Amanda har vondt i sin lille mage

Selvsagt måtte Amanda få «magetrøbbel». Vet ikke hva, hvordan eller hvorfor, men hun er ikke helt i form, stakkar lita 😦

Amanda fikk diare i går, kom på at jeg kunne få kjøpt Zooloc, så gjorde det. Men det virket ikke så veldig bra. Og Amanda har ikke vært helt i form de to siste nettene, klynket og vært tydelig utilpass. Så i morges ringte jeg veterinæren, og de hadde smådyrdag, så fikk komme med Amanda. Jeg hørtes sikkert lettere panisk ut…Amanda er jo ikke så gammel, og små valper skal helst ikke faste heller. Hun har fått kokt ris og vann, men vann har hun ikke lært seg å like ennå…Jeg så jo tydelig at Amanda ble slankere, noe som ikke gjorde meg mindre bekymret.

Veterinæren fant ikke noe «spesielt» med Amanda, så konklusjonen ble «vanlig magetrøbbel» eller noe i den dur. Vi fikk med Canicur og noe diettfôr. Skal fortsette med ris, fiskeboller, litt kraft og vann. Siden Amanda ikke drikker noe vann uten videre, så får hun mye vann i maten sin, og litt fiskebollekraft i vann. Det viktigste er jo at hun får i seg nok væske, men hun trenger næringen også.

Jeg så på Canicur tablettene og holdt på å få sjokk! Snakk om giganttabletter. Det sto at det var tyggetabletter, men likevel da….De store tablettene og den lille hunden….
Det ble ikke noe problem, Amanda knasket i seg tablettene som det skulle vært drops. Gikk like greit med Zoolac i går, hun spiste det som det skulle vært en delikatesse. Da er det lett å gi hunden medisiner, når hunden spiser det som sukkertøy.

Vel, etter to tabletter med Canicur, for mange timer siden, har ikke Amanda gjort en dritt. Hun tisser som vanlig, men ikke noe mer. Og da, da begynner jeg å bekymre meg for det også, at det ikke kommer noe. Jeg har ingen erfaring med Canicur i det hele tatt, så vet ikke hva som er normalt. Men siden det brukes for å stoppe diareen, så virker den tydeligvis. Men jeg er da også veldig spent på konsistensen av den fraværende dritten. Så håper det kommer noe før natten, ellers blir det ikke mye søvn på meg i natt heller.

Jeg vet ihvertfall at jeg alltid skal ha liggende Zooloc og Canicur, i tilfelle…

Canicur virker også slik at hunden får ekstra energi…Joda, det er jo lurt…eller ikke. Amanda virker ikke så veldig syk slik sett, nemlig. Heldigvis for det. Hun sover jo en del, og slapper av, men hun er jo en liten valp. Men hun har mye energi, til å være «syk».

Så nå håper jeg hun får gått på do før vi legger oss, med fast resultat. Sover bra i natt, og bare blir bedre og bedre.

Helgens meny 🙂
Slapper av på fast plass

10 kommentarer om “Amanda har vondt i sin lille mage

 1. Canicur har jeg ikke hørt om før, men Zoolac er jeg godt kjent med siden Arkas var dårlig i magen størstedelen av livet sitt. Og han elsket også Zoolac, han ble helt i hundre hver gang jeg tok frem tuben! Tydelig at det smaker godt av det 🙂
  Jeg forstår deg så godt, så godt, når det gjelder bekymring og valp. Jeg er sånn selv. Håper natta har gått bra for dere, og at Amanda er bedre i magen i dag, og at det kommer ut noe fast og fint 🙂

  Liker

  1. Canicur skal virker slik at den stopper diareen. Hun fikk gjort noe i går før vi la oss, men var ikke mye fast 😦
   Natten har vært likedan, slo seg ikke til ro i sengen vår heller….Så mye for prinsipper, hehe. Men noen ganger må prinsippene vike litt.
   Vi sto opp halv fem, spist litt, og drukket litt, og venter på resultat…

   Liker

   1. Huff… Men se det på den måten at det er bedre at det kommer ut litt enn at det stopper opp.
    *ler* Hvordan i alle dager skal man nekte ei syk og søt lita jente å komme opp i senga? Går ikke, det, klin umulig 😉
    Fortsatt god bedring! Håper alt av tabletter og skånsom mat hjelper!

    Liker

 2. Tinka nektet å spise ris, og spyttet alt i ansiktet på meg da jeg prøvde det på henne…
  Håper Amanda er litt mindre sær :p
  Godt at du dro til dyrlegen, og fikk noen gode råd, og noe som skal hjelpe på 🙂

  Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..