Urinveisinfeksjon hos valp

Jeg savner skikkelig informasjon om urinveisinfeksjon hos valp / hund på nett.

Nå har Amanda fått det, igjen. Men denne gangen tror og håper jeg vi oppdaget det tidligere en sist gang.
Jeg har skrevet en del om det da hun hadde det sist, og ser at det har vært til nytte for mange. Min fortvilelse var stor, pga at jeg ikke visste hvor syk en valp egentlig kan bli av det. Ikke fant jeg noe særlig informasjon rundt omkring på nett heller, enda det er veldig vanlig, og spesielt hos tispevalper.

Nå var ihvertfall veien til å kontakte veterinær kort, og det skal de ha her, de jeg har vært i kontakt med er veldig hjelpsomme og koselige. Og måtte bare kontakte de igjen i helgen, om det skulle være noe.

Det jeg egentlig skulle hatt nå, er noen til å vaske… Amanda tisser, tisser og tisser. Og jeg vasker, vasker og vasker. Og synes det lukter over hele huset. Når hun tisser, så tørker jeg opp med papir, sprayer på rengjøringsspray og tørker av igjen. Men ikke til å komme fra at det blir litt «småekkelt», kjenner at det lukter fra sengeklærne hennes i buret, ikke det minte rart, det lekker nok litt…Så får vaske sengeklær og annet om en dag eller to. Husker fra sist at det siste som ble «bra» var «uhellene» inne. Det vedvarte en stund, og det må man bare tåle.

Her er medisinpakken vi fikk i går

Det er en ting som er sikkert, det er dyrt med dyr! Jeg ble nok litt stor i øynene da jeg skulle betale det der 😛

Denne gangen får hun smertestillende, siden hun hadde så sterke smerter sist. Hun får  Metacam. Er ikke vant til smertestillende til dyr, så ble forbauset da jeg så at det var 1 gang i døgnet. Og bivirkningene er ikke til å spøke med så jeg, må ihvertfall følge veldig nøye med.

Enten virker de smertestillende veldig bra, eller så oppdaget vi det veldig tidlig denne gangen.
Jeg var i gang med å lese og sjekke om c-vitamin og/eller tranebær som forebyggende til urinveisinfeksjon hos valp, men kom aldri så langt at jeg begynte med noe. Nå har vi fått Hiprex som hun skal begynne å ta forebyggende etter en stund.
Synulox er den samme antibiotika hun fikk sist, og Zoolac valgte jeg på grunn av antibiotikaen og smertestillende. Jeg vet ikke, men tror det kan hjelpe på at hun ikke får magetrøbbel, eller mindre en om hun ikke hadde fått det.

Amanda har hvilt og sovet mye av ettermiddagen og kvelden i dag, så spørs om det er stille før stormen. En uthvilt valp på kveldstid, hjelp!
Neida, bare hun er forholdsvis bra, så får vi tåle litt. Flere netter på gulvet fremfor ovn som sist, det har jeg ikke lyst til å oppleve igjen.

Og til sist om UVI denne gang, har du den minste mistanke om at valpen/hunden har urinveisinfeksjon, så kontakt veterinær med en gang, ikke vent noen dager for å se hvordan det går. Det er veldig lett å sjekke, det vanskeligste er vel å ta urinprøve…Er nok en fordel å bo litt øde til når man løper etter valpen ute for å samle sammen de dråpene som skal til 😆

Fant fram det gamle hodebry brettet for noen dager siden, det har kommet godt med nå. Har tullet bort litt tid med det, men nå er det så enkelt og lett at vi må ha ett som er vanskeligere (hørte du det LB?) Amanda tok det veldig fort, men kanskje ikke så rart, hun er en BB 😛

8 kommentarer om “Urinveisinfeksjon hos valp

 1. Så trist at hun har fått infeksjon igjen! Synes ordentlig synd på dere begge to, og sender massevis med god bedring-klemmer!
  Godt at du har noe å sysselsette henne med, for selv om hun føler seg litt dårlig, så er det som regel en del energi i en liten valp. Og da er rolige inneleker veldig greit å ha.

  Liker

  1. Takk for det 🙂
   Hittil har det gått forbausende bra, i forhold til forrige gang, da grein vi vel begge to til slutt. Så jeg tør liksom ikke helt tro at det ikke blir noe lignende. Jeg sov nesten ikke i natt, Amanda sov mye mer en meg. Jeg ventet liksom bare på at «nå starter det». Så blir spennende igjen til natten, om det blir seng eller gulv… 😛

   Liker

  1. Takk for tipset 🙂 Det burde jeg ha tenkt på selv også, siden jeg har brukt det tidligere. Men noen ganger tenker man ikke. Jeg brukte eddik ute her også, for å få bort lukt etter hannhunder som markerte på trappen…

   Liker

 2. Isj, igjen? vet dere hvorfor hun får det flere ganger? Er noen bare mere utsatt enn andre?

  Håper at det går fort over denne gangen. Valper skal ko ikke slite med sånt 😦

  God Bedring!!

  Liker

  1. Takk 🙂

   Er vel med hunder som folk…(haha, har lett for å sammenligne jeg) Noen får det letter en andre, og slik jeg har sett og hørt etter første gangen er at det er veldig vanlig at valper får det, og da sikkert tisper mer en hannvalper, slik det er med folk også…

   Men det har gått veldig bra denne gangen her i forhold til første gangen, sikkert fordi vi oppdaget det så fort. Jeg så jo for meg DEN «mareritt» helgen igjen. Klart det har vært en del ekstra, men ikke i nærheten av det jeg fryktet.

   Liker

 3. Nei og nei…igjen!!
  Bra dere oppdaget det så tidlig, og at hun er litt bedre 🙂

  Jeg trodde Sheela hadde det rett før jul, så urinprøve er vanskelig å ta ja. Hver gang jeg satte «skåla» under henne, sluttet hun å tisse. Og gang på gang klarte hun å «lur-tisse»… En lettelse da jeg endelig fikk samlet inn litt tiss :p Brukte nesten 2 dager…haha.

  Liker

  1. Det skulle vært litt enklere med å få tatt den prøve ja. Skulle ta av BC’n vi hadde en gang, det ble lettvint. Ventet til vi kom til veterinæren, og luftet han ute der. Der var det så mye lukter at han måtte markere, så sto bare klar med et «fat». Litt enkelt med voksen hannhund.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..