Litt flere cacher, kirker, attributter og bukkene bruse

Vi avsluttet langhelgen med å dra nedover dalen på mandag, plukket opp datteren underveis, det er jo så kjekt å ha med barn på geocaching, og det gjelder uansett alder 😆

Vi kjørte litt til før vi begynte med å lete etter cacher, men da gikk det radig en stund. Vi var innom mange fine steder, mange kirker (tror det ble fem denne dagen) og så måtte vi jo innom en jernbanestasjon eller to.
Kirker er liksom et «must» når det gjelder geocaching, det samme med jernbanestasjoner, bruer, minnesmerker osv.

Ene kirken drev de på med restaurering på, så der ble det litt ekstra.. men cachen ble funnet og logget.
Midt inne på en skoleplass så kom jeg på at cacher ikke er plassert inne på skolens område..

Man skulle tro Tore hadde en grei jobb med å kjøre når han hadde to til å fortelle hvor han skulle kjøre, men vi oppdaget etterhvert at vi ikke nødvendigvis hadde like mange veier på kartene våre.. det ble en del morsomme episoder av det, for ikke å snakke om «nå har vi kjørt forbi»..
Vi skulle jo ta de langs E6, men det ble en del småveier også, og bommet på noen av de, ikke så greit å holde seg oppdatert.
Alle cachene var veldig greie å finne, bortsett fra en! Jeg var 100% sikker på at den var borte, vanskelighetsgrad 1 på cachen, spoilerbilde av selve cachen og steden den var plassert, pluss hint, og så finner vi den ikke!
Vi lette både der den skulle være,nedenfor, ovenfor, på bakken osv, men måtte gi oss, og jeg så også at den (i motsetning til mange andre vi fant) ikke hadde vært logget på over en mnd. Så konklusjonen min var at den var borte.
Da jeg satt å skulle logge, så logget je selvsagt den også (som DNF) og da oppdaget jeg at noen andre hadde logget den med «funnet» samme dag, og dette var attpåtil en som akkurat hadde begynt, og fant den som sin første cache. Jeg må nok revurdere min oppfatning om hvor god jeg er til å lete 😛

Jeg fikk logget en mystery, som jeg ærlig talt ikke er så glad i, denne ble det litt «plunder» med siden det ble et tall feil, men ble raskt rettet opp av suduko løseren (som ikke var meg) så vi fant cachen greit.

Jeg logget første multicachen min, men bare fordi de to andre absolutt ville det, og tok med koordinatene fra andre cacher.

Jeg tror jeg ende opp med litt over tyve cacher denne dagen, og en veldig koselig og morsom dag.

Her syntes jeg egentlig at det var best å stå å fotografere mens de andre fant fram til cachen, ser jo at det er litt bratt her, datteren holdt på å ta en veldig snarvei helt ned..DSC_0110 (800x450) DSC_0113 (800x450)

Jeg glemte stort sett å ta bilder, men måtte ha med et obligatorisk kirkebilde, plukket ut en stavkirke

DSC_0123 (674x800)

I Garmo og på Kvam er det ikke kirkecacher… om det er andre steder i dalen det ikke er vet jeg ikke, men har snart vært ved alle.
Det finnes vist en challenge ang kirkecacher, men tviler på at jeg har nok kirker, så må nok fortsette mine kirkebesøk en stund til, og det er jo bare bra.

Et annet sted hadde jeg flaks som hadde med kamera, men det var bare fordi de andre begynte å snakke om stedet, så hadde en mistanke om at det var lurt å dra med kamera.

vann)

Når vi kjørte tilbake passet det bra å innom hos datteren så Amanda fikk middag, og da måtte jeg ta bilde, enda Amanda har insistert på at jeg ikke skal gjøre det når hun spiser..

boerboel

Tore var innom å fant de fleste av de jeg hadde lagt ut tidligere, men ene var «sperret» og ved en annen en så høljet det ned, så de fikk være.

