Drevjakt, veps, og elgfall

Ble en veldig fin dag i går, stort sett..
På første drevet var vi mange som gikk, og jeg og Skye fikk nesten en elgokse rett på oss. Vil si den kom rett på, men ombestemte seg bare få meter fra oss. Skye sa ingenting! Men hun la inn firehjulstrekken etterpå, og lå nærmest langflat bortover skogen. Fikk heldigvis roet ned så vi gikk normalt igjen.
Vi ble klissvåte før vi var ferdige, var sol og kjempefint vær, hadde regnet tidligere så var klissvått alle steder vi gikk.
Etter matpause så ble det nytt drev, denne gangen litt høyere opp. Jeg og Skye gikk nokså langt ned. Når vi er med på drevjakt så er Skye (og Jen når hun er med) bare med for å gå «tur». For andre funker det greit å kombinere hundene, men vi vil ha rene ettersøkshunder slik det er nå. De får gå «innpå» om det blir skutt dyr, men da er dyret allerede skadet og dødt, så det blir litt annerledes enn å få gå etter et friskt dyr.
Etter vi hadde gått et godt stykke kom vi borti jordveps, igjen. Denne gangen kom vi ikke unna, og Skye ble så stukket stakkar. Jeg hadde min fulle hyre med å prøve å få oss unna, få vepsen av Skye, og samtidig komme meg unna vepsen selv. Når jeg trodde vi hadde kommet unna så viste det seg at vi ikke hadde det.. Men etter litt veldig rask gange videre i skogen så fikk jeg sjekket Skye. Hvor mange stikk hun fikk er jeg usikker på, men det ble en del. Hun hadde tydelig vondt på ryggen, og prøvde å bite i selen flere ganger. Når jeg kjente hvor vondt det var på hånden min, så skjønte jeg henne godt.
Ble meldt om elgfall på radioen etterhvert, og den som hadde skutt var selvsagt han som satt på øverste post 😅 Jeg hadde egentlig ikke tenkt meg opp der, men ble til at vi gikk oppover vi også. Var ikke så langt og bratt som jeg trodde..
Fikk sett litt mer på Skye når vi kom opp, og oppdaget at hun hadde fått ett eller to stikk rundt ene øyet også, det hadde hovnet opp en del. Men er så heldig at på jaktlaget som Tore er med på så er det også en veterinær, det var veldig greit kjente jeg.
Vi ble sittende oppe der en god stund, ble en del folk til slutt også, og ble bålkaffe, pølser og brus 😁
Skye er fremdeles veldig reservert til fremmede, så for henne er det gull verdt med slike opplevelser. Minuset er at hun også er like kjeftende som før 🙄
Det gikk greiere nedover enn jeg trodde. Var så mye stein rundt oss alle steder at jeg trodde det kom til å bli litt strabasiøst, men kom egentlig veldig greit fra det.

Blir litt venting når man går drev, da gjelder det å holde øyner og ører åpne


Var varmt å gå opp til elgfallet

Skikkelig fin elgokse, Skye er ikke så interesser, men må sjekke den litt. Den dagen før ble litt grundigere sjekket..

Hovnet opp rundt øyet

Var mye stein i området

Man møter på dyr når man går i skogen, noen fine..

Ser heldigvis ikke ut som Skye er noe plaget av stikkene hun fikk, mer enn hva jeg kan si 🙄 Jeg fikk tre stikk på samme hånden, og det både svir og klør litt enda.
Ønsker meg fremdeles litt kjøligere vær, om om noen kan hjelpe med det 🤔🙏

2 kommentarer om “Drevjakt, veps, og elgfall

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..