Bivirkninger og slik

Bivirkninger: Vanlige: Kvalme, brekninger, munntørrhet. Svette, svimmelhet, hodepine, tretthet.

Dette fant jeg ut etter å ha spist en tablett (to i løpet av dagen) og kan legge til oppkast også 😦

Kjente jeg ble kvalm når jeg var på jobb, og ikke helt i form. Så satte opp farten litt, og kom meg hjem. Og ble bare verre utover kvelden, til jeg til slutt ble bedre…
Jeg får nesten alltid bivirkninger, nesten uansett hvilke medisin jeg tar. Nå leser jeg ikke om bivirkningene på medisin jeg tar, før etterpå. Bare for å være sikker  på at jeg ikke skal begynne å innbille meg noe.
En medisin jeg brukte når jeg fikk migreneanfall en gang, fikk jeg så mye bivirkninger av at jeg til slutt ikke visst hva som var verst, migreneanfallet eller alle bivirkningene etter jeg tok medisin. Ble nesten slik at jeg ventet med å ta medisin, for å se om det gikk over. Migreneanfall går sjelden over av seg selv, første timene….
Men etter en liten tur til legen for å klage litt så fikk jeg et annet merke innen samme «type», og de har jeg nesten ikke bivirkninger av i det hele tatt, og de virker veldig bra.
Når man får migreneanfall er det veldig viktig å ta medisin raskt, for da hjelper det så mye bedre. Det er slik med de fleste smertestillende, man skal ikke vente for lenge, for da er det ikke sikkert de hjelper, eller hjelper så bra. Dette fikk jeg forklart av leger, etter å ha fortalt at jeg noen ganger ventet med å ta medisin, for å se om smertene gikk over av seg selv.

Nå har vi ikke noe apotek i nærheten, så medisinene vi får på resept kommer med bussen…så henter vi den på butikken…

Vel, nok om det.
I kveld er det valpekurs igjen, og jeg gleder meg 🙂

Amanda spiser jo tørrfôr, og har bløtt det opp i vann til henne. Nå siste tiden har hun fått det tørt til frokost, og da spiser hun mye. De to andre måltidene har hun fått oppbløtt, og er ikke alltid så sulten da. Så enten liker hun ikke så godt oppbløtt mat lenger, eller så er det snart på tide å gå over til bare to måltider. Hadde tenkt å vente med to måltider til etter hun ble 6 mnd. Vet ikke hvorfor, men tror det er en grov «regel» om å vente til valpene er etter 6 mnd før de skal ha bare to måltider.
Jeg følger ikke alltid slike «regler», ser an hunden først, for selv om noe passer mange hunder, så passer det ikke nødvendigvis alle.
Skal prøve med tørt fôr først, og hvordan det går. Nå drikker hun jo vann som normalt.
Har stående vann både ute og inne til henne, men er en lettelse når hun drikker ute…Man kan ikke si hun er så veldig forsiktig av seg når hun drikker. Og kommer hun rett inn etter å ha drukket vann, så henger det laange «remser» fra munnen hennes, ikke så koselig. Hun sikler / slever ikke annet en i forbindelse med spising / drikking. Om det kan forandre seg vet jeg ikke, en del av denne rasen kan sikle en del. Men slik det er med Amanda er det greit, hun er tross alt en Boerboel 😀
Nå har jeg skrevet meg bort igjen, det jeg skulle fram til ang maten hennes var at hun er veldig slank og pen å se på. Men hun er såpass slank at hun ikke har noe å gå på, om hun skulle bli dårlig. Så jeg vil ikke at hun skal spise mindre en hva hun gjør nå. Og hun vokser jo så veldig i perioder, jeg ser jo selv at hun vokser også. Nå har bakenden vokst litt mer en foran ser jeg, merkelig fasong på henne til tider.

Et par bilder fra Lillehammerturen vår

Pause, og i en viktig samtale
Du forstyrrer!

Det er virkelig morsomt å se uttrykket til Amanda noen ganger, ikke alltid så lett å se før man tar bilder 😛

Så et bilde fra en av «raptusene» hennes en kveld

Leker seg

 

 

4 kommentarer om “Bivirkninger og slik

 1. Sånn er gubben også; får nesten alltid bivirkninger 😦 Bra du har funnet en type mot migrenen som er brukbar 🙂
  Komisk med medisinen som kommer med bussen…hehe 😉

  Så godt at vannskåle kan stå fremme nå.
  Morsomt det siste bildet…hihi 😉

  Liker

 2. Jeg er også slik at jeg aldri leser bivirkninger på medisiner, når det gjelder meg selv. Når det er medisiner til bikkjene leser jeg hele greia først :p

  Selvom Amanda er slank og pen, har hun fortsatt heeerlig valpemage ser det ut som på det nederste bildet 🙂

  Jeg sier vanligvis til valpekjøpere at når valpen ikke spiser godt tre ganger om dagen, kan man like godt kutte ned. Jeg mener det er bedre at de spiser godt to ganger, enn at de pirker i maten tre ganger.

  Liker

  1. Valpemagen henger med noe ja, og hun elsker å bli klødd på den 🙂

   Nå får Amanda bare tørt tørrfor, og går gradvis ned til to. Et «stort» om morgenen, lite midt på dagen og «stort» om kvelden igjen. Kaos gikk ned til to måltider tidlig, men han har alltid vært «småspist», nå spiser han stort sett bare en gang om dagen, selv om han har valget.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..