Det raknet for meg

For en tid siden (vel, litt lenger enn en tid siden..) begynte jeg å strikke en genser, barnegenser.. Det er jo så fort gjort, og jeg har strikket mange gensere før, til voksne. OL-gensere,VM-gensere osv, men det er noen år siden..

Jeg begynte med friskt mot, men etterhvert syntes jeg genseren ble litt stor.. ungen var tross alt bare to år.. Kan vel si at det tok sin tid å få den ferdig, men var bare småtteri som var igjen til slutt, uten at det hjalp på.
Til slutt bestemte jeg meg bare for å få den ferdig, før den ble for liten. Var monteringen jeg gruet meg til, veldig lenge siden jeg har gjort noe slik, men det gikk over all forventning, her er resultatet

viking mønster

(Og som sikkert er godt synlig, halsen er ikke ferdig på genseren, ble plutselig så usikker på hvor stor halsen skulle være, og den ble ikke så elastisk syntes jeg. Halsen er uansett så enkel og rask å strikke, så venter til jeg får prøvd den før jeg strikker den helt ferdig)

Holdt forresten på å gi opp før jeg begynte monteringen, akkurat da jeg skulle til å sy skuldrene og strekte genseren, så kjente jeg noe skummelt.. var liksom noe som løsnet. Og der var det noen masker som hadde raknet nedover, den følelsen..
Jeg måtte ta opp igjen fellingen, og rekke opp til jeg kom så langt at jeg fikk plukket opp maskene osv. Flott start på noe som jeg egentlig hadde utsett lenge nok.

Før jeg begynte hadde jeg søkt litt på nettet etter hvordan montere genser, sy erme i genser, videoer og beskrivelser, og var nok litt heldig, for ett av første treffene var blant annet denne videoen her

Her (tusenideer.no) fant jeg videoen, og er mange flere videoer og gode ideer der. Jeg satt med datamaskinen foran meg og spilte og pauset,og da ble det plutselig ikke så vanskelig lenger.
Slike forklaringer/videoer er så gode å ha når man ikke kan det, jeg har siden på bokmerker hos meg, kommer garantert til å bruk den igjen 🙂

Jeg skal jo strikke genser til barnebarn nr to også..og er litt usikker på hvilken str jeg skal strikke.
Fant en kofte som var så flott, og om jeg begynner på den nå så er den kanskje ferdig når barnebarnet blir voksen..

5 kommentarer om “Det raknet for meg

 1. Vakker genser, nydelige farger!
  Jeg mistet en maske for første gang her om dagen, hadde litt halvpanikk, men det gikk så fint å hente den opp igjen. Den raknet jo bare to runder, så det var liksom ikke noe stort problem 🙂

  Liker

  1. Her dalte humøret noen hakk da jeg «hørte» maskene forsvinne nedover! Hadde jo felt av, og var midt på, så måtte ta opp igjen fellingen osv, det ble jo ikke slik veldig mye arbeid, men hadde endelig fått mot til å begynne monteringen, og så skjedde dette, typisk 😛
   Hva strikker du?

   Liker

   1. Hadde det skjedd meg, det som skjedde deg, så hadde jeg nok gitt opp. For SÅ dreven er jeg ikke!
    Jeg holder på med lue nummer ettellerannet. Tok helt av når jeg fant den lueoppskriften jeg blogget om for en stund siden, og etter at jeg justerte litt får jeg de til passende størrelser til meg selv. Prøvde meg på en med mønster for en stund siden, men siden jeg ikke visste om den «tvinningen» av garnet, ble den helt mislykket og står nå til pynt 😉 Prøver nå på en ny med «tvinning» for at garnet ikke skal bli så langt bak, men det tar så lang tid å få det til, så det går litt tregt akkurat nå. Kommer nok et blogginnlegg når den lua er ferdig 🙂
    Puh, så mye det plutselig gikk an å skrive om strikking, jeg som egentlig er et broderings-menneske :p

    Liker

    1. Hehe, man lærer mye etterhvert, og den siden med video jeg linket til lærte jeg mye av 😀
     Jeg strever med den tvinningen når det er langt imellom jeg også, har en grense på fem masker før jeg tvinner.
     Skal se du blir en skikkelig «strikkekjerring» :mrgreen:
     Jeg har begynt på genser til yngste barnebarn nå, og den tror jeg går fort unna, har en jakke jeg har veldig lyst til å strikke, så får se ☺

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.