Med friskt mot

Da er det blitt 1. februar, og jeg gleder meg til februar er over! Mars er litt greiere å forholde seg til.

I går morges når jeg og Amanda sto opp klokken syv, var det -4 grader. Passet bra for oss som skulle ut å gå tur på formiddagen. Så ble det -5, -6, -7, -8 og når det ble -9 var ikke klokken mer enn halv ni, men da gikk vi. Skulle vi vente noe særlig lenger risikerte vi å ikke få gått noen tur.
Vi gikk «veien» første delen, så over til et «råk», det var jo veldig greit å gå der.
Etter litt så kom det to hjorter og krysset foran oss. De var så lydløse at hadde jeg ikke sett opp der de gikk så hadde jeg ikke merket noe til de, Amanda så de ikke.. Men det tok ikke lang tid før hun luktet de, hun stoppet opp og sto lenge å så ned i skogen der de hadde gått, skulle ikke forundre meg om de sto der. Men vi gikk videre, pga «kulden» var det greit å ikke stå alt for lenge rolige. Det ble jo litt kjedelig ettehvert, å gå der det var opptråkket, så etter en stund fant jeg et sted vi kunne løpe litt.. det var så fantastisk flott og morsomt, og så ut som Amanda koset seg i snøen. Var ikke veldig dyp snø, og så var en helt løs, så var bare moro.

Når vi fortsatte nedover igjen så krysset vi en vei, jeg fortsatte nedover på andre siden av den, men Amanda stoppet opp for å tisse.. og plutselig så sto hun helt rolig, da var det bare å lytte, og der hørte jeg først en skigåer, og så den også. Amanda har vel knapt nok sett noen på ski, så hun ble veldig interessert, men heldigvis var hun grei å få med seg nedover likevel. Og da var det bare å gå hjem igjen.
Var ikke blitt så mye kaldere heller, -10 når vi kom hjem, men jeg var knallrød i kinnene, og Amanda flatet ut fremfor ovnen, som vanlig.
Ble kaldere utover dagen, stoppet på -18, og i morges når jeg sto opp var det -17. Tror det skal bli mildere utover dagen i dag, så får se det litt an i forhold til tur. Amanda er så utålmodig at hun nesten ikke kan vente med å komme seg på tur..

boerboel seng .

Jeg har begynt på ny strikking, med friskt mot. Denne tror jeg kommer til å gå litt raskere enn den forrige..

strikkingSå lenge jeg ikke har noen frist på meg, og det jeg strikker passer når det er ferdig så tar jeg den tiden det trenger, skal jo være kos med slik synes jeg. Det minner meg på en VM- genser jeg strikket til yngste sønnen en gang.. den passet ikke når jeg var ferdig, heldigvis hadde han en eldre søster som var mindre.. og hun passet i genseren 🙂

9 kommentarer om “Med friskt mot

 1. Brrrrr, det er kaldt hos deg! Vi skal ifølge værvarselet få noen kalde dager fremover, vi også, men det ser ut som om vi stort sett holder oss på ensifrede minusgrader.
  Hva skal du strikke nå? Og er det bare meg, eller er vrangbord forferdelig kjedelig?

  Liker

  1. Tja, ikke så kaldt, men litt for kaldt til å gå noe særlig tur 😦 Helgene er liksom så greit å kunne bruke til de litt lenger turene, når det er mørkt om kveldene.
   Nå er det genser til yngste barnebarn, og så har jeg en jakke jeg har så veldig lyst til å strikke…så spørs om denne genseren går fort 🙂
   Vrangbord er veldig kjedelig! Slik sett er det greit med barnegensere 😀

   Liker

   1. Jeg vil også gjerne ut på tur på helgene, men selv om det ikke er kaldt her, så er det isete og (akkurat nå) litt snø, og jeg synes ikke det er koselig å prøve å gå langtur når jeg er utslitt etter 2 km. Heldigvis får Nairo turer hver dag siden Eileif er hjemme.
    *ler* Antagelig går denne genseren unna i rekordfart, så du får startet kjapt på jakka 😉
    Bra at det ikke bare er meg 😉

    Liker

    1. I fjor vinter hadde vi så flott en vinter i forhold til snømengde og vær, nå ble det ikke slik.. så ser fram til våren.
     Vi går en og annen turen i uken, men det blir bare slike korte kveldsturer, med hodelykt.
     Hehe, ja kommer litt an på hva jeg roter med ellers.. det er veldig greit å ha noe å strikke på, og denne genseren jeg strikker nå er enkel, ikke noe særlig mønster før på slutten. Men å er det det med ermene på genser, første går greit.. burde strikke erm nr to først 😛
     På forrige genser så strikket jeg ermene før jeg var ferdig med bolen 😀

     Liker

     1. Nå var det jo nesten lyst hele døgnet når jeg var hos dere, men hvis jeg ikke husker feil, er det ikke veldig mye gatelys hos dere heller, så da blir det stummende mørkt på denne tiden av året. Og jeg er ikke spesielt glad i å gå tur når det er mørkt altså!
      *ler* Hvis du finner ut hvordan du skal strikke erm nr to først, så si gjerne ifra! Jeg tror ikke jeg kommer til å strikke flere gensere noen gang (har strikket to), men det er kjekt å vite 😉

      Liker

      1. ja på en liten tid av året er det deilig lys hele døgnet, men så blir det mørkt.. Gatelys har vi i sentrum, og litt ellers, men her vi bor er det hodelykt som eneste lyskilde når det er mørkt. Det er jo litt ekstra morsomt å lese klagene over at gatelysene ikke blir slått på til «riktig» tid, eller blir slått av midt på natten, da må jo folk gå i mørket..

       Liker

       1. Jeg er enig med deg i at det er litt komisk, men så tenker jeg også at de som har valgt å bosette seg i sentrum, de ønsker antagelig å ha lys hele tiden. Vi som velger å bo utenfor allfarvei må enten holde oss inne eller ha med oss lys selv 🙂

        Liker

        1. Alt blir en vane, stort sett.. og vi går sjelden etter veien uansett, så er vel sikkert litt storforlangende at de skal ha lys i skogen 😛
         Men vi har lysløype i bygda, det er jo i skogen, med lys 😀
         Får vente på våren, merker jo godt at det er blitt lysere på ettermiddagen allerede, og snart kommer sola her, 12-13 februar, og da blir det sprengkaldt…………….
         Men har så mange planer for vår og sommer at jeg knapt nok klarer vente, det inkluderer mye geocaching, turer, bobil, hund og mye annet. Halvparten av det blir sikkert ikke noe av, men pytt det er jeg vant til 😆

         Liker

 2. Tilbaketråkk: Med friskt mot | Blopp.no

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.