Litt geocaching

Jeg har drevet med geocaching en tid, og synes dette er veldig morsomt.
Vi begynner å få «noen» cacher på statistikken, interessen er ikke dalende for å si det slik.
Cacher finnes i alle størrelser og fasonger, fra de bittesmå nanoer til gigantiske cacher. Jeg skal ikke skrive så mye om den store cachen jeg trodde jeg så på Dokka.. Siden cachen skulle være stor, og mange kommenterte størrelsen i loggen så var det bare såvidt LB klarte å forhindre meg i å sjekke en dør.. men cachen var av de største vi har funnet.

Andre cachen jeg fant når jeg startet med geocaching var en nano, og jeg syntes det var så morsomt. Det er noe eget med nanoer, mange har sterke meninger om de, helst de som ikke liker de.

Så er det powertrail (PT), jeg har funnet bare to, og bare litt av begge. Men de to PT’ene viser virkelig hvor stor forskjell det kan være på PT, jeg syntes begge var fine på hver sin måte.
For mange er en «vanlig» PT bare en anledning til å pynte på statistikken, kjedelig, ikke noen opplevelse, osv.
Vi hadde en kjempefin tur til en «kjedelig» PT i sommer, og hadde det veldig morsomt mens vi fant cachene. Det er vel ikke så mange som har brukt så mange timer på å finne så få cacher på den powertrailen, vi fant 64 eller noe slik.
Vi gikk virkelig inn for å få opp antall cacher på statistikken vår.. vi skulle i utgangspunktet være to dager, og hadde lastet ned 168 cacher (eller noe slik) Rendalen PT er på 501 cacher, om jeg ikke husker feil, så er nok å ta av.
Vi skulle tilbake der i høst, det ble ikke slik, men vi kommer garantert tilbake til Rendalen PT.
Vi skulle finne så mange caher på tur nordover i sommer, det ble ikke så mange.. men de ligger der vel neste gang også.
Vi har funnet cacher høyt og lavt, noen langt fra folk, og noen nesten i hagen til andre. Noen cacher har vi ikke funnet.. det er ikke mange, siden vi ikke har så lett for å gi oss, men man må nok bare innse at før eller siden kommer det noen som man ikke finner, DNF (did not find). Når man ikke finner en cache så synes jeg det er veldig viktig å logge DNF, for da forteller man andre at den ikke er funnet, og at man er elendig til å lete etter cacher.. Neida, så klart ikke derfor, men cachen kan være borte, den kan ha helt feil koordinater, noen kan ha flyttet den, og slik er viktig å si fra om, slik at CO kan sjekke etter et viss antall DNF. Selvsagt må man se an vanskelighetsgraden på cachen og terreng, på en cache som har 4 og/eller 5 i vanskelighetsgrad eller terreng må man regne med en del DNF. Ikke alle er som meg, som ikke klarer å finne de enkleste cachene..

Jeg har lagt ut noen cacher, 20 til nå.. Og har fått med meg at man helst skal ha et spesielt sted å legge cachen, et sted å vise fram osv, ellers skal cachen i seg selv være spesiell.. Jeg ser jo poenget, men samtidig er det jo ingen vits i å ha cacher som ingen finner.. Jeg gikk på med friskt mot, med utlegging. De jeg ser på som flotteste stedene har hatt 1-2 logger, og her snakker jeg om cacher som har ligget i mange mnd. Ikke er de milevis fra folk heller, men må gå litt. Til en av de er det ca 1 1/2 time i lett turterreng, kjempefint for barn, og de to som har logget den er i familien.. De som jeg la ut på fjellet visste jeg kom til å få lite besøk, håpet på 3 logger i året..
Jeg har litt forskjellig ellers, men er en veldig klar tendens, de cachene jeg har «langs veien» er de som får flest logger. Nå er det ikke om å gjøre å få flest mulig logger på cachene, jeg er ikke så opptatt av slik, men det er jo greit at noen finner cachene man legger ut.
Vi har ikke så stort miljø av geocachere her i Skjåk, og det tar selvsagt litt tid på å bygge opp noe slik. Da jeg begynte med geocaching var det 5 cacher i hele Skjåk, tror jeg, nå er det snart 50.
Det er selvsagt ikke noe mål å ha flest mulig cacher uten mål og mening, men jeg har nok noen cacher uten mål og mening.. merkelig nok så blir det en del logger på de også..
Jeg tror det er bra med variasjon, av både selve cachene og hvor de ligger

Vi som driver med geocaching er forskjellige, men det er jo så enkelt at man bare kan la være å finne/lete etter de man ikke liker. Liker man ikke cacher under en stein langs veien, ja da trenger man ikke lete etter de. Jeg liker ikke de cachene som er mange meter oppi trærne, ergo så leter jeg heller ikke etter de. Jeg kan ikke svømme, har heller ikke båt med på tur, derfor er det en del cacher jeg ikke klarer ta.
Det heter at ikke alle caher er for alle, og det forstår jeg godt. Noen cacher kan jeg ikke finne, noen vil jeg ikke finne, noen klarer jeg ikke finne, slik er det bare, for de fleste.

