Boerboel og forsikring

Har fått et par henvendelser når det gjelder forsikring. Vi har forsikring gjennom Gjensidige. Kunne tenkt meg å ha hatt forsikringen i Agria, men siden det er en Boerboel så synes ikke jeg at det er så veldig smart.
Hos Agria blir Boerboel regnet som blant uregistrert / blandingsrase. Det i seg selv er ikke så viktig for meg, men det som er viktig er at i vilkårene hos Agria står det:

» Albueleddsdysplasi erstattes dersom hunden er registrert og stambokført i Norsk Kennel Klub (NKK) og den ble forsikret med en veterinærforsikring før fire måneders alder og har vært forsikret siden. Hundens røntgenbilder må sendes til NKK for avlesning»

«Hofteleddsdysplasi erstattes dersom hunden er
registrert og stambokført i Norsk Kennel Klub (NKK) og den ble forsikret
med en veterinærforsikring før fire måneders alder og har vært forsikret
siden. Det kreves også at hundens foreldre har feilfrie hofteledd, og at
NKK eller en tilsvarende utenlandsk organisasjon har kontrollert
røntgenbildene. Hundens egne røntgenbilder må sendes til NKK for
avlesning»

«Osteokondrose i øvrige ledd erstattes dersom hunden er registrert og stambokført i Norsk Kennel Klub (NKK) og den ble
forsikret med en veterinærforsikring før fire måneders alder og har vært
forsikret siden»

En Boerboel kan pr i dag ikke registreres i NKK. Så da hjelper det ikke at alle de andre kriteriene er oppfylt.

Albueleddsdysplasi, hofteleddsdysplasi og osteokondrose er såpass alvorlige og kompliserte saker at jeg skal ha det med i forsikringen min, og spesielt når det er en så stor og tung rase som Boerboel.

Jeg hadde uten tvil valgt Agria om de ikke hadde Boerboel som uregistrert/blandingsrase, siden det jeg har hørt om de ellers utelukkende er positivt, og de er blant de billigste.

Men det som ser ut til å gå igjen når det gjelder AA, AD, HD og OCD er at hunden må være sammenhengende forsikret fra før fylte 4 mnd, så uansett hvilken forsikringselskap man velge, gjør det før hunden er 4 mnd! Og ha den sammenhengende forsikret.

Jeg kontaktet Sparebank1 forsikring og Gjensidige når jeg skulle forsikre Amanda. De har selvsagt sine vilkår de også, men Amanda er forsikret som Boerboel. i Sparebank 1 forsikring fant de forresten ikke rasen Boerboel, men når de så på S fant de den, den står som Sørafrikansk Boer Boel. Den informasjonen kan være litt nyttig 🙂

Gjensidige ble den dyreste av forsikringene, men også den beste synes jeg. Og det kommer an på hva til forsikring man vil ha. Det viktigste for meg er veterinærforsikringen,  hos Gjensidige kan man få opp til 45000 kr, om jeg ikke husker feil. Sparebank 1 forsikring har maks 25000 kr, dette også med et forbehold om at jeg husker riktig.

Død og/eller tap av hund har jeg på 12000 kr, om den er 5000 eller 12000 har fint lite å si for premien man må betale, er veterinærdekningen som koster.

Nå kommer det jo mye an på hvilke kundeforhold man har til de forskjellige selskap. Vi har bra rabatt hos Gjensidige, noe som gir uttelling på premien vi må betale.

Så er det de som har regnet ut at det ikke lønner seg å ha forsikring, det kan være noe i det, jeg håper det ikke skal lønne seg å ha den.
Men de tenker vel at for den premien man må betale så kan man heller betale operasjoner og behandlinger når/om det blir nødvendig, det er jo greit det.
Jeg vil ikke ha det som avgjørende at jeg ikke har pengene eller ikke kan bruke 30000 kr på en operasjon der og da, om det skulle være nødvendig. For meg er forsikring på hund en sikkerhet på at den helt sikkert kan få den behandlingen den trenger, uavhengig av hva det koster, og uavhengig av når det skjer.
 

4 kommentarer om “Boerboel og forsikring

 1. Jeg ungår Agria, når jeg kan. De har så tvilsomme og finurlige formuleringer i avtalene sine. Som at enkelte ting dekkes kun om moren er forsikret gjennom Agria…

  Jeg har Gjensidige på mine bikkjer. De hadde ikke Bearded Collie i systemet sitt, så da fikk jeg plutselig Border Collier… :p

  Liker

  1. Så rart, det var da et pussig krav. Må innrømme at jeg ikke har lest så mye om vilkårene der, siden det ikke var aktuelt på grunn av manglende «godkjenning» av rasen. Men ser nå at man bør lese grundig alt med vilkår, og dobbeltsjekke.

   Hehe, rart hva hundene våre kan bli, Chakira sto jo som Boxer hos veterinæren her 😛 Men skulle tro at Bearded Collie var litt mer vanlig rundt omkring.

   Liker

 2. Jeg er litt «overtroisk» her, har man forsikring skjer det ingenting, men har man det ikke er det typisk at noe skjer…haha 😉

  Vi tok Sparebank1, siden vi har alt annet der. Tenkte det var lettvint, men ser jo nå at vi burde ha sjekket litt rundt. Tok det for gitt at det var lite som skilte hver forsikring. Men, men…

  Liker

  1. Jeg tror jeg er drømmekunden til forsikringselskap, haha. Er så redd for å ikke være «dekket», at jeg forsikrer heller for mye.

   Hundeforsikringer er det nok stor forskjell på, men tror ikke Sparebank1 er så ille.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..