Ny allergimedisin

Jeg er allergisk for litt av hvert.. og har perioder i løpet av våren/sommeren som er skikkelig slitsomme.
Jeg er allergisk for de fleste pelsdyr (også hund..) og gress, bjørk og en del annet. Vanligvis går det greit, bortsett fra disse periodene om våren/sommeren, nesen og øynene blir rennende, såre, røde, kløende, ja alt som følger med.
Jeg synes kontaktlinsene beskytter øynene litt, men på langt nær nok. Jeg bruker Zyrtec (Cetirizin) tabletter hele året, og det går jo greit, men de hjelper ikke disse periodene jeg nevnte. Vel, de hjelper ok, kan bare tenke meg hvordan jeg hadde vært om jeg ikke hadde brukt de. Har såvidt opplevd å gå tom for medisin, og det er ikke så lurt.
Jeg bruker otrivin nesespray.. men den skal jeg ikke si så mye mer om, men den skulle aldri vært reseptfri!
Har prøvd andre nesesprayer/turbuhaler som er beregnet for allergi med vekslende virkning, øyedråper som ikke fungerer noe særlig. Og nesten bare slått meg til ro med at det er sånn.
Men, så kom jeg over en nesespray som virket veldig «spennende», har nå brukt den en stund, og min bruk av otrivin har gått ned til 1/3 av det jeg brukte før!
Hvordan den virker ellers på allergien er jeg litt usikker på, har ikke hatt noen perioder som de jeg skrev om lenger oppe her etter jeg begynte med den, så da kan det hende den fungerer utrolig bra, eller at neste periode ikke har startet enda, det vil tiden vise.
Nesesprayen heter Dymista (meda), og er reseptbelagt. Inne på  naaf.no står det:

«Dymista
En helt ny nesespray med både antihistamin og kortikosteroid lanseres i Norge i mai 2013. Til bruk ved moderat til alvorlig sesongrelatert og helårlig allergisk rhinitt for voksne og ungdom over 12 år. Demper symptomer som kløe, nysing, renning og tetthet i nesen og allergiske plager fra øynene. Regelmessig bruk er viktig for best mulig effekt. Kontakt med øynene må unngås. De vanligste bivirkninger er lettblødende neseslimhinne og skorper i nesen.»

Blir veldig spennende utover våren og sommeren, om det kommer flere perioder med de plagene jeg pleier å få.
Hittil har jeg funnet to «negative» ting med denne sprayen, lukten og smaken, men om det er det eneste negative med sprayen er det ok, jeg skal ikke klage.

dymista nesespray

2 kommentarer om “Ny allergimedisin

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.