En link som er fin for de som har spørsmål ang geocaching, spørsmål og svar om geocaching

Noen av de første cachene jeg la ut

IMG_6660 (595x800) IMG_6663 (628x800)

 

 

IMG_6665 (552x800)

 

Det ser også ut til at det dukker opp noen eventer i nærheten i 2015, kommer nok tilbake til det 🙂

9 kommentarer om “Litt geocaching

 1. Det er helt klart noe annet å se på cachekartet over Skjåk nå enn det var for halvannet år siden! Helt klart på tide at jeg får tatt meg en tur igjen snart, det er så mange der jeg har lyst til å logge, og da ikke bare dine 🙂
  Det er litt morsomt at nanoer kan bringe frem så mye følelser hos folk, og at du husker ditt funn nr. 2 så godt, jeg har prøvd å fortrenge den 😉

  Liker

  1. Ja det har forandret seg mye, og det er så morsomt. Og det andre som er morsomt er at vi er flere som har lagt ut, og sikkert kommer til å legge ut enda flere.
   Trio sine tror jeg er et ekstra pluss, ihvertfall for de med barn, og at det er ti stk av de,det hjalp mye på antallet her.
   Det er jo ikke om å gjøre å ha flest mulig cacher her, men er greit når folk drar til Skjåk for å lete etter cacher, det gjorde de ikke før.
   Ja disse nanoene er omdiskutert, jeg har funnet noen etterpå, og synes fremdeles de er morsomme 😀 De blir på en måte ekstra spennende.
   Jeg har ikke lagt ut noen nanno selv, men har vet noen få loggholdere (?) som er små som nano, og det jeg har gjort er å ta ut loggen og klippe av litt av den, da blir det mye enklere å få den på plass igjen. Så får man heller skifte logg litt oftere.
   Jeg husker nok ikke absolutt alle funnene mine lenger, men ikke langt ifra. Jeg har jo ikke funnet mange heller, i forhold til hvor «lenge» jeg har drevet på, men er ikke så opptatt av flest mulig på statistikken, selv om det selvsagt er morsomt å ha funnet noen.
   Min fordel med alt dette er jo at jeg brukte så lang tid på å lese og sjekke mye angående geocaching før jeg begynte, og fulgte mye av det du skrev i bloggen din. Forsto jo svært lite til å begynne med 😉
   Og så har det vært veldig greit å ha noen å spørre når man begynte, interessen for geocaching hadde jo ikke eksplodert på samme måte da som nå, selv om det ikke er lenge siden.
   En annen ting jeg er glad for er at jeg begynte med GPS og ikke mobil, men vi hadde jo GPS fra før, uten at jeg hadde sett så mye på den…
   Og jeg skriver og skriver.. 😛 Det er ihvertfall en fantastisk hobby, og jeg gleder meg til du kommer oppover igjen 😀

   Liker

   1. Det er nok, som du sier, mange faktorer til at antallet cacher og antallet cachere har steget i været i ditt område, og det er uansett grunn veldig bra!
    Joda, nanoer kan være spennende de, men jeg liker de ikke uansett 😉 Den verste tror jeg var en i Kragerø sentrum, rett på utsiden av et hus. Hun som bodde der visste om cachen, men det var jo hus og folk over alt, og da drive og lete på en lyktestolpe var helt forferdelig.
    Jeg husker absolutt ikke alle funnene mine i hodet, men hvis jeg titter i boka mi, hvor jeg har alle funn nedskrevet, så husker jeg de aller fleste.
    Det er absolutt en fordel å ha noen å spørre, og jeg skal love deg at det er like moro for meg å være ute på caching selv om det er å hjelpe de som lurer på noe. Jeg blir SÅ glad 😀

    Liker

    1. Godt det finnes cacher for de fleste, jeg tror jeg snakket litt mye om geocaching i går kveld.. var noen som spurte, og jeg er jo ikke til å stoppe når jeg begynner å snakke om det.. Skal se jeg skremmer bort folk istedenfor å få de mer interessert 😛
     Jeg har en bok jeg noterer bare stikkord og korte setninger i, når vi er ute å cacher, må ha det når jeg skal logge, ellers så glemmer jeg noen, men den boken er så rotete og fæl at det er ikke så mye å bla i senere.
     Hehe, noen er litt interessert i geocaching, noen litt mer, og så er det de som er mye interessert.. Jeg ser egentlig på meg selv som litt mer kategorien, enda..

     Liker

     1. Jeg har også en tendens til å ikke slutte å prate når noen spør om caching, men jeg prøver å legge bånd på meg selv frem til de eventuelt spør mer 😉
      Jeg har en liten bok som jeg noterer i når jeg er ute, tydeligvis samme prinsipp som du har. Men så har jeg en større bok som jeg skriver ned all info om cachen pluss loggen min etter at jeg har logget på nett, den fungerer faktisk som et bedre oppslagsverk enn geocaching.com, for der står det jo ikke hvilket nummer i rekken funn de enkelte cachene er, og jeg gidder ærlig talt ikke å telle :p

      Liker

      1. Eh, tror ikke folk som spør meg rekker å spørre mer.. eneste når jeg trekker pusten.. Må nok skjerpe meg 🙂
       Hm, det var ikke dumt, med en slik bok du har, men du har nok noen flere cacher enn meg 😉 Jeg går bare inn på mine cacher på nett og ser der, foreløbig..

       Liker

       1. Jeg tenkte ikke over en sånn bok før jeg hadde et par hundre funn, så jeg skal love deg at det var litt av en jobb å skrive inn alt sammen! Men nå fører jeg inn stort sett etterhvert som jeg har funn, litt sånn pusle-jobb når jeg ikke har noe annet å gjøre 🙂 Veldig kjekt, for det er lettere å bla i boka enn på nett.

        Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..