Omlegging av kostholdet til lavkarbo

Så ble det slutt på freden… Amanda og Kaos prøvde seg på en aldri så liten hundekamp i går kveld, Amanda startet, og Kaos svarte. Men det var ikke verre en at mannen dro Amanda bort, og snakket til Kaos. Amanda var nok litt sliten og litt gretten i går, så resten av kvelden lå de å så på hverandre gjennom grinden. Vil si Kaos bryr seg ikke så veldig mye, men Amanda er opp med hodet så fort Kaos beveger en muskel.

Før «kampen»

Hoppelek

 

 

Mannen sende meg mms da han kom hjem fra jobb i går, det var ei som hadde hatt det travelt mens hun var alene

Selvsagt så var det en av mine puter, så jeg «truet» med å legge til mannen sine puter så de var enkle å få tak i, men det var det ingen vits i, for han skulle ta de med på jobb 😆
De kom å møtte meg i går også, veldig koselig å ha selskap på hjemturen. I dag syklet jeg, så da ble det litt verre.

 

Jeg fikk pakke i forgårs… den ble sendt med Tollpost, og de sender ut sms når pakken er kommet dit den kan hentes. Det som var litt rart med dette tilfellet var at det kom sms litt over halv elleve, om kvelden! Litt irriterende også, siden jeg hadde lagt meg. Pakken var garantert kommet tidligere på dagen, så var noe feil i systemet et sted. Etter noen få minutter fikk jeg sms igjen…den var helt lik den første. Så like før jeg var på tur til å sovne igjen, kom det jammen en sms til! Den var også helt lik, samme ref nr, og kollinr osv. Det er ikke engang morsomt sa jeg til mannen. Det var det ikke da sms nr 4, 5, 6, 7, 8 og 9 kom heller. Jeg fikk nidentiske sms fra litt over halv elleve om kvelden, til den var nesten halv tolv.
Morgenen etter når jeg sto opp kom det en sms… gjett fra hvem? Jo, Tollpost, og akkurat samme som alle de andre fra kvelden før. Men da var jeg ikke så trøtt, så kunne se litt mer humoristisk på det.
Selvsagt kunne jeg slått av lyden på mobilen, eller av…. Men vi har ingen «fasttelefon», bare mobil og av forskjellige grunner kan jeg ikke slå den av. Og visste jo ikke når det tok slutt med disse tekstmeldingene heller, ble liggende å vente på neste.

 

Pakken var forøvrig til Amanda, mat.

Dufter litt

Vi legger om kostholdet litt, det er jo så moderne med lavkarbo, så da går vi for det. Må kanskje legge til at vi legger om kostholdet til Amanda, er lavkarbo bra for folk så må jo lavkarbo være bra for hunder også.
Så «vi» begynner med Vom og hundemat våtfôr, og litt tørrfôr. Vil gi litt tørrfôr av flere grunner, det er bra for fordøyelsen, godt å være «vant» til tørrfôret om det skulle bli bare det en tid.
Men så var det å finne et tørrfôr som var mest optimalt til lavkarbodietten…. Etter litt om og men havnet valget på Orijen. Jeg er litt spent på hvordan det går, siden Orijen er litt annerledes en annet tørrfôr.
Orijen hundefôr inneholder ikke kornprodukter, tror jeg fant to merker når jeg begynte å søke på og lete etter opplysninger om hundefôr uten korn, og jeg skulle ha ett mest mulig «naturlig» tørrfôr, så da ble det Orijen. Da gjenstår det å se om det blir noe som helst forandringer av at Amanda legger om kostholdet, blir litt spennende 🙂

Nå er jo v&h heldigvis forholdsvis billig, det er bra for det er ikke Orijen. Tror det er ett av de dyreste tørrôrene jeg har vært borti, men så er det noe med mengden som går også, og innholdet. Royal Canin (som vi har brukt) er heller ikke noe billig fôr, men skal en se på mengden som hunden skal ha i løpet av en dag (eller en mnd) så blir det litt annerledes.

 

Nå har vi hatt bare mildvær, og mye av snøen (mesteparten) er borte, er igjen is! I dag fikk jeg «rensket» plenen for hundemøkk, det var en anseelig mengde, hentet trillbåren til slutt… Og i kveld fikk jeg rensket i hundegården, det var litt mørkt, men tror jeg fikk med det meste, ble ihvertfall litt koseligere, så nå kan det bare komme mer snø 🙂

 

 

6 kommentarer om “Omlegging av kostholdet til lavkarbo

 1. Så kjedelig at Amanda og Kaos hadde en «episode»! Tror du at det bare var fordi Amanda var sliten sånn at det går over igjen, eller er det noe mer varig?

  Alle hunder er forskjellige, men jeg vet Gårdsbutiken får mye skryt for Orijen-fôret, både av hundeeiere og av katteeiere. Altså…det er ikke Gårdsbutiken som lager fôret, men det er mange kunder som prøver det fôret og er kjempefornøyde (setningsoppbyggingen min er ikke helt god i kveld, merker jeg 😉 ). Og som du skriver, så tror jeg også at det er veldig lurt å fortsette med noe tørrfôr, v&h er ikke akkurat praktisk hvis man skal reise bort.
  Skulle jeg noen gang gå bort fra Royal Canin, skal jeg prøve enten Orijen eller Standart (et svensk fôr som også er uten korn).

  Liker

  1. Amanda er så «dum», så ser ikke bort fra at det skjer igjen. Vi har det i «bakhodet», Men vet også flere tilfeller av hunder som har bodd sammen lenge, uten problemer som plutselig har braket sammen, selv som godt voksne, så jeg føler meg aldri 100% sikker på to hunder sammen.
   At Amanda var sliten og «grinete» kan være en forklaring, men er uansett ingen unnskyldning. Kan godt være de hadde ordnet det uten store problemer selv også, for de var like blide med det samme de var fra hverandre igjen.

   Jeg er veldig spent på kostomleggingen, og ble veldig positiv til Orijen fôret når jeg leste om det. Jeg må bestille det, men er bare 49 kr i frakt, og kommer ikke til å gå så mye av det uansett, til vanlig.

   Liker

   1. Nei, sånne kamper kan skje uansett. Mulig jeg er på tynn is nå, men det kan kanskje ha noe med å gjøre at Amanda er i den rette alderen og prøver å klatre litt på rangstigen også?
    Med såpass lite i frakt går det fint an ja. Og du skriver jo at mengden fôr selvsagt skal reguleres utifra hva de får. Jeg vet om folk som har fôret på «billigfôr» i årevis som ga like mye da de gikk over til dyrere fôr, og dermed klaget på den økte kostnaden. Gjelder å lese på etiketten 😉

    Liker

    1. Det kan selvsagt være noe slik, men tror det er bittelitt for tidlig, men det er uansett noe en må ha i tankene når de er sammen fremover.
     Jeg husker Chakira «tok» Kaos en og annen gang når han ble for slitsom, det så veldig brutalt ut, men ble aldri noen skader. Kaos var i den alderen da at han ikke ga seg, og stort sett klarte han å sprette unna når Chakira skulle ta han, men en og annen gang fikk hun tatt han.
     Det høtres jo ut som de drepte hverandre når de drev på å lekte, kunne se slik ut også. Men var lett å høre forskjell på lydene når Chakira mente alvor, og om vi snakket til henne så ga hun seg med det samme.
     Nå sitter vi i en omvendt hundesituasjon, siden vi har unghunden, og må si det på en måte er veldig interessant å følge med hvordan «alt» skjer. Gleder meg til det har gått ett år til, da er det to voksne hunder 😀

     Er greit å sjekke ca hvor mye en hund skal ha i mat ja, og ikke minst se an hunden. Tror et er stort flertall for overvektige hunder i forhold til undervektige hunder. Og med slik hund vi har så er det ikke bra å være overvektig.
     Jeg ser mange nærmest skryter av hvor tung hunden deres er, det er dessverre slik at noen ønsker å ha mest mulig kg med hund, for da er den jo så tøff…Jeg synes det er direkte stygt med disse fete hundene! Og synes ikke hverken de eller eierne er noe tøffe, tullinger.
     Vi må bare prøve oss litt frem, så ser vi hvordan det blir, Amanda spiser heldigvis to ganger i døgnet, så er litt enklere da. Kaos spiser stort sett bare en gang, uansett hvordan en gjør det.

     Liker

  1. Ja, blir spenende å se om det blir noe forandringer på noe, nå har hun fungert bra på RC også. Hun har tørre og ru poter (borrelåspoter sier min datter), så er spent på om det kommer til å forandre seg.
   Og så spørs det jo på det som kommer ut…

   Det var morsomt med de sms’ene, dagen etter, haha.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..