Amanda 4 mnd i dag

Skal si tiden går…

Uansett så er Amanda 4 mnd, og begynner å bli stor jente. Av en eller annen grunn synes jeg hun plutselig har blitt mer «hund», hun har fint lite eller ikke noe valpepreg over seg lenger, har blitt en Boerboel i miniatyr. Nå er det en stund siden hun mistet mesteparten av valpe utseende, men ansiktet hennes har blitt mer Boerboelaktig. Og hun ser ut til å bli helt som jeg vil. Jeg har en litt forkjærlighet for Boerboel med mørk maske, men vet samtidig at om jeg hadde våknet opp en morgen og Amanda hadde fått hvit maske så hadde hun vært like flott, kjærlighet 😀

Vi møtte Assak i går, når vi var på tur hjem etter en lang skogstur (15 minutter…), han er også en Boerboel, men litt yngre, så der var ansiktet og kroppen helt valp enda 🙂 Var litt pussig å se hvor stor forskjell det var på de i størrelse og fasong. Kanskje en av grunnene til at Amanda plutselig ble «forandret».
Etter litt småknurring og snusing fant de ut at joda, det gikk helt fint å leke litt sammen. Og jeg hadde selvsagt ikke med noe kamera 😦
Greit med en lekekamerat som er på noenlunde samme størrelse.

Nå burde vi jo ha feiret stort i dag, men Amanda får greie seg med en tørrfisk bit i kveld. Får vente til nov. med den store feiringen 🙂

Amanda finner stadig noe nytt ute her, og hører mye «skummelt». Oppe i skogen kommer det snøscooter når vi er der, det er folk med motorsag som bråker, traktor som kommer kjørende og mye annet. Veldig greit å ta inn inntrykkene litt nå og litt da. I går oppdaget Amanda plutselig et «merke». En stein som sto oppreist, det var veldig skummelt, men ikke mer at at hun måtte sjekke. Hun ble veldig lang i kroppen, for å ikke nevne halsen 😆 Hun er et studium verdt å se på i slike tilfeller. Når jeg da klappet pent steinen på toppen, og snakket pent til den om hvor pen den var, ja da var den plutselig ikke skummel lenger, Amanda sto oppreist på to føtter for å snuse på toppen av den.
Nå kunne vi sikkert gjort det samme med folk….men synes igrunn litt bedre med å klappe på steiner i skogen, en på folk vi møter.  Det kan jo også hende  at noen hadde blitt litt forbauset om jeg hadde begynt å klappe de på hodet og fortalt de hvor søte og flotte de var.

Nå drikker Amanda vann på vanlig måte, stort sett…Det hender vi må ta opp vannskålen, men den står oftest nede med litt vann, legg merke til at jeg skriver litt…Vi skulle hatt vannskål av type flaske som det kommer litt og litt fra. Problemet da hadde vært at hun hadde spist opp hele flasken…
Men ofte kommer hun og skal ha vann fra skålen «sin» på kjøkkenet, for da har hun noen som holder skålen for seg…og hun har da veldig god tid når hun drikker, snakk om å snurre rundt lillefingeren.
Nå fikk jeg beskjed om at matskålen har kommet også 🙂 Det var to størrelser inne på butikken, men jeg ville gjerne ha en som var enda større, så fikk bestilt den. Er spent på hvordan den virker inn på tiden Amanda bruker på å spise, hun kommer vel til å spise opp «knottene» samtidig med maten.

