Dag en, to og tre på tur til Lofoten

Etter litt om og men fikk vi reist på lørdagen. Det ble til slutt opphold slik at vi fikk ordnet det vi hadde igjen.
Hadde et par ærender, blant annet innom i Lom og skifte en logg, det ble lettvint, skiftet hele cachen. Så var det et par småting som ble bortglemt fra butikken tidligere som jeg fikk ordnet.

Vi kjørte ikke langt første kvelden, men brukte lang tid. Siden det ble så sent før vi dro så fant vi ut at vi skulle kjøre om Røros.. Da slapp vi Trondheim og områdene rundt der, der er veldig vanskelig å finne egnet plass for lufting av Amanda, og overnattingsted. 
Et stort pluss ble noen cacher på turen, siden vi ikke hadde kjørt der etter vi begynte med geocaching. Tror vi fant 15-20 cacher den dagen, blant annen en som skal få minuspoeng. Det er mange fine cacher, og fine/smarte løsninger. Denne kunne vært veldig fin om CO hadde lukket litt mer av cachen. Å forstyrre en fugl som ligger å ruger, eller en haug med fugleunger skal man ikke gjøre, og det gjør man her! Det var heldigvis ikke hverken egg eller unger når vi var der, men det var vel mer med årstiden.
Ble sent før vi roet oss om kvelden, og sent morgen etter..

Amanda stresset litt første kvelden, mens vi kjørte. Vil si, hun var jo helt rolig men peste en del.
Overraskende nok så drikker hun vann fra vannkranen i denne bilen, vil si fra koppen sin. Og jeg som tok med 10 l vann. Hun er like «flink» til å spise og drikke som vanlig, drikker kanskje litt mer på biltur slik. Har stort sett slurpekoppen i buret, den er bare så genial!

Vi startet ikke så tidlig på dag to, men tok det rolig og cachet oss bortover og oppover. Vi tok vel omkring 20 cacher den dagen, ikke noen slik veldig spesiell tror jeg. Er veldig variert med dekning, og jeg logger ikke før jeg er hjemme uansett. Har notert stikkord på endel, så jeg skal huske hva dt var med noen av de. Om det ikke alltid er så mye spesielt med cachen, så kan det være ting som skjer som kan være greit å skrive om.. Var to cacher vi måtte lete litt etter i går, men fant alle vi lette etter begge dagene, flaks..
Ble ikke tidlig kveld i går heller, men avsluttet cachingen tidlig for å se etter sted å overnatte på. Og det fant vi etterhvert inne på et område med noen cacher…
Vi ordnet oss med mat og la oss i går kveld, tenkte å ta litt av en trail i dag.

I morges våknet vi tidlig, og etter vi hadde ordnet oss litt begynte vi å se etter en cache som skulle være helt inntil oss. Det var den også, nesten. Var dårlige koordinater på den, men oppdaget den når vi skulle gi oss. Jeg ble litt paff i forhold til cachen og hvor den var, men skulle vise seg at dette bare var begynnelsen.
Jeg hadde lest og hørt litt om denne nye trailen, Bogn mega trail,  så jeg hadde gledet meg. Nå er trailen på 1001 caher, så selvsagt skal det godt gjøres at alle er flotte eller befinner seg på flotte steder, og en trail er en trail.. Men å ha cachene langt inn i skogen, oppi skogen så man må brøyte seg vei i meterlange buskas.. ser jeg ikke vitsen med når det ikke er noe spesielt sted, men bare i skogen. De vi tok i dag frister overhode ikke til at vi skal ta flere. Og hjalp heller ikke at vi tydeligvis irriterte en «innfødt». På alle stedene vi var så parkerte vi bilen godt ut av veien slik at det overhode ikke var vanskelig å kjøre forbi bilen, hverken med bil eller traktor.
Det var noen få hus/gårdsbruk inne i det området vi var, og en i en mørk stasjonsvogn tutet iltert når han kjørte forbi oss i morges. Det var ingen hyggelig trykk på hornet hilsen nei. Lite koselig når man er ute på tur og faktisk ikke har gjort noe galt.
Humøret ble ikke bedre av å falle x antall ganger heller, vi kjørte tilbake til hovedveien og fortsatte der. Trailen får bare være, det som vi så/fant var egentlig ikke så mye å ta syntes jeg, i forhold til vanlige cacher lang veien. Nå er nok denne trailen mye mer enn de få vi tok, men vi plukket nok ut noen dårlige til å begynne med.

Vi fortsatte en stund og fant noen vanlige cacher, og fikk våre første DNF, to etter hverandre. Litt surt kan man si, men synes vi lete bra også, en av de hadde D 1,5 (selvsagt..) den andre D 4, da er det mer greit synes jeg.
Vi rotet med så mye i dag, veldig mye.. skal skrive mer om det en annen dag. I dag tror jeg ikke vi fikk så mange funn, tok kveld tidlig. Nå er det snart å lage middag og slappe av resten av kvelden.

image

3 kommentarer om “Dag en, to og tre på tur til Lofoten

 1. Jeg håper inderlig at du skriver i loggen det du (og jeg) mener om åpne fuglekasser, sånn skal det IKKE være! Tror faktisk jeg hadde tatt kontakt med en reviewer om den også.
  Hvis det er mulig å legge ut cachene nærmere veien i en PT, så synes jeg også at det skal gjøres. Å bushe gang på gang på en PT er ikke moro.
  Ellers håper jeg dere har en fin tur nordover, jeg er (som vanlig) misunnelig 🙂

  Liker

  1. Kommer til å skrive det veldig tydelig ja, sjelden jeg reagerer på den måten, men dette likte jeg ikke i det hele tatt.

   Jeg forsto ikke meningen med disse cachene vi tok i den trailen, de var bare på måfå syntes jeg. Fristet lite til å ta flere ihvertfall, og dt kan jo ikke være meningen. Det er jo ikke noen powertrail, men likevel. Jaja, det er jo forskjellige meninger osv, og måten cachene var gjemt på var jo veldig grei 🙂

   NÅ ferierer vi veldig underveis, og det er veldig morsomt. Bare vent til jeg skriver om hvor hjelpsom jeg er.. har heldigvis en mann med humor og mye tålmodighet 🙂

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.