Allsafe sikkerhetssele til hund

Var på en liten tur i går også.
Hadde en sele etter Kaos som vi har brukt såvidt det er, men nå har den vært for liten lenge. Har Hurtta sele etter Chakira, men den er alt for stor til Amanda. Kom plutselig på at jeg kan jo bruke Allsafe selen når vi går tur, og den passer Amanda. Den vi har er str L, men er veldig fleksibel, passet Chakira også. Jeg har selvsagt «snørt» inn alle steder som kan.
Allsafe selen er et bra alternativ om man har en bil der det ikke er plass til bur, eller man har så stor hund at man ikke har plass til stort nok bur. Det er uansett bedre en å la hunden ligge løs i bilen, eller de «billige» selene.

Allsafe er en sikkerhetssele / sikkerhelsbelte til hunder som er TÜV godkjent og kollisjonstestet. Da jeg kjøpte til Chakira så fant jeg bare en butikk i Norge som hadde den, og der var den dyr, så jeg bestilte fra Danmark eller Tyskland, litt usikkert.
Det er ikke bare bare å finne sikkerhetssele til Boerboel eller annen stor hund.
Så fikk jeg tips fra noen som sa at NAF hadde den, og etter at den personen hadde sendt mail og spurt de, så er det bekreftet samme sele, men til en helt annen pris. Så skal man kjøpe Allsafe selen, så gjør det fra  NAF eller Gjensidige (trykk på navnene så kommer du direkte til selen) Nå er den litt dyrere fra Gjensidige, men uansett billig! Vet ikke om man må være medlem av NAF for å kjøpe fra der, til den prisen. Men med så billig sele så er det nesten verdt å melde seg inn i NAF for å få de andre medlemsfordelene også, nei jeg jobber ikke i NAF 😆

Jeg skrev en del om den selen på den andre bloggen som er slettet nå. Men vi brukte den selen til Chakira da vi dro til Lofoten i fjor sommer. 130 mil, 260 mil tur / retur. Chakira satt / lå i baksetet i selen sin hele veien. Hun var jo en drømmehund å ha med i bilen 🙂

På tur til Lofoten

Hun hadde såpass til bevegelsesfrihet at hun kunne snu seg, men samtidig kom hun ikke i full fart frem i bilen ved bråstopp.
Nå er det vel ikke noe som er bedre en et skikkelig bur, men har man ikke plass til bur så er det greit å ha et alternativ, og denne selen er uansett mye bedre en å ha hunden løs i bilen, eller en av de billige selene i fra dyrbutikkene.

Nå har jeg skrevet meg helt bort fra det jeg egentlig skulle skrive om (så rart, pleier jo aldri å skje…) og har brukt opp «tiden» min, så det opprinnelige innlegget kommer senere i dag.

5 kommentarer om “Allsafe sikkerhetssele til hund

 1. Vi har både bur og bilbelte til Sheela.
  Før jeg fikk tak i bilbeltet hadde jeg såvidt lest om at det var viktig hvilken sele det var, men da jeg skulle kjøpe fant jeg selvsagt ikke siden igjen. Spurte da på butikken, men fikk som svar at de solgte ikke ikke-godkjente seler, men nå ble jeg litt i tvil etter innlegget ditt. Spørs om det er en billig-sele vi har fått tak i 😦 (Husker ikke hva jeg betalte for den.)

  Liker

  1. Nå er jo ikke Sheela av de tyngste hundene, så ikke sikkert det er så farlig 🙂 Det viktigste er jo at selen holder ved en oppbremsing og eventuell en kollisjon, både for hunden sin del og de som sitter foran. En hund på 50-60 kg blir fort tung om den kommer forover ved oppbremsing…
   Og det kan godt hende det er andre seler som er godkjente som jeg ikke vet om, er ikke så veldig «inne» i det her, men vet jeg slet veldig med å finne til Chakira da vi hadde henne, men det er jo en litt annen størrelse en Sheela 🙂

   Liker

 2. De selene jeg har er kjøpt i Dyrebutikk i Spania. Om de er godkjente i Norge vet jeg faktisk ikke, men de var visst godkjente der nede. De virker nå veldig solide hvertfall. Har også et par «billigseler» som jeg bruker til kattene. De er solide, godt polstret, og de sitter godt i dem, så de fungerer for mindre dyr de også 🙂

  Liker

  1. Det viktigste er jo at de holder. Har sett noen sikkerhetsseler på noen dyrebutikker, og de hadde ihvertfall ikke holdt en voksen Amanda for alt i verden, men så blir hun litt tung…

   Liker

 3. Tilbaketråkk: Trøtt | Boerboel Heidi

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..