Det må da gå an å høre!!!

Noen ganger kjenner jeg at jeg nesten får «nok» av å forklare folk at de ikke skal mase på Amanda, ikke lokke og lokke og finne på alt for å få oppmerksomheten hennes. Amanda er stort sett hele tiden veldig oppmerksom på hva og hvem som er i nærheten, og hva de gjør, men det hjelper IKKE å mase *rive seg i håret av frustrasjon*. Nesten så jeg synes synd på den/de personene om jeg en dag får nok!

Vi hadde besøk i går kveld av et par, de hadde sett Amanda før, for noen uker siden, men da bare noen sekunder ute hos de. Og vi hadde bare sagt at Amanda er reservert, og at folk skal overse henne. Når de kom her var Amanda ute, og Amanda oppførte seg helt som hun pleier, boffet, «tøffet seg», holdt avstand, ja hele pakken. De kom inn uten å bry seg med Amanda, og snakket litt med oss, overså Amanda helt, satte seg ned og snakket videre. Snakket litt til Amanda, men brydde seg ikke så mye med henne. Kort oppsummert: da de dro var Amanda nesten litt for «varm i trøya», da var de helt ok å leke med også. For å ikke nevne snorkingen til Amanda mens de var her, hun sovnet etter litt. Det er så godt for Amanda å få kontakt med folk som gjør «alt» riktig i forhold til henne.
Slik besøk vi hadde i går kveld er gull verdt for Amanda, og er så godt å se at Amanda oppfører seg «normalt».

Det hjelper ikke hverken Amanda eller meg at folk står å lokker og maser. Jeg forklarer at Amanda er reservert, at man ikke skal lokke eller mase på henne, at det virker mot sin hensikt. Det beste er å overse henne, la henne få ta det i sitt eget tempo, da går det som oftest veldig bra. Men, det er bare det at noen ikke klarer å høre det jeg sier, eller så forstår de det ikke. Og det er ikke bare folk som ikke har hatt hund selv, det er folk som har / har hatt hunder selv også, men likevel evner de ikke å høre / forstå.

Så får jeg håpe denne utblåsingen her hjelper meg litt så jeg ikke «sprekker» neste gang noen står å maser.

Og bortsett fra de mest bøllete øyeblikkene hennes så elsker hun kontakt. Hun er en veldig kosete hund 🙂

 

6 kommentarer om “Det må da gå an å høre!!!

 1. Huff, så kjedelig 😦 Og av voksne folk da!!
  Jeg ble «omringet» av 5-6 unger en dag jeg gikk tur, og de var så innpåsliten at Sheela ble redd. Da de merket at hun ble redd, begynte de å styre mere. Nyttet ikke å si at de skulle slutte, måtte bli sint og «ta tak» i den ene ungen!! Uansett, dette var jo bare unger da, men ble frustrert likevel med disse «smådjevlene» hoppende rundt meg 😦 Kan tenke meg hvordan du har det når du snakker til døve ører!

  Så søt Amanda var innpakket 😉

  Liker

  1. Og det som er mest «skummelt» med slike opplevelser med unger som du var borti,eller andre hendelser så kan det være det som er avgjørende for at f.eks en hund kan bli redd eller mislike alle unger. Om en voksen mann skremmer eller styrer med en hund så kan det være nok til at den ikke «klarer» noen menn, osv. Det skal så lite til noen ganger 😦

   Liker

 2. Forståsegpåere finnes overalt. Uansett om de har årelang kjennskap til temaet, eller null og niks kjennskap. De vet uansett best, og er hellig overbevist om at ingen andre gjør ting på den rette måten.
  Hvis de samme personene nekter å høre på deg gang etter gang, synes jeg det bare er rett og rimelig av deg å si ifra på en litt mer sint, men klar, tydelig og voksen måte. Det er DU som eier Amanda, det er DU som skal leve med henne resten av hennes liv, og det er DU som må leve med eventuelle problemer hun skulle få på grunn av folk som ikke hører.
  Jeg har tidligere slitt med å si ifra til folk jeg vet har hundeerfaring, men blir tøffere og tøffere. Når det gjelder folk som ikke har erfaring, prøver jeg heller å forklare hvorfor jeg vil at ting skal gjøres sånn og slik.

  Liker

  1. Enig med deg.
   Og alle hunder er forskjellige, uansett raser. Det som fungerer på / med en hund fungere nødvendigvis ikke så bra med en annen hund. Og som oftest kjenner en hunden sin selv best, og bør handle deretter.

   Liker

 3. Ah, det der kjenner jeg igjen. Tinka var jo faktisk veldig skeptisk da hun kom til oss. Og folk som SKULLE kose, prate, ta på, se på… hjalp jo virkelig ikke!

  Tinka ble ikke bedre før vi begynte å trene agility. Der var jo folk flest hhundevante, og overså henne. Da tok det noen måneder før hun tok kontakt selv.

  Liker

  1. Nei, er akkurat dette med at folk ikke klarer å forstå, selv om man sier hvorfor! Og burde egentlig være nok å si det.

   Godt å lese at det er andre hunder som har vært skeptiske også 🙂

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..