Denne kvelden fikk jeg logget med det samme vi kom hjem 🙂

Skulle tro vi hadde fått kvoten vår av cacher en stund, men tirsdag ettermiddag ramlet det inn en haug med mailer, om nye publiseringer i nærområdet. Da gikk jeg å la meg et par timer, Tore var på jobb, og så skulle han på skytebanen en tur, så cacher fikk være cacher.
Da Tore kom hjem så så vi at det var noen andre som drev å logget FTF, så vi fant ut at det passet bra å ta en kveldstur for å bli STF

Vi hadde ikke før parkert på første cachen før vi fort forsto at her hadde ikke noen funnet cachen, for det kom plutselig en bil, og der spratt det en cacher ut av bilen.
Det lå to cacher like ved hverandre, men vi er vel ikke så glad i å lete «i flokk», så vi dro videre..
Vi hadde ikke før kommet oss ut av bilen ved neste og gått litt opp i skogen før vi så en bil dure forbi, det var jo flere cacher lenger framme som ikke var funnet.
Vi tok oss god tid, og stoppet ved de som var logget også, da målet for oss denne kvelden var å finne de cachene som var lagt ut uansett om de var logget eller ikke.
Jeg synes det er morsomt med FTF (og vi ble FTF på to cacher denne kvelden) men har egentlig et avslappet forhold til det. Synes det er litt morsomt når man nesten ser panikken lyse ut av øynene til andre når de står i fare for å miste FTF 😛
Vi fant stort sett alle cachene greit, ble sent før vi kom hjem i går kveld, så gikk å la meg like etterpå.
Tror jeg fikk noen nye attributter i går, de så jeg heldigvis ikke noe til før jeg var langt oppi en steinrøys, da fant jeg ut at det kunne være greit å sjekke, noe som egentlig ikke var så lurt.. jeg skulle ned igjen også…

Var veldig glad det var lite vann i osen siden jeg noen ganger måtte leke en av (den minste..) Bukkene Bruse.
Det som er så synd i slike tilfeller som denne turen (og andre) er at det blir så mye man ikke kan si/skrive i fare for å ødelegge for andre som skal finne/finner cachene, men at det er mange spennende og morsomme opplevelser er det ikke tvil om.

bru hund

Skal så smått begynne å planlegge et evnet, det blir også morsomt håper jeg, men nå må jeg gå i gang med logging her.

6 kommentarer om “Litt flere cacher, kirker, attributter og bukkene bruse

 1. Herlig med cachedager, og absolutt moro å være flere på tur.
  Synes jeg dro kjensel på stavkirken, så jeg måtte inn og lete litt, og den logget jeg jaggu på vei oppover til dere for et par år siden! 😀
  Jeg skal på event til søndag, og da skal jeg samtidig prøve å være behjelpelig med å forklare caching for nybegynnere. Kjenner jeg er litt nervøs, men jeg burde vel klare å forklare litt, vel 🙂

  Liker

  1. Ja er så morsomt med slike dager/turer
   Så morsomt at du kjente igjen kirken 🙂

   Tror ikke du skal være nervøs for å forklare, jeg er så glad jeg begynte når jeg begynte (takket være deg 🙂 ), og også at jeg begynte med GPS istedenfor mobil.
   Ser det er mange nybegynnere som bruker bare appen, og ikke engang vet om nettsiden, noe som er litt synd, går glipp av mye informasjon.
   Og så er det veldig greit å ha noen man kan spørre slik helt først på, når man er i tvil om noe. Husker de coinenen jeg fant i en av første cachene, som jeg ikke forsto mye av.

   Liker

   1. Det var det røde kirkespiret og det hvite huset i bakgrunnen som virket kjent, selve kirken tittet jeg egentlig ikke så mye på :p
    Joda, men det er én ting å forklare seg skriftlig i bloggen, der kan man bruke lang tid på å formulere seg. Noe helt annet å forklare muntlig, synes jeg.
    Men ja, jeg skal absolutt fremheve nettsiden, det er bare trist at det ikke ligger noen direkte forklaring om nettsiden i noen av appene.

    Liker

     1. Takk for det. Jeg kommer uansett aldri til å glemme første funnet ditt, for ikke å snakke om den nede ved elva. Tror det var det tredje funnet ditt, og du fant den så lett!
      Peker forresten til Dunk-dunk-dunk-innlegget ditt, der ligger det en kommentar 🙂

      Liker

      1. Det var jo et sted som pekte seg naturlig ut 😀
       Næmen så rart, det hadde jeg svart på, men ser ikke noe til det svaret selv heller. Men svar skal bli, om ikke akkurat helt likt 😀

       Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.