Hva viltet ser

Da jeg gikk tur med Amanda forrige helg så tenkte jeg at det snart var på tide å dra fram igjen refleksvesten, siden elgjakta starter snart (i morgen), men så kom jeg plutselig på at hjortjakta har jo startet, og det er jo mange som jakter på den før elgjakta starter også, så jeg burde allerede da ha begynt med vesten.

Nå er det omdiskutert både det ene og andre i forhold til dyrene, om hva de ser og ikke ser, hva som er riktig vet jeg ikke men fant en veldig interessant artikkel i fjor, som jeg fant igjen på nett nå «Hva viltet egentlig ser» heter den, og kan leses her

 

Jeg tror på mye av dette, og det handler jo mye om sikkerheten til jegeren også, det skjer dessverre en og annen ulykke under jakta.

Jeg tror bevegelse (som det også står om) er mer skummelt for dyrene, men samtidig har jeg jo «gått på» dyr mange ganger uten at de har brydd seg i det hele tatt! Lukt tror jeg også kan virke negativt inn, om man skal komme innpå dyrene, slik sett burde jeg dynke meg i parfyme før jeg går i skogen.. Lyder skal jo også skremme dyr.. jeg lurer på hvilke lyder.. det nytter ihvertfall ikke snakke eller rope til en del av de.

Joda, både lyder, bevegelser og lukt kan skremme bort dyr, men samtidig så finnes det alltid en del dyr som overhode ikke bryr seg, og det er de jeg møter når jeg og Amanda er alene. Jeg er faktisk redd elgen når jeg og hun går alene, og har overhode ikke noe ønske om hverken se eller møte noen av de.

 

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..