Hund med skabb, bilder

 

 

 

 

Her er en del bilder av Amanda (og deler av Amanda) fra den perioden hun var syk. Alt tilsier at det var skabb hun hadde, spesielt siden allergiprøven hun tok var fine, og viste ikke spor av allergier!
Mange hunder med allergi kan leve et bra liv, det finnes medisiner, vaksiner og mye man kan gjøre for å lette hverdagen til en hund med allergi, men takke meg til en hund som har fått skabb.
Selv om en hund med skabb kan bli svært syk og få mange plager/ha det vondt, så finnes medisiner, og det er noe som går over, hunden blir frisk igjen.

Jeg vurderte lenge om jeg skulle legge ut disse bildene av Amanda, men samtidig så vet jeg de kan være til hjelp for andre. Jeg vet ikke hvor vanlig det er med skabb på hund, men jeg vet at det er en del hunde som får det, og kan være greit å se bilder av hund med skabb.
Når en hund får kløe og intens kløe, er det veldig greit å oppsøke veterinær, det kan være så mangt, og ikke alt som er like enkelt å finne utav med det samme. Mye av utslettet likner mye, og når de først har klødd en del blir det sår og skorper

Reveskabb kan smitte lett til hund om alt ligger til rette. Amanda har nok fått skabb fra oppi skogen her, selv om det ikke er utenkelig at det kan være fra hagen.. Husker de to gangene jeg har sett rev med skabb hjemme her, ene hadde knapt nok pels igjen på kroppen, og bare litt ytterst på halen, var vondt å se. Det er mange år siden, i hagen her.

Amanda hadde et par dager som var verre enn det vises på bildene her, spesielt labbene hennes var utsatt, de var jo så lett å komme til for å bite på, og hun beit og gnagde på labbene sine.

Pelsen ble stedvis borte, mange steder ble den veldig veldig tynn, noen steder helt borte. Huden ble helt svart på mesteparten av kroppen, og så begynte flassingen. Har vel aldri sett eller hørt om en hund som flasser så ekstremt. Attpåtil kom den vanlige røyteperioden, så Amanda hadde en periode der hun ikke kan sies å være så veldig vakker..
Ørene ble helt svarte også, det var spesielt å se på når man fulgte med fra dag til dag.

Når Amanda fikk medisin mot skabb så gikk det egentlig veldig fort fra kløen ga seg, bortsett fra de få dagene der det ble mer intens, men det er helt normalt.
Jeg ser at bildene ikke viser hvor ille det egentlig var på kroppen, men det er egentlig like greit, det var til å grine av..

kløende hnd hund som klør hund med utslett hund med utslett skabb på hund skabb hos hund hund med skabb hund med sår såre labber hund utslett på føtter hund utslett hos hund hund biter føtter til blods hund med skabb hund med reveskabb reveskabb på hund reveskabb hos hund hund med reveskabb hund utslett biter til det blør hund svart hud skabb hos boerboel skabb på boerboel boerboel med skabb pelsproblem hund hund mister pels skabb på hund hudproblem hund hund sort hud på hund boerboel med utslett boerboel mister pels boerboel flasser boerboel flasser hund flasser boerboel som flasser hund som flasser hund som flasser

 

 

Her er et bilde få dager etter medisinbruk

etter medisinstart mot skabb

11 kommentarer om “Hund med skabb, bilder

 1. Sitter med tårer i øynene her, jeg nå, stakkars stakkars skjønne Amanda! Ser helt forferdelig ut, og jeg kan egentlig ikke engang innbilde meg hvor mye det må ha klødd og hvor vondt det må ha gjort! Utrolig glad for at dere fant ut av det og fikk satt igang medisinering!

  Liker

  1. Vi klarte å holde kløen tildels «i sjakk» i lange perioder, men det var så vondt å se når det blusset opp og var på det verste, (men da tok det jo heller ikke lang tid før vi fant ut hva det var, og da var det liksom greit), det kom noen tårer, og spesielt når vi ikke visste.
   Medisinen begynte å virke fort, og da gikk det bare en vei.
   Kommer nok til å være veldig obs på kløe heretter, og som jeg har skrevet mange ganger før, heldigvis var det skabb 😉

   Liker

 2. Takk for bilder! Tror du sort hud kan være følge av hard kløing? Blåmerke? Uansett syns jeg det ser ut som noe å grine av…

  Liker

  1. Den sorte huden kom sannsynligvis av skabben, om jeg forsto det rett. Men nå fikk også Amanda en sykdom senere som jeg ikke husker navnet på, der ble huden helt sort og uten pels, synes veldig godt på bildene fra siste året ihvertfall. Det plaget henne aldri på noen måte, og hun kunne heller ikke bruke medisinen som vanligvis ble brukt, så da fikk hun bare være slik 🙂
   Den perioden med skabb var forferdelig ja, men da vi begynte med medisin gikk det veldig fort over.

   Liker

 3. Hei
  Har en am bulldog som for 2 uker siden fikk masse kuler over hele ryggen og brystet etter en lengre tur i skogen, hvor hun løp løs og var ut og inn av kratt og busker og vann. Først trodde jeg det var knott. Men siden hun ble værre så kontaktet jeg dyrlegen og de mente det kunne være forallergi eller en allergisk reaksjon på masse knott stikk. Vi fikk kortison og hun har gått på det i 12 dager. Hun har klødd noe mindre av kortison. Men nå er kuren ferdig og huden er fortsatt klumpete og full av kuler og sår. Hun røyter i tillegg, noe som ikke er normalt for henne…
  Jeg har overhode ingen tro på at det er forallergi og synes det kan minne om det du hadde på hunden din her… bare at vår ser enda værre ut… Vi har fått et middel mot eksoparasitter som kan hentes ut på apoteket og lurer på hvilken medisin du fikk… Setter stor pris på svar, Heidi 🙂

  På forhånd takk

  Med vennlig hilsen cecilie

  Liker

  1. Hei, så leit å høre om hunden din 😦
   Det er så vondt når de blir syke, og enda verre om man ikke finner ut hva det er.
   Jeg mener vi brukte Stronghold, og det virket forbausende fort.
   Håper det ordner seg for hunden deres også, og krysser fingrene for snarlig bedring 🙂

   Liker

 4. Hunden min har blitt behandlet for skabb for 5 dager siden (på tirsdag) men merker ikke noe forbedring. Hvor lang tid tok det med Amanda?

  Liker

  1. Jeg husker ikke helt, men mener de kom rask forbedring hos Amanda. Det er sikkert litt individuelt også, men er sikkert lurt å kontakte veterinær igjen for å høre, om du ikke ser noen forskjell snart.

   Liker

 5. Hunden min ble behandlet for skabb for 5 dager siden, men har bare blitt værre. Tips til hva vi kan gjøre? Ser veldig fælt ut,

  Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..