Foreldre til Amanda

Amanda er veldig heldig med foreldrene sine, de er noen flotte representanter for Boerboel. Både mammaen og pappaen sto å «dyttet» hverandre bort for å få mest mulig kos og klapp fra oss da vi var og hentet Amanda.
Pappaen har vi hilst på før også, og han var om mulig enda mer blid nå.

Hils på pappaen

Spitsvuur Uil (Zulu)

Zulu ble vinner av Norsk Boerboel dag 2011, med en SABT score på 91,6 %. Det er imponerende mye, og gjør han til en av de beste i verden i 2011.
Jeg synes han er utrolig flott å se på, og når han da har et flott gemytt også, så kan det knapt bli bedre.

Så er det mammaen

Norboerboel India

India fikk en SABT score på 85,9 % i 2011. Se på det flotte uttrykket India har 🙂 Jeg er så imponert over at så store hunder er så gode og trygge.

Her et bilde av mamma og pappa sammen

Zulu og India

Nå er ikke India av de helt minste Boerboel, hun har en vekt på ca 50 kg, og Zulu en vekt på 70-75 kg. Høyden deres er vel 62 cm og 70 cm.

Når jeg først er i gang, mormoren til Amanda

Coomore Tessi

Og morfaren til Amanda

Spitsvuur Murg (Mambo)

Alle bilder er kopiert fra Norboerboel sin hjemmeside. Der finnes flere bilder av foreldrene og andre slektninger av Amanda, og mange andre bilder.

For mange som ikke har hørt om eller lest så mye om Boerboel kan tallene på scoren forvirre noe, så jeg kopierte fra Norboerboel sin side:

«For at en Boerboel skal bli godkjent som rasetypisk og kunne brukes i avl må den ha minimum 75 %. Kort sagt, jo høyere tall jo nærmere idealet vil den være. Hvor vi kan si at ned mot 75 % er mindre bra, og opp mot 80 % er greit nok. Men bra er det ikke før hunden passerer 80 %. Boerboeler mellom 80 og 85% holder god standard. At hunder blir vurdert til over 85 er for de fleste oppdrettere og eiere sjelden kost, men for de som gjør det, betyr det at om de tilfredsstiller kravene om helse (HD fri mm) vil disse boerboelene få status som champion og havne i et spesielt register hvor bare kremen av de beste boerboelene verden over vil være og finne. Bedømmingen blir gjort av erfarne bb dommere i fra den Sørafrikanske foreningen SABT / SABBA»

Så er ikke noe tvil om at Amanda har skikkelig bra foreldre å slekte på 🙂

Det er vel ikke så mange nettsiden jeg har lest så mye på, eller sett så mye på som Norboerboel sin hjemmeside. Kan trygt si at det er den siden det står mest om Boerboel på som jeg har sett, mye nyttig og viktig informasjon, og så er det alle de nydelige bildene. Kan jo drømme seg bort i evigheter med å se på bilder.

 

6 kommentarer om “Foreldre til Amanda

 1. Oj, oj, oj…for en score pappa’n hadde 🙂 Og så var han utrolig flott også da. Og selvfølgelig mamma’n 🙂 Amanda har litt å «leve opp til»…hehe 😉

  En boerboel hadde mye av det jeg så etter hos en hund. Ingen jaktinstinkt (pga kattene), rolig inne, trenger ikke så mye mosjon og lærevillig, …..men litt for stor for gubben…haha.
  Fikk litt lyst på hund nr. 2 jeg nå :p

  Liker

  1. Skal godt gjøre å komme i nærheten av scoren til Zulu, han er noe for seg selv 🙂

   En Boerbeol er bare å anbefale 🙂 Størrelsen kan «bedra», jeg har aldri vært borti maken til rolig og bedagelig hund som Chakira inne her. Hun var usedvanlig rolig ute også, det som skilte henne mest ut fra «vanlige» hunder var vokterinstinktet hennes, men det synes jeg egentlig bare var greit.

   Du skulle et over hvor rolig de er, og de er slett ikke så «skumle» som de ser ut som.

   Boerboel var slettes ikke på noen 10 på topp liste over ønskehund til mannen her (neppe 20 på topp heller), nå har vi BB valp, hehe. Og den som foreslo at vi skulle på Boerboelshow til sommeren var han 😛 Chakira klarte å sjarmere en del 🙂
   Du får ta det gradvis og la det synke inn….

   Liker

  1. Veldig staselige ja, hehe. Jeg liker heldigvis flere type hunder, men er noen som er litt mer flotte en andre, og da går det ofte på «personlighet» ikke nødvendigvis på hvordan de ser ut.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..