Ta til takke med

Dette innlegget skulle jeg skrive ferdig lørdagen, men plutselig skjedde det så mye, så det ble liggende som kladd til nå.

 

Når man sitter å surfer så kommer man innom både det ene og andre, noen ganger både morsomme og interessante sider, og annet..
Litt begrenset hva jeg synes jeg kan drive på tidlig en morgen når det er helg, og folk ligger å sover. Jeg og Amanda er oppe, vel.. Amanda sover bak ryggen min, hun har fått frokost og luftetur, da er det tid for hvil..
Tilbake til surfingen

Høystatusyrker, hva er det i 2015? Og finnes det folk som kategoriserer yrker i høy status nå i 2015? Da må det jo finnes yrker med lav status også? Og hva er da yrker med lav status?
Jeg synes ikke det er yrker med høy eller lav status, det vil selvsagt være yrker jeg aldri kunne tenkt meg, men ikke pga statusen, men enten fordi jeg ikke liker den type jobber, eller jeg vet at det overhode ikke passer for meg, men det har ingen fellestrekk.

Har statusen noe med utdanningen å gjøre? Da bør jo alle yrker med lang utdanning ha høy status? Og hva da med de som bruker årevis på utdanningen, og utdanner seg «til ledighet», det kan da neppe sies å ha høy status.. Men de kan kanskje smykke seg med en fin tittel..

Jeg har i følge en del mennesker en lavstatus jobb, jeg er renholder. Har til og med vært så smart å ta en utdannelse innen renhold, det må jo være totalt bortkaste, siden hvem som helst kan vaske.
Det finnes heldigvis en del folk som ikke bryr seg om hva slags jobb de tar, de tar til og med en vaskejobb.. Er det helt krise, ingen jobb, ingen penger, ta en vaskejobb mens du venter.
Noen har litt mer å tenke med, de setter grensen ved en vaskejobb, det får da være måte på hva man skal gjøre for å få litt penger til livets opphold.
«Det er ikke noe galt med vaskejobb, jeg har selv vasket», har jeg hørt noen si, skal ikke utdype den mer, noen ting taler fint for seg selv.

Man skal være stolt over yrket sitt sier mange, ja man skal det, men da lurer jeg på hvorfor det alltid er slike yrker som før gikk under «lav status» som folk nevner når det er snakk om å være stolt over yrket sitt.
Jeg liker jobben min, jeg trives kjempegodt med jobben min, den passer meg veldig bra. Jeg har jobbet som renholder i mange år, og tatt fagbrev i renhold. Det var en aha opplevelse, selv om jeg hadde jobbet som renholder i mange år før jeg tok fagbrev og kunne en del, så lærte jeg så mye nytt. Det var nesten ikke en gang på skolen det ikke var noe nytt, og interessant.
Vi hadde vel 9 bøker, ene boken var kjemi og økologi, en var fysikk, en om mikrobiologi osv, må innrømme jeg ble litt forbauset selv, men det meste var veldig interessant og noe vi som renholder faktisk har nytte av, og bør kunne, selv vi som bare vasker..

Å være renholder er så mye mer enn bare vaske, selv om det er det mange tror. Nå finnes det mange typer jobber innen renhold også, men i min jobb så har jeg ansvar for «mitt», jeg utfører det daglige renholdet, jeg har periodisk og hovedrengjøring, vedlikehold, planlegging, jeg legger opp min dag, min uke og mitt år slik at alt skal passe sammen. Jeg har det veldig «fritt» i min jobb, men desto større ansvar.

Etter så mange år med renhold, og ikke mins utdannelse, så føler jeg at jeg kan jobben min, er flink i jobben min, passer i jobben min, og liker jobben min, og det er jo noe av det viktigste.

Jeg har skrevet litt om noe av dette før, bl.a jeg kunne jo benyttet anledningen til å «blitt noe», den gangen det var snakk om omskolering, ikke så mange år siden, akkurat da jeg hadde begynt på fagbrevet. Jeg hadde ikke ønske om å «bli noe», og er veldig glad for at jeg valgte riktig den gangen.
Pga smertesyndromet osv, så har jeg faktisk en jobb jeg kan kombinere veldig bra med tanke på smerter osv, selv om det kan virke litt merkelig, mer om det senere en gang, annet tema, annet innlegg.

Jeg bryr meg lite om hva folk synes om yrket mitt, selv om jeg skriver innlegg om det.. Grunnen til innlegget var dette med en som skrev om høystatus yrket han har, uansett hva andre tenkte om det. Tror det var noe med at noen ikke syntes yrket hans var et høystatus yrke i 2015, og det stemte jo ikke.. Var vel da jeg begynte å lure på hva som er høystatus og lavstatus yrker i 2015 er, og hva kriteriene for de forskjellige statusene er.

 

Jeg er glad jeg har en jobb, ellers hadde jeg kanskje måttet ta til takke med en vaskejobb!

smileys vaskekjerring

En kommentar om “Ta til takke med

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..