Skye 1 år

Skye er 1 år i dag ❤
Hun har ikke bodd her lenger enn 10 md, men for noen måneder det har vært.
Har sittet å sett på «gamle» bilder og video fra da vi hentet henne og framover, og hun har vokst og forandret seg litt.
Skye har blitt unghund, men har mye valp i seg enda, til Jen sin fortvilelse noen ganger. De går veldig godt overens, stort sett hele tiden. Er en og annen episode der Jen får nok av Skye og hennes ablegøyer, men to sekunder etter Skye blir knøvlet i bakken så er hun etter Jen igjen. Skye mener at de skal leke sammen selv om Jen ikke vil. Og leke skal de nesten hver gang de er ute, synes Skye.
Har vært et par episoder der det har vært litt mer alvor, men ikke mer enn at de stopper når vi sier fra. Jen mener hun er over Skye, og slik det er nå så er det slik. Begge to lever fint med det, men de får ikke styre fritt. Vi stopper Jen når det blir for mye «sjefe» fra hennes side, og vi stopper Skye om det blir for mye herjing og masing fra hennes side.

Skye var veldig morgenhund en periode, og da snakker vi tidlig! Hun våknet og skulle opp mellom fem og seks om morgenen. Det var jo forsåvidt greit for min del, i ukedagene. Men selv om jeg synes det er greit å stå opp tidlig, så er fem en lørdag eller søndagsmorgen litt i tidligste laget.
Problemet var ikke bare at Skye ville stå opp da, hun hadde behov for å opp da også. Etter en stund så blandet jeg inn et annet hundefôr, og hun fikk mindre mat på første måltidet, og mesteparten på ettermiddag/kveld. Det hjalp mye. Nå kan hun fint sove til både syv og åtte, hender seg hun har ligget lenger også. Puh!

Vi var veldig oppmerksomme på å dele de opp så de ikke skulle bli avhengige av hverandre, men en eller annen gang skled det litt ut.. Så nå har vi delt de litt mer på turer og slik igjen, og merket fort forskjell.

Skye både fikk og ble ferdig med løpetiden til hun var 1 år, så vidt det var. Tror det var mest på grunn at Jen hadde løpetid at Skye fikk da også, så blir spennende neste gang,

Jeg har lest at både Bayer og Hannoveransk kan være reserverte, noe Jen tydeligvis ikke har lest. Skye er veldig annerledes der, hun er nok ikke enkel å ta med seg om man ikke kjenner henne. Hun liker seg vanligvis på litt avstand til hun blir kjent med personen.

Spor, der trener vi ujevnt. Jeg synes jo at Skye er fenomenal bra i sporet, overhode ikke farget av at det er vår hund 😂 Neida, men hun er faktisk veldig flink synes jeg. Vi har ikke gått opp til noen godkjenning enda, kunne kanskje gjort det, men vi synes ikke det er noe å stresse med. Vi fikk begynt så sent i vår, og vil heller bruke litt tid og legge noen ekstra spor nå.
Jen og Skye går på to helt forskjellige måter når de går spor, selv om de selvsagt går veldig likt også.. veldig morsomt og interessant å se forskjellen på de.
Vi får nok somlet oss til å gått opp til godkjenning med Skye i løpet av sommeren.

Skye var på 1. års kontroll i går, alt gikk bra. Veide henne også, og hun er 21,8 kg. Målte høyden på henne når vi kom hjem, og den er (ca) 52 cm. Jeg som en periode var redd hun ikke skulle nå minimumshøyden sin 😂 Nå er ikke det så viktig for oss, men er jo greit at hun er innenfor rasestandard. Jen er nesten 47 cm, så er ikke så stor forskjell på de i cm, men det ser mye ut når man ser de sammen. Nå er det ikke bare høyden, Skye er jo mer «grov» enn hva Jen er også.

Skye er en hund med mye lyd, veldig mye lyd. Til tider så mye at det kan være slitsomt. Heldigvis har det bedret seg en del i mange situasjoner. Har funnet ut at vi må bare leve med noe av det 🙉

Skye er veldig glad i Jen, litt for mye synes Jen. Litt rart det der, småsøsken er ikke alltid så morsomt, men så er det veldig gode å ha likevel. Jen går inn for å beskytte Skye i noen situasjoner enda.

Det er mange positive sider med Skye, jeg synes vi har vært veldig heldig med henne. Hun har selvsagt noen ting som ikke er så positive også. Men når det verste er at det er så mye lyd i henne i en del situasjoner, da er det ikke så galt. Forresten, en ting til, hun hører veldig dårlig i perioder..

Skye er beste Hannoveransk viltsporhund i mils omkrets ❤

2 kommentarer om “Skye 1 år

 1. Gratulