TTT og prøver på nytt

Det innlegget jeg skulle skrive før i dag ble det ikke så mye av, siden jeg rotet meg bort med noe annet.

TTT er det noe som heter, jeg bruker det nå som Tur Tar Tid!
Her er litt av forlaringen

Først er det en furu det lukter spennende av
Så litt bjørk
Så må vi lukte litt på gresset
Så blir man litt tørst

Er det rart vi bruker lang tid på tur? Jeg hadde ikke gått slik om det hadde vært en voksen hund, og vi går stadig «lenger», men noe av gleden Amanda har av å være på tur er jo alt rundt, alle luktene og få brukt sansene sine. Så enn så lenge så koser vi oss med daffeturer.

Ellers er jeg bare så glad 😀
P kom med Kaos i kveld, og jeg spurte om jeg kunne få slippe Amanda løs ute her til de. P hadde med et langt band til Kaos, og det var greit.
Så da slapp vi løs Amanda på plen her, til Kaos. Hun kom i hundre oppover plen, rett på Kaos, og oppførte seg helt eksemplarisk. Jeg sto nesten klar til å kunne dra Amanda fra, for å «redde» Kaos fra å få juling….Om ikke fullt så galt så var jeg veldig «nervøs» for hva som kunne skje, men det kunne ikke gått bedre. De løp, herjet og lekte seg, og Amanda «tok» alle tegnene som Kaos ga. Etter helgen så var jeg litt engstelig for at jeg hadde en skikkelig Bøllehund, en hund som var aggressiv mot alle andre hunder, som ikke kunne gå sammen med noen! Da var det greit å bruke Kaos som testhund.
Hvem skulle trodd det for 1 år siden sa P, haha. Jeg var nok en av de som mente at Kaos var en veldig vanskelig hund, men han brukte bare litt lang tid på å bli voksen…Og så er han så leken og morsom selv om han er voksen. Nåja, voksen og voksen, han er vel 2 1/2 år nå, så er ikke så veldig voksen.
Kaos var jo den som var pøbel mot Chakira når hun bodde her, da var det Chakira som var den voksne. I bunn og grunn burde alle valper og unghunder ha voksne hunder å forholde seg til, de lærer så utrolig mye av det.

Kvelden min ble ihvertfall reddet 🙂

Nå etter vi kom inn igjen er det Nøffe Amanda har lagt sin elsk på, gryntingen er morsom i små porsjoner…nå får Nøffe snart hvile i et skap 😉

 

 

 

 

8 kommentarer om “TTT og prøver på nytt

 1. Kjenner lettelsen din helt hit jeg nå, moro at det gikk så bra med Amanda og Kaos! 🙂

  SkapNøffe er en fin Nøffe 😉 Nairo har funnet ut hvor vi har gjemt vår gris, så av og til går han ned i kjelleren til den og står og «trykker» på den med snuta, så grisen grynter allikevel. Og da sitter vi i stua og ler godt 🙂

  Liker

  1. Nå «kjenner» hun jo Kaos på en måte, men likevell. Du kan tro jeg var spent da jeg så henne i full fart mot Kaos, veldig målbevisst…Tviler sterkt på at lek og moro var det som sto i hodet hennes da hun løp. Og Kaos sa og gjorde akkurat som han skulle. Jeg synes igrunn det er veldig interessant å se på, og se hvordan de oppfører seg når alt går» etter boken».

   Det mest pussige med Nøffe her, er at han er like hel. Amanda biter og tygger og tråkker på han, men ikke slik at han blir ødelagt, pussig.

   Liker

   1. Hun plukket nok opp noen signaler fra Kaos som gjorde at hun ombestemte seg, utrolig godt å ha tilgang til en voksen hund som er tydelig!

    Tror grisen er i et sånt materiale som gjør at de ikke vil bite de i stykker. Arkas hadde en leke i samme materiale, han fikk ikke ha den hele tiden, men han gjorde aldri noe forsøk på å virkelig bite den i filler.

    Liker

    1. Ja, og når P var villig til å ofre Kaos for at Amanda skulle få prøve seg….hehe. Tror nok ikke det var noen fare for Kaos, han klarer å si fra, eller bite fra seg, men liksom litt mer greit når det er en hund man kjenner når man er usikker.

     Den gnisselyden av gummien er ikke helt bra den heller. Men siden Amanda har så mye glede av den…

     Liker

 2. Ja, turene tar tid… Men kos det og 🙂
  Bra hun fikk lekt med Kaos, vi prøver en ny tur i nærmeste fremtid, sunt for begge to det.
  Kan forøvrig meddele at her er Nøffe død…. Så han varte desverre (??) ikkje evig…

  Liker

  1. Med tanke på hvordan hun var mot Assak var jeg lit i tvil om hun skulle få prøve med Kaos, haha.
   Jøss, hos dere døde Nøffe, var sikkert litt syk han 😛
   Lykke til i dag 😀

   Liker

 3. Greit å høre at tur tar tid til dere også 🙂 Sheela skal snuse på ALT hun og. Ungene blir lei av henne noen ganger, men jeg er hakket dårligere form, så for meg passer det med pauser iblant…haha. Sånn sett er det bedre å slippe henne løs på tur i skogen, da slipper man å vente på henne.

  Skikkelig morro med Kaos og Amanda 🙂 Heldig hun er som har han!

  Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..