Krav fra Statens innkrevingssentral

Hadde litt travelt i morges, men sjekket mailen mens Amanda spiste frokost, der var mail fra Statens innkrevingssentral, om at de hadde sendt et brev til meg i Digipost. Jeg kunne ikke fatte og begripe hva dette kunne være, men gikk inn på Digipost (ikke lenge siden jeg ordnet den, og har vel ikke vært der siden..) Jeg så hvem som Statens innkrevingssentral krevde penger for, og forsto ikke så mye mer med det samme, det var NRK.
Jeg måtte logge inn med noe annet for å lese hele brevet, og det hadde jeg ikke tid til. Fant ut at jeg heller fikk ringe NRK når de åpnet.
8,01 ringte jeg NRK (etter å ha lett etter et tlf nr å ringe, de fleste saker skulle man skrive mail om sto det, og gjaldt det inkasso og Statens innkrevingssentral måtte man kontakte de, og ikke NRK.
Men som sagt, jeg ringte NRK.. en hyggelig dame svarte, og jeg forklarte problemet og sa jeg var sikker på at jeg hadde betalt regningen som kom (men fant ikke kvitteringen i farten før jobb, skummelt..), lisensnummeret hadde jeg selvsagt ikke, men personnr mitt hadde jeg med. Hun kunne da se at min siste innbetaling var i fjor.. da fikk jeg nesten vondt i magen og begynte å tvile på om jeg egentlig hadde betalt. Men så kom jeg på noe.. det hadde jo kommet to regninger fra de, med purring..

Litt forhistorie, jeg ringte til lisenavdelingen for mange (veldig mange) år siden, siden jeg var redd for at de skulle kontrollere om vi hadde tv og ikke betalte, man er da lovlydig.. Og har betalt lisensen i alle år etterpå.
For noen år siden fikk vi plutselig to regninger, en med mitt navn, og en med Tore sitt navn, han hadde jo selvsagt kjøpt «ett eller annet» som ble innrapportert, og siden han ikke sto oppført med tv.. så sende de han en regning. Jeg ringte lisensavdelingen, fortalte vi var gift og bodde på samme adresse, da var det greit, og vi skulle betale bare en lisens. Etter det kom regningen med både mitt og Tore sitt navn på, og det var jo greit. Slik har det vært i mange år.

Tilbake til nåtiden.. de to regningene og purringen som kom hadde begges navn på begge regningene, og samme adressen, så jeg brydde meg ikke å mye med det, betalte bare en av de, og lot purring være purring.. Regnet med at det hadde blitt noe kluss et sted, og at de registrerte innbetalingen min..
Så jeg sa ennå en gang at jeg var veldig sikker på at jeg hadde betalt, og at det måtte være en feil et sted, hun ba meg vente litt, så skulle hun sjekke litt mer. Jeg bet negler og ventet, og så hørte jeg henne si at det hadde nok skjedd en feil et sted, jeg hadde betalt. Men vi hadde plutselig blitt registrert to ganger, nå hadde Tore fått eget lisensnummer, med meg som ektefelle.. Men jeg skulle bare glemme brevet fra Statens innkrevingssentral, de skulle ordne det, jeg måtte spørre opp igjen,om det ikke plutselig ble noe krav fra de, det frister jo ikke å få staten etter seg som pengeinnkrever, men det trengte jeg altså ikke å tenke mer på, puh!

En annen historie fra noen år tilbake, jeg har fått purring fra NRK, og bannet godt pga unødvendige penger ut, og at jeg ikke hadde somlet meg til å betale regningen innen forfall, så sa Tore, «du sa jo du hadde betalt den», og jeg ringte NRK, og joda, den var betalt, og i rett tid også, det hadde skjedd en feil hos de, så de hadde sendt ut en del (mange) purringer til folk som ikke skulle ha det, kan tenke meg telefonen hos de var varme en stund, om folk oppdaget det.
Nå har vi vært borti «tull» fra de to ganger, men begge gangene har de rettet det opp uten problemer, så de er greie slik. Men man bør være litt oppmerksom på regninger som kommer.

Jaja, da kan jeg fremdeles sitte å se på tv med god samvittighet 🙂

spareelefant

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..