Førjulstid

Vi har hatt en periode med kulde, stoppet på -28 grader. Sier seg selv at det blir ikke tur på Skye med slike temperaturer. Da var det godt med litt andre temperaturer i dag, -9 når jeg kom hjem fra jobb. Jeg tok med Skye på tur med det samme jeg kom hjem, tok på henne genseren, og puttet potesokkene i lommen.
Like før vi kom hjem så begynte hun å fryse på føttene, så vi nærmest løp siste meterne. Vi pleier å ha potesokkene med om det ligger på grensen på de gradene vi vet Skye reagerer. Når vi kom hjem var det -13, så da var det ikke rart hun begynte å fryse.

Jeg og Skye var med på Tore natt til mandag, for å se om vi så noen jerv. Litt kaldt før vi fikk fyrt opp i ovn, men med gode klær, tepper og sovepose gikk det greit.
Jeg var litt usikker på hvordan det skulle gå når Skye var med, men det var ikke noe problem. Man bør være veldig rolig, og vi hadde ikke på lys eller noe hele kvelden/natta/morgenen, så det ble litt «interessant» noen ganger 😅 Var fin måne som hjalp på litt gjennom vinduet. Skye lå i sengen hos meg/oss, eller var med å holde utkikk i perioder.

Godt kledd.

.

Skye har kost seg med besøk av Nanook, og for å ikke glemme yngste sønn. De så på film, men sovnet fra..

.

Går fort til jul nå, veldig fort.
Pyntet til advent, og har ikke kommet så mye lenger enda. Hadde tenkt å pynte juletre i helga som var, men tiden ble «borte». Får se nå til helgen 🎄
Tore har bakt litt, og er ikke ferdig enda ettersom jeg forsto. Hittil har det blitt mørlefser, hvite kakefigurer 🙄, og i går ble det avletter 😀 Er vel 20 år siden jeg prøvde sist, jeg ga opp. Prøvde flere ganger i løpet av noen år, men jeg mangler litt tålmodighet.
Nevnte avlettjernet en dag, at det lå nå bare der, og da fant Tore ut at det skulle han prøve. Fra å ikke prøvd tidligere, så gikk det forbausende bra, og de ble veldig gode også. Men vet ikke hvor lurt det var av han å gjøre noe slik, blir garantert ikke siste gangen jeg ønsker meg avletter.

.

Har tatt bussen på jobb et par dager når det har vært så kaldt som nå siste tiden, ellers så går jeg vanligvis. Jeg liker ikke å fryse, så kler meg godt. Blir mye ekstra styr med alle klærne om vinteren.
Har sett litt på termoskjørt/vinterskjørt, mange fine, men de fleste jeg har sett er korte. Nå under black week fant jeg et par som var lange nok. Det er litt enklere å ta på/av skjørt enn utenpå bukse. Antar det er varmere med bukse, men ned til -10/-12 grader tror jeg det er greit med skjørt.
Fikk prøvd det noen dager før det ble litt for kaldt..

4 kommentarer om “Førjulstid

 1. Har aldri hørt om avletter før, er det veldig forskjellig fra f.eks. krumkaker?
  Jeg skulle hatt både bobleskjørt og boblebukse og jeg vet ikke hva i morges, da var det -20. I morgen kommer plussgradene…

  Liker

  1. Avletter er nok lokalt noen steder i landet. Her er det alltid brukt til rømmegrøt når det er dåp/konfirmasjon/bryllup (om de har rømmegrøt vel å merke)
   Godt som umulig å få tak i jern, jeg har jernet mitt etter mamma, så det er noen år..
   Krumkaker er helt annerledes på både smak og utseende.
   Her kommer plussgrader og regn tirsdag tror jeg. Men skal komme en del snø før det, bare for å være sikker på at det blir skikkelig drittføre 🙄

   Liker

   1. Så de er mer som en type brød, altså ikke som søt bakst?
    Hadde planer om 7 cachefunn og handling i dag. Brukte 45 minutter til sentrum, så å kjøre videre innover mot Fredrikstad og Sarpsborg var ikke aktuelt, da hadde vi ikke vært hjemme igjen før i kveld. Men trist å miste muligheten til å fylle dagens dato 😦 Er helt forferdelig å kjøre nå, sludd, regn, slaps, snø på veien, vann på veien, sporete vei. Fryser til natta, og så videre med plussgrader på dagtid. Til tirsdag er det meldt 8 pluss…

    Liker

    1. Er ikke sukker i de, men de er «søte» likevel. Væsken i de er vann, men her oppi er det også brukt geitemelk.
     Jeg har prøvd så mange ganger, men aldri fått det til, Har endt opp med å steke vafler av røren hver gang 😄
     Her våknet vi til -22 i morges, langt fra sludd. Men er bare -15 nå, så kommer nok mildværet her også 😕

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..