er like, en gruppe mennesker som bare drar for å være sosiale og treffe nye folk.
Å hilse på andre når man kjører etter veien er koselig, selv om mange ikke synes det.. Noen hilser ikke til noen, noen hilser til alle, noen hilser bare til de «flotte» bilene.
«De sitter bare inne i bilen sin», ja kanskje de har andre ting å gjøre enn å være så sosial? Det er ikke alle som oppsøker steder med mest mulig folk for å være mest mulig sosial. Vil du treffe andre sosiale bobilfolk så dra på treff, campingplasser eller heng en rød sløyfe på speilet eller foran i bilen..

Bilder.. Å legge ut bilder på grupper på fb av andre sine tabber, feil og misforståelser er noe som en del elsker. Kommentarfeltet går nesten over stokk og stein.. og mange har lignende eller verre «tilfeller» å fortelle om/legge ut bilde av.
Noen av bildene som blir lagt ut er positive, om bobilen på ett eller annet vis, men de er i mindretall har jeg inntrykk av.
Har du parkert litt feil, uansett grunn så er det bilde på fb, med en del spydigheter osv. Hva om man plutselig måtte stoppe for at noen kom i veien foran bilen? Noen i bilen kunne blitt akutt syk? Bilen kunne fått motortrøbbel, eller annet trøbbel.. eller det kunne rett å slett være en «idiotparkering»? Man vet ikke, og bør heller ikke legge ut bildet av bilen.
Om naboen din på camping eller stellplassen setter bobilen sin litt for nærme din, hva gjør du da? Jo, du legger ut bilde av den og kjefter vilt om sikkerhet, brannfare dumme folk osv, man kan selvsagt ikke gå ut av bilen å snakke med sjåføren i den andre bilen for å ordne det på den måten, eller om man er på en campingplass, ta det opp med de rette personer der. Flytte seg selv eller å bare dra sin vei er heller ikke aktuelt, første bud er å ta bilde å legge ut raskest mulig, ihvertfall før den andre rekker å flytte bilen sin.
En gang i sommer så var vi litt uheldige.. vi hadde tømt bilen for spillvann, og hadde da glemt det.. Det resulterte i at da etter vi hadde kommet på veien igjen og svingte litt så ble det litt vått etter oss. Man får jo aldri tømt tanken helt, og når man da kjører og svinger litt, så kommer det ut vann, som forøvrig synes veldig godt på veien. Flaks for oss så var det ingen annen bobilsjåfør i nærheten!
Man kan være uheldig å ha glemt å «lukke» spillvannstanken, det kan være en lekkasje, eller sjåføren bare gir blaffen å tømmer der og da, uansett så er det viktigste å få tatt ett bilde, helst av hele bilen.. Spillvann/gråvannet skal man ikke tømme alle steder, men det er jo uansett bare vann fra vasken og eventuelt dusjen (for de som er så tøffe at de dusjer i bilen sin..) det er ingen krise om det kommer noen liter vann ved et uhell.

Noen selger bobilen sin, så det kan til tider se ut som finn.no «light», spesielt når noen er så ivrige at de legger ut annonsen gang på gang. Finnes ikke flottere og bedre bil!

Jeg er ikke av de mest sosiale når vi er på tur, men er heller ikke direkte usosial. Ser bare ikke at man skal ha så mye til felles med alle som kjører bobil. Er sikker på at det finnes en del hyggelige folk der, på samme måte som det finnes en del mindre hyggelige folk, det ser man jo inne på gruppene også..

Hva og hvordan vi bruker vår bobil? ja nå kan du lure 😉 Ha en flott bobiltur, med eller uten rød sløyfe!

 

DSC_0010 (800x450)

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.