Amandas fødselsdagskake

Amanda er to år i dag 🙂 Det kommer innlegg senere i kveld eller noe slik.. men tenkte jeg skulle legge ut oppskriften på fødselsdagskaken hennes (fødselsdagskake til hund).
Jeg funderte en stund på hvordan jeg skulle få til en hundekake som var mest mulig hundevennlig, noe av poenget med kake til hund er at hunden kan spise den uten å få i seg alt for mye «ikkebraforhunden».
Jeg fant fort ut hva jeg skulle ha inni kaken, det måtte bli vom og hundemat, greit å forme, og er det Amanda spiser mest av. Bunnen ble noe så smart som fiskepudding (med mye fiskeinnhold). Pynten var grei også, der er det jo safe med gulrøtter, blåbær og hundegodis. Da jeg var innom dyrebutikken her så var det eieren av butikken som nevnte at jeg måtte da ha lys, det hadde jeg ikke tenkt på, så da ble det lys også. Hva er vel en fødselsdagskake uten lys.
Men så var det kremen eller glasuren, krem (fløte) var nok ikke så lurt, melis streifet forbi meg, men det får da være måte på sukkerbombe. Marsipan var nok heller ikke så lurt, selv om det er godt, og Amanda garantert hadde satt pris på det.
Løsningen ble poteter.

Her er bilde av ingrediensene til kaken

ingredienser til hundekake

 

Jeg kokte noen poteter, som jeg så hadde i maskinen, sammen med litt vann (jeg hadde oppi vann et par ganger så er litt usikker på hvor mye, ca 1-2 dl (?))
Tror hvilke poteter man bruker kan ha noe å si også, disse jeg brukte hadde rødt skall… Etter å ha most potetene skikkelig så hadde jeg oppi rød konditorifarge, mengden kommer an på hvor sterk farge du vil ha.

hundemat

 

rosa potetmos

 

Og da var det bare å starte med å «bygge» kaken

vomkake

rosa glasur

rosa krem

 
Det var nok litt kliss å ha på glasuren, den ble heller ikke så veldig pen å glatt som jeg håpet på, lignet ikke mye på glasur eller krem. Ikke hadde jeg så mange andre alternativer heller, så måtte prøve å gjøre det beste utav det. Løsningen ble å finne en kopp med vann, dyppe fingrene i vann og stryke over kaken, da ble glasuren «flott».

Det endelige resultatet er her

kake til hund

 

Jeg ble veldig tilfreds med kaken (utseendemessig, har ikke smakt den..) og har vel aldri hatt det så morsomt når jeg har «bakt» før.
Man kan jo kjøpe ferdig kake til hund, men jeg hadde lyst til å ha en skikkelig fødselsdagskake.
Jeg hadde funnet fram blå konditori farge også, siden jeg hadde tenkt å lage to små.. en til Kaos også. Men det ble så klinete så fant ut at Kaos neppe bryr seg med fargen, han spiser garantert det som er rosa også.

Om det ikke hadde vært for at jeg hadde lyst til å ha rosa kake, så kunne jeg brukt gulrotmos som krem/glasur, det må jo være greit å ha på en kake.
Innholdet i kaken kan væra mye, alt ettersom hva hunden liker, men vom og hundemat var veldig greit å jobbe med, og fiskepuddingen så ut til å smake godt. Biter av tørrfisk er fint å bruke, og noe de fleste hunder liker.

Jeg var litt spent på å skjære i kaken, slik ser den ut inni

kake til hund
Ble kanskje litt mye glasur, men det gikk ned.

2 år gamle jenter kan jo styre seg og vente til alt er klart

hundekake

 

Men så, var det værsågod

hund spiser kake

boerboel spiser fødselsdagskake

boerboel spiser hundekake

 

Amanda likte kaken så det ut til, og hun oppførte seg som en nokså vanlig toåring.. pynten forsvant først 😛

11 kommentarer om “Amandas fødselsdagskake

 1. Hipp hipp hurra for verdens vakreste Amanda!
  Kaka ser kjempefin ut, ihvertfall frem til du skar i den :p Men med så mye godt i er det ikke noe rart at den gikk ned på høykant 🙂

  Liker

 2. STILIG! Dette innlegget måtte jeg bokmerke, for senere bruk. Har jo ofte fundert på å lage kake selv, men det har aldri blitt noe av. Tusen takk for gode tips! Gratulerer til frøken Amanda, litt sånn på etterskudd 🙂

  Liker

  1. Takk 🙂
   Jeg funderte litt på hvordan jeg skulle gjøre det, siden jeg ville ha den litt hundevennlig. Den falt ihvertfall veldig i smak hos Amanda og Kaos, så lykke til med bakingen 🙂

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..