Glupsk valp

Sto opp halv syv, gikk ut, og konkluderte raskt at det hadde snødd i løpet av natten, og det kom mer. Greit…vi er jo i februar…og her snør det både i mars, april, mai og til og med i juni…Så kan igrunn bare gi f i å klage over at det snør i februar. Men jeg er drittlei vinteren og snøen, det positive er at det ikke har vært kaldt i vinter, ikke ukevis med 30-40 kuldegrader.

Slitsomt med valp vinterstid, men litt positivt også, vi kan se frem til en morsom vår og sommer 🙂

Amanda er en veldig glupsk liten frøken, såpass glupsk at det ikke er bra. Nå sitter hun mens hun venter på maten, men så fort hun får den er det å kaste seg over den, og få den i seg raskest mulig. Jeg klemmer maten utover en tallerken, så hun må jobbe litt for maten, og bruke tid, men hadde gjerne sett at hun spiste litt senere. Tar gjerne imot gode råd for å få henne til å spise s e n t.

Nå er hun ferdig med antibiotika kuren sin, og krysser alt som er for at hun holder seg frisk. Fikk et tips om c vitaminer, så skal sjekke opp det, for urinveisinfeksjon hos hund var fryktelig.

Når man har urinveisinfeksjon tisser man ofte (ihvertfall gjør valper det) ekstremt ofte. Det ga seg litt etter litt etter noen dager, tok lenger tid en jeg trodde, så det tar tid før antibiotikaen virker. Men gradvis ble det ikke så mye tissing, og nå kan det plutselig gå lang tid før hun må tisse. Har noen bomturer ut, selv om det har gått over en time siden siste tur ut. Veldig godt å se at det går fremover 🙂

I går var så fint vær (forholdsvis) så vi benyttet anledningen til å være ute litt. Tok med oss «ballen» og fikk lekt litt.

Vi ønsker oss en skikkelig ball, men kan ikke se for meg hvordan den skal være. Denne trodde jeg var såpass stor og rund…så hun ikke skulle få «tak» i å bite den sund, haha…Men kan ha det morsomt med den likevel, bare vi passer på at hun ikke gnager biter av den.

Var såpass bra vær i går at Amanda drakk vann fra takrennene, og hun knasker is og snøklumper som aldri før, spesielt om snøklumpene inneholder gammelt løv eller «sorp». Inne koker jeg vannet, både det som skal i maten og drikke ellers…Jada…var noe vi begynte med da hun var syk, tror vi kan slutte med det nå 😆

Lå to blader å ventet på meg i går kveld da jeg kom hjem 🙂 Vi med hund og Woman. Ene ligger fremdeles med plastikken på, det andre ble åpnet med det samme.
Her er litt av nyeste Vi med hund:

Ønskehunden ble Boerboel i dette nummeret, bare det er jo grunn nok for å kjøpe bladet 😛

Det var også en artikkel der om hvordan hunden selv kan rydde lekene sine. Men det sa Amanda at var tull, det var noe som hun aldri kunne lære, så da hoppet vi over de sidene.

Woman har jeg ikke åpnet enda, så hva som står i det vet jeg ikke. Får vente til helgen, jeg har jo så mye å gjøre…

 

 

 

7 kommentarer om “Glupsk valp

 1. Når det gjelder maten hennes, har jeg to tips:
  1. Hvis hun får tørrfôr (noe jeg ikke regner med) kan hun få maten i en leke hun må dytte på for at maten skal ramle ut. Du finner fler eksempler hvis du går inn på menyen «Leksaker» til venstre på denne siden: http://www.gardsbutiken.org/.
  2. Hvis hun får våtfôr, har jeg lest om flere som har hatt stor suksess med denne: http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=food+bowl+go+slow&_sacat=20742&_stpos=&gbr=1&_odkw=dog+food+bowl+g+slow&_osacat=20742&_trksid=p3286.c0.m270.l1313
  Mulig den også fungerer på tørrfôr, det vet jeg ikke. Men den finnes jo i rooooooosa 😉

  Hvis ballen du er på jakt etter ikke nødvendigvis må være sånn at hun kan bære den, er Boomerball et veldig godt og slitesterkt alternativ. Den finner du også under «Leksaker» hos http://www.gardsbutiken.org/. For den er stein hard! De minste vil hun jo kunne bære på selvsagt, bare pass på at den ikke blir for liten når hun blir stor 🙂

  Og det med å rydde opp lekene er en veldig morsom måte å drive hjernetrim på 🙂 Arkas, min forrige, kunne navnet på alle lekene sine, men han var ikke spesielt interessert i å legge de bort. Jeg har så smått begynt med Nairo, han kan navnet på to leker, og han slipper de opp i esken når jeg ber han om det. Men det er selvsagt mye mer moro å hente de ut derfra igjen, derfor ligger det aldri leker i esken hans 😉

  Liker

  1. Hun får tørrfôr…men det er bløtt opp, og most! Så da blir det våtfôr:P
   Denne matskålen/koppen var genial! Aldri sett slike eller lignende, hva man ikke vet altså. Rosa var utsolgt 😦

   Boomerball har jeg jo sett på før (til Kaos) men har ikke tenkt på den nå. Den er også genial, den trenger ikke kunne bæres på nei, da er det stor sjanse for at den blir i stykker veldig raskt.

   Takk for et supert svar Kjersti, var svaret på to problemer der 😀

   Liker

   1. Jeg vet de skålene finnes i mange andre butikker (tok bare den første linken jeg fant), så fortsett å søke, så kanskje du finner en rosa 🙂

    Bare koselig, er veldig godt å kunne være til hjelp 🙂

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.