Amanda 1 år i dag

Hurra for Amanda  som har fødselsdag i dag.

 

Det har vært noen veldig begivenhetsrike mnd, disse siste 10 mnd. Jeg hadde vel aldri for 1 år siden trodd jeg skulle sitte med en Boerboel på 1 år i dag, eller kjøpe en valp!

Nå er Amanda 1 år, og vi har vært gjennom mye. Amanda har ikke vært, og kommer nok heller aldri til å bli den enkleste Boerboel å leve med. Men hun har forandret seg enormt på disse mnd, og det til det «bedre».
At en Boerboel kan være reservert kan jeg skrive under på, men det forandrer seg etterhvert, bare en gir hunden tid. Skal ikke skrive så mye om det her nå, men hadde jeg ikke visst hvordan en Boerboel kunne være så hadde jeg kanskje undret litt selv også.

Det er vel ingen hund som har fått meg så sint, så frustrert og til tider nesten oppgitt som Amanda. Hun har satt min (manglende) tålmodighet på prøve en rekke ganger, og har en sterk mistanke om at det ikke er slutt på det enda.
Amanda er sta, god, kosete, bøllete, valpete, sta, blid, snill, sta og egenrådig.

Siden hun fyller år i dag så tenkte vi å veie og måle henne… Joda, veie henne var forholdsvis greit, hun er 46 kg, men høyden…. Kjente jeg ble veldig usikker på hvordan en måler høyden på hunden, for Amanda er etter vår måling ca 54 cm. Og det er litt lavt etter Boerboel tispe å være, tror jeg. Men så vet jeg ikke hvor lenge en Boerboel vokser på høyden, trodde de var ferdig utvokst på høyde når de er omkring 1 år. I såfall har jeg en slik liten mini Boerboel.
Idealhøyden er visst 61 cm på Boerboel tisper, det vil selvsagt si at en del er lavere, og en del er høyere. Og i bunn og grunn synes jeg Amanda er grei slik hun er nå, hun passer godt i kroppen sin. Så lenge hun ikke er tykk er jeg igrunn fornøyd med min lille kompakte pels 😀
Vet ikke om det finnes noen idealvekt på Boerboel tisper, tror det står 45-60 kg et sted, men husker ikke hvor.

Da er det å se fram til ett år til med valpete oppførsel… Det skal bli veldig spennende å se hva jeg skriver om ett år, hvordan utviklingen har vært da.

Bilder fra i dag

 

 

Må jo ha med et bilde fra forrige kveld også, så vi får med litt Kaos, og så håper Amanda at Kaos husker på å ta med en liten pakke når han kommer igjen neste gang 😀

 

10 kommentarer om “Amanda 1 år i dag

 1. Gratulerer med dagen, Amanda! *sender over litt virtuell leverpostei og et stort tyggebein*

  Jøss, nå ble jeg overrasket her! Jeg er veldig usikker på måling av høyde selv, men har kommet frem til at Nairo ligger på ca 50. Og jeg var 200 % overbevist om at Amanda var MYE høyere enn han. Men det er hun jo ikke 🙂 Og nei, jeg har ikke satt meg inn i rasestandarden på BB, så jeg visste ikke hvor store de skulle være, har bare innbilt meg størrelsen.

  Liker

  1. Amanda takker 😀

   Ble overrasket jeg også, haha. Jeg visste jo at Amanda var lav, de er egentlig ikke så veldig høye disse Boerboelene, men Amanda ligger litt under idealhøyden ser jeg nå, når jeg skulle sjekke. Jeg er ikke så veldig opptatt av slik, bortsett fra at det er litt «morsomt» å se. Men jeg vet heller ikke om BB vokser etter ca 1 år… de vokser i bredden vet jeg, får muskelmasse, men den kommer jo ikke på høyden…

   Liker

   1. Nei, det er vel ikke så mange raser som vokser noe på høyden etter fylte ett år, da tar de det i bredden istedenfor. Er ikke opptatt av det jeg heller, men som du sier, det er moro å sjekke og sammenligne 🙂

    Liker

    1. Nå er Amanda redd meterstokken, så ble ikke så lett å måle henne, så tok det veldig ca. Men syntes det var greit å veie og måle henne på 1 års dagen, er liksom en milepæl 🙂
     Får se om jeg får sett høyden på henne i forhold til noe på veggen eller noe en gang med det første, så jeg får det litt mer nøyaktig. Kan være morsomt å se om det blir noen forandring på 1 år.
     Jeg ser at hun er lavere en hva Chakira er, men Amanda er mye kraftigere i fronten, så er nok mange utgaver av samme rase.

     Liker

 2. Hurra for lille Amanda 🙂 Morsomt det der, jeg har aldri målt en hund, men det skal vel være samme som på hest, altså høyeste punktet på «skulderen» ? Aner ikke. Men hvis du ikke skal bruke henne til utstilling så spiller det ingen trille 🙂 Jeg syns slike «feil» er det som gjør de vakre, f.eks. har terrieren til mamma verdens søteste underbitt 😉

  Liker

  1. Nei, det blir nok ikke noen utstillingshund, rasen har forøvrig egen bedømming, da de ikke er i NKK.
   Får se om jeg får målt henne i helgen en gang, men er ikke noen krise uansett hvor lav eller høy hun er, for meg.
   Er så enig i deg med at mange «feil» er det som gjør hunden vakker 😉 Vi hadde en BC en gang, han var mye over gjennomsnittet og idealstr. Men vakker var han.
   BC skal ha «stå» ører, vet ikke hva det egentlig heter, vår hadde ett øre som sto riktig, det andre hadde en bøy på midten slik at det lå å vippet fremover, og det var så sjarmerende og spesielt 😀

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..