Farlige hunderaser

Finnes det farlige hunderaser?

Kom over en veldig interessant artikkel, den kan leses her.

Her er et lite utdrag fra teksten:

«– Farlige eiere

Hans Frode Asmyhr får støtte av Norsk Kennel Klub (NKK), som mener det ikke finnes farlige hunder, bare uansvarlige eiere.

– Faremomentet er kun knyttet til utseendet; det er ikke noen vurdering av mentaliteten sånn som loven er nå. Dette blir som å si at alle blondiner er kriminelle, sier kommunikasjonsansvarlig Stepanka Horakova i Norsk Kennel Klub»

 

Jeg er veldig enig, gå på hundeeiere og ikke hunderaser. Mange synes en Boerboel ser skummel ut, jeg synes den er vakker. Nå er den heller ikke på noen liste over «farlige» eller ulovlige raser her i Norge.

 

 

 

 

 

 

 

7 kommentarer om “Farlige hunderaser

 1. Helt enig jeg også!
  Og jeg irriterer meg på gubben når han er redd «store» raser og sier de er farlige 😦 Og så tror han at omtrent «alle» er kamphunder…haha.
  Han synes golden retriever er fine hunder, men jeg synes å ha lest en artikkel en gang om at den rasen var registrert med mest biting. Litt usikker men… Iallefall var det en rase som ingen forbinder som «farlig».

  Liker

  1. At folk er redd hunder har jeg stor forståelse for, kjenner folk som er redd alt som er av hunder uansett hvor små de er 🙂
   Norge fører dessverre ikke oversikt eller statistikk over hvilke raser som biter/biter mest. Men en skal være forsiktig med å betegne raser som «snille» også ja, en skal aldri stole 100% på en hund uansett rase.
   Mange av de «farlige» hundene er jo de som skader hverandre, og ikke folk.

   Liker

 2. Jeg er helt enig! Nå skal det sies at noen raser har mer vokterinnstinkt og derfor lettere kan «bikke over», men det kommer helt an på eieren og hvordan vedkommende trener hunden.
  Jeg skal ærlig innrømme at jeg er skeptisk ovenfor større raser som blir betegnet som «farlige», men jeg er like skeptisk ovenfor ørsmå raser som eieren ikke har dressert i det hele tatt.
  Og i mine øyne er det stort sett alltid eieren som trenger opplæring. Hunden kan i utgangspunktet alt vi ønsker at den skal gjøre, men vi må lære oss hvordan vi skal be om dette.
  Hundeloven slik den er nå er helt på trynet, det burde innføres noe ala hundeskatt og obligatorisk kursing av hundeeiere igjen i mine øyne.
  Jeg har også hørt det Gro snakker om over her, ang en helt «ufarlig» rase som lå/ligger på toppen av bitestatistikken. Det jeg er usikker på var om statistikken gikk på antall bitt totalt, eller prosentvis i forhold til antall hunder av den rasen. Jeg tror Golden ligger høyt oppe på antall bitt totalt, men lavt prosentvis siden det er så mange av de.
  Og her ser du, når noe interesserer meg, da babler jeg i vei og lager kommentar så lang som et vondt år 😉

  Liker

  1. Enig i det du skriver, det er stor forskjell på hunderaser og hunder individuelt innenfor rasen igjen. Men er da det er greit å ha rett type eier til rett type hund.
   Chakira har litt mye vokterinstinkt, også til en boerboel å være, men jeg var faktisk aldri redd hun skulle «gjøre» noe. Men å stole 100% på henne, det gjorde jeg ikke, det gjorde jeg ikke med noen av de andre hundene vi hadde heller. Nå er jo Boerboel forbudt i Danmark (2010), men om jeg ikke tar helt feil så finnes det ikke en eneste dokumentert tilfelle der en boerboel har bitt et menneske der, det er pga utseende, at det er en «muskelhund».
   Her er en interessant artikkel: http://www.fairdog.dk/artikler/artikel003.pdf. Og her er en: http://www.fairdog.dk/pdf/undersogelse-juli-2011.pdf. Det er fra Danmark da, skulle ønske Norge hadde en oversikt over bittskader osv, tror kanskje folk hadde blitt litt forbauset.

   Men ofte så skjer det ikke så mye om en liten hund biter og skader noen. Men om en hund av stor rase biter, så er det jo DE overskriftene i aviser. Det er klart en stor hund kan gjøre mer skade enn det en liten hund kan, men små hunder er slettes ikke så ufarlige de heller. De «snille» familiehundene trenger slett ikke være så snille alltid, kommer mye an på situasjonen og folkene.

   Skal det være noe strengere, så kan de gå på hundeeiere, og ikke hunderaser.

   Ikke bare du som babler…. 😉

   Liker

   1. Man skal være klar over hvilken rase man skaffer seg, uansett om man er nybegynner eller erfaren. Har man hatt en «enkel» rase i 20 år, gjør ikke det at man nødvendigvis er erfaren nok til å ha en «vanskelig» rase.

    Jeg trodde det fantes en viss oversikt over bittskader og raser i Norge, de spør ihvertfall på sykehuset om hva slags rase som har bitt.

    Det er sant at en liten hund gjør mindre fysisk skade enn en stor hund. Men jeg synes det er like ille uansett.

    Nemlig, det er hundeeiere som trenger opplæring!

    Liker

 3. Jeg går ikke bort, eller tar kontakt med ukjente hunder, uansett rase.

  Ettersom jeg aldri stoler på en fremmed hund, går jeg heller litt lenger vekk når jeg har med mine hunder, når det er hunder som er store nok til å gjøre skade.

  Frisbee ble angrepet av en Pomme en gang. Den hang i pelsen og knurra, mens Frisbee knapt nok merket det…

  Flere eiere av såkalte «kamphunder» (regner med at det er snakk om «muskelhunder»), har fortalt at rasen deres sliter med hundeagressivitet og samkjønnsagressivitet. Dette har på en måte satt seg i hodet mitt, og jeg må nok innrømme at jeg er ekstra forsiktig, når jeg har med egne hunder.

  Liker

  1. Vet om flere hunder som ikke går sammen med hunder av samme kjønn, det ser ut til å være uavhengig av rase. Border Collien vi hadde var slik, han tålte lite andre hannhunder, men mot tisper var han en drøm. Chakira tålte ikke andre tisper som var dominerende. Kaos tåler absolutt alt og alle slik det er nå ihvertfall, en veldig omgjengelig hund.
   Jeg irriterer meg på de små iltre hundene som kommer løpende løse og er veldig «store» i hodet. Litt begrenset hvor mye skade de kan gjøre, på en måte. Men jeg har ved flere anledninger måtte gå mellom eller jage bort slike små hunder som har gått til angrep på hund jeg har gått med. Og en kan tenke seg hvem som hadde fått skylden om det hadde gått galt og den store hunden hadde glefset tilbake.

   Men, det er ikke til å komme forbi at uansett hvordan en vrir og vender på det så er det større ansvar med stor hund enn liten. Og en bør ha god kontroll på hunden sin.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..