I morges når vi satt å hadde kvalitetskosetid fremfor ovn…så ringde telefon. Det var forøvrig en veldig viktig telefon, selvsagt siden klokken ikke var syv engang. Så da ble vi litt forstyrret. Og ble ikke så mye bedre da vi hadde satt oss ned igjen, og så kom besøk, klokken var fremdeles ikke syv…Men var et viktig besøk, hehe. Etterpå fikk vi til litt kosetid, før det var tid for frokost, og ble litt tid til kos etter frokost også 🙂

Mye av «bøllingen» til Amanda er slitsom, men jammen er hun god og kosete av seg også. Kan fort virke som det «bøllete» kommer mest frem, men hun er en liten kosejente altså 🙂 Jeg synes det er veldig godt med en søt liten kosehund. Om morgene før vi står opp så kan vi aldri stå opp når vi våkner nei. Amanda ruller seg over på ryggen, og er bare søt og kosete. Hun skal ha sin morgenkos og tid uansett, står jeg opp uten det, så ligger hun igjen. Hun ligger rolig til jeg ser på henne, da ruller hun seg over igjen «klø meg litt på magen takk» uttrykket kommer med det samme. Slik er hun om kvelden når jeg skal legge meg også, og ellers nå og da på dagen.

Amanda elsker massasje, den beste massasjen får hun av T. Hun blir helt rolig, og ligger og nyter det, veldig fin måte å roe ned på. Skal se om jeg får sneket meg til å filme det en gang. Hundemassasje ser ut til å være bra 🙂
Filme ja, har for første gang prøvd å filme med kamera mitt *flaut*, har hatt det snart  1 år. Men har klart å ødelegge det største minnekortet mitt, så må se å få tak i et annet.

Burde ha vært hos fotograf i anledning 4 mnd dagen, men vi får ta det senere 🙂 Så da blir det bare noen bilder av meg, gjør nesten samme nytten, haha.

Hva er det?
Det var vått!
Hva skjer hos naboen? Må jo passe på der litt også.
Amanda 4 mnd 😀

 

9 kommentarer om “Amanda 4 mnd i dag

 1. Hva med skvulpefri vannskål til henne, tror du det vil funke? Vi har en helt enkel en i bilen, typ sånn som du kan se på bildet her:
  http://pilaris.net/blogg/pengebruk/
  hvor det er et avtagbart lokk på toppen. Problemet med denne er at plasten blir litt stiv og knekker lett hvis den blir oppbevart ute i kuldegrader, men det er jo ikke noe problem hvis du skal ha den inne.
  Ellers har Gårdsbutiken en annen variant i sin nettbutikk (husk det står svenske priser der). Gå inn på http://www.gardsbutiken.org/, klikk Skålar, og da får du opp Skvalpfri plastskål.
  Er forresten veldig spent på om matskåla vil funke bra for henne! 🙂

  Og ja, jeg synes så absolutt jeg ser at du går rundt og klapper villt fremmede mennesker på hodet og sier hvor søte og snille og flotte de er, da skulle jeg absolutt vært i nærheten med videokamera *ler*

  Liker

  1. Problemet med vannskål er at den må være i ikke bite eller knusemateriale…Og da blir utvalget veldig lite. Matskålen er det ikke så nøye med, siden den ikke trenger stå nede hele tiden, men det bør vannskålen gjøre, også når vi er borte. Amanda biter på ALT!

   Hehe, fare for at det kunne blitt noen morsomme reaksjoner om jeg hadde begynt å klappe på fremmede folk ja 🙂

   Liker

   1. Da blir det straks verre ja… Hva med vannskål i metall? Du får jo sånne med veggfeste, men de står jo allikevel løse oppi ringen, hun kan jo få de løs da også. Ikke lett, det der.

    Liker

    1. Vannskålen hennes er i metall nå, med skråkant på utsiden, og gummiring under. Gummiringer er for at den skal stå stødig, og ikke skli, men samtidig kan den bli morsom å bite på…Skålen er stor, men bare lite vann om gangen. Har «brett» under skålen, men vannet kommer alle steder når hun begynner å leke seg, hun er fantastisk oppfinnsom til tider!

     Liker

     1. Jeg har sånne skåler selv, brukte de når jeg hadde Arkas. Synes de ble altfor store for Nairo, så jeg ønsket meg og fikk nye keramikkskåler til jul. Heldigvis slipper jeg at han tygger på de.

      Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..