vær, vaksine, og hetetokter

Siden sist har vi hatt mye vær. Hvor ble det av det stabile vinterværet?
Vi hadde en kuldeperiode, ikke veldig kaldt, men akkurat litt for kaldt for lange/mange hundeturer ute. -22 på det kaldeste, ikke mer en man må regne med på slike steder som her.
Vi skulle på trening forrige søndag, men her ble det ikke mildere enn -17, noe jeg syntes var alt for kaldt når vi skulle gå 1 mil (fram og tilbake). Så det ble en tur i skogen her isteden.

Jen er også ute på tur selv om det er litt kaldt, men blir ikke så mange, og en del kortere enn Skye sine.
Hadde en kjempefin tur denne uken med henne

Gyda var en snartur innom her også, men gjorde ikke så mye utav seg. Ble «litt» vått, og så kom snøen, igjen!
Trodde det skulle bli rolig en stund nå, men ser ut som det blir drittvær igjen fra i morgen. Får utnytte dagen i dag 😊

Jeg tok tredje dose med koronavaksine for en stund siden, ble litt før jeg egentlig skulle ta den. Jeg var veldig i tvil ang vaksinen før den kom, men etter det som skjedde med astrazeneca så følte jeg at det var helt greit å ta vaksinen, og kunne egentlig ikke få tatt den fort nok. Burde kanskje vært motsatt, men da følte jeg meg trygg på vaksinen.
Jeg var selvsagt i en slik aldersgruppe at jeg måtte vente en stund, men endelig ble det min tur også. Jeg merket fint lite etter vaksinen, egentlig ingenting. Det samme gjentok seg etter andre dosen. Nå etter tredje dosen var jeg ikke helt i form, men det kunne gjerne vært tilfeldig. Litt vanskelig å forstå hva som er hva noen ganger. Var uansett ikke noe voldsomme bivirkninger, og noe må man nesten bare regne med tenker jeg.
Etter noen dager så begynte jeg å få hetetokter, det er jo ikke så merkelig i min alder 😖😁 Men så kom jeg på at det samme skjedde etter andre dose også. Jeg hadde ikke hatt hetetokter før den gangen, så da tenkte jeg at «ja nå er det begynt». De var ikke så veldig plagsomme, mer irriterende. Jeg gidder jo ikke gå med slike plager om jeg ikke må, så jeg begynte på noen tabletter som så ut til å hjelpe veldig godt. I løpet av et par uker var hetetoktene helt borte. Jeg tenkte at tablettene hjalp veldig, og fortsatte på de til pakken var tom. Ingen flere hetetokter dukket opp.
Hadde nesten glemt hele greia til de begynte igjen nå, og da begynte jeg å tenke på at de dukket opp like etter vaksinen begge gangene. Sjekket opp i min lille «notatbok» for å være sikker, og det stemte. Jeg vet ikke om det er pga vaksinen, eller om det bare er tilfeldig. Uansett så begynte jeg på tabletter igjen, så får jeg se da, når pakken er tom denne gangen også.

Jeg har tatt alle tre vaksinedosene, og det føles helt greit. Men kjenner at jeg er ikke helt sikker på en eventuell fjerde dose. Husker det var snakk om at man kanskje måtte vaksinere seg en gang i året, og det syntes jeg hørtes ok ut. Men nå har jeg tatt tre vaksinedoser i løpet av 1/2 år, og det synes jeg egentlig er nok med tanke på hvor kort tid dette har vart.
Man vet ikke hvordan dette utvikler seg, verken covid-19 eller med vaksinene. Ikke sikkert det noen gang kommer en fjerde dose. Kan godt hende det blir slik at jeg ikke kan få tatt fjerde dose fort nok. Men akkurat slik det er nå, så er jeg veldig avventende.

2 kommentarer om “vær, vaksine, og hetetokter

 1. Heisann! Jeg har også fått hetetokter etter vaksinen (dose 2) og det er nå 10 mnd siden. Er ferdig med overgangsalderen for 8 år siden og går på østrogen uten problemer, men nå er jeg altså kliss våt i hodebunn, hår, ansikt, nakke bare jeg beveger på meg. Legen sier at «det går sikkert over»…
  Lurer på hvilke tabletter du prøvde som hjalp? Er helt desperat nå.

  Liker

  1. De tablettene som jeg trodde hjalp første gangen heter «remifemin». Men sannsynligvis var det bare tilfeldig, for de hjalp ikke i det hele tatt da jeg begynte på de igjen. Og jeg prøve de lenge.
   Sliter fremdeles med hetetokter, så prøver noe annet nå, men foreløpig uten noe virkning.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..