Varme, kjølematte, og vann

Jeg kjøpte kjølematte for første gang tidligere i sommer. Jen har neppe behov for noe slik, men Skye har nok nytte av den.
Den er ikke så fristende å ligge rett på ser det ut som, så jeg har lagt den under noe annet. Den fungerer da også, jeg har sjekket selv 😄
På bildene ligger kjølematten på samme plass, ser den så vidt på ene kanten. Men bildene er tatt på forskjellig side, så ser ut som matten er flyttet.

Skye på matten


Jen ved siden av matten 😅


Skye har et par merkelige liggeplasser inne, blant annet ved vannskålen. Så jeg la kjølematten under matten der da det begynte å bli varmt igjen nå i juli, det ser ut til å fungere.


Og apropos vannskål. Da jeg hadde Amanda så kjøpte jeg en sølefri vannskål, slik med tre deler. Vi brukte den i bobilen til henne, og jeg kjøpte også et par en str mindre, som vi festet inne i bilburene.
Skye søler noe helt utrolig når hun drikker vann, ja det er ikke til å tro 😲 Det er vått alle steder rundt vannskålen, og så tar hun med vann til og med i stua, eller bortover gangen. Vi snakker ikke om noen dråper her og der, men nærmest dammer. Nanook er nesten like ille når han er her. Vi har liggende klut som vi tørker gulv med, og den er flittig brukt.
Tenkte jeg skulle kjøpe en ny slik vannskål til å ha inne, siden den andre er grei å ha i bobilen. Men når jeg skulle lete etter et sted å kjøpe, så kom jeg over en annen skål. Prinsippet er veldig likt, men denne er hakket penere å se på 😌🙄😁
Jeg bestilte en, og den er knallgod. Skye og Nanook drikker helt ute å søle.

Legg merke til at det ikke er bilde av Jen, det er fordi hun ikke søler. Hun kan selvsagt dette med å drikke pent 😎

4 kommentarer om “Varme, kjølematte, og vann

 1. Jeg vurderer å lage dress av kjølematter til både Nairo og meg selv…nå orker jeg ikke mer!
  Det er ut som Skye og Nanook må slikke i seg vannet istedenfor å drikke det, stemmer det? For mengden vann som er tilgjengelig på toppen er såpass lite at de ikke får drukket ordentlig. Altså, jeg sier ikke at de ikke får i seg vannet, ikke misforstå, det bare ser ut som de må bruke en annen teknikk.

  Liker

  1. Ja det er rett å lett slitsomt! Nå var vi heldige i dag, den varmen som var meldt kom ikke 😀
   Nja, både og, på filmen der gjør de det, det ble filmet en av første gangene de brukte den. Det er en luftfylt plate som flyter på vannet på toppen, veldig likt den andre skålen vi har i bobilen. Så når de bruker den nå så får de i seg mye mer. Bare de har tungen på den platen så kommer vannet over, men likevel så blir det ikke det sølet som vanlig. Skålen tar 1,4 liter tror jeg, og den må etterfylles i løpet av en dag.
   Jeg tenkte på å ha vann bare ute nå om sommeren, men så synes jeg ikke det er rett. De har vannskåler ute både ovenfor huset og nedenfor, men noen ganger er jo dørene lukket, og hundene inne. Ikke hver dag det er like varmt, selv om det virker slik!

   Liker

   1. Den varmen var her…
    Skjønner 🙂
    Nei, vann må være tilgjengelig hele tiden, over alt. Jo flere steder de har tilgang til vann, jo bedre tenker jeg. Det eneste jeg passer på med Nairo og vann i varmen, er at han ikke drikker for mye på én gang, for da bare kaster han opp. Men i denne varmen gjør vi absolutt ingenting annet enn å sørge for at han får gjort fra seg, det er rett og slett farlig å gå noe mer med han, bortsett fra tidlig på morgenen og sent på kvelden.

    Liker

    1. Skye har kastet opp vann to ganger, men det var når hun var litt yngre. Hun drikker så «rotete», og prøvde å få i seg mest mulig raskest mulig. Heldigvis ga det seg etterhvert.
     Vi har det ikke varmt om morgenen, men jeg drar grytidlig på jobb, mye pga varmen. Så gleder meg så mye til ferie, og kunne dra på tur med hundene igjen. Når jeg kommer hjem fra jibb er det for varmt, og sent sent på kvelden så sover vi 😄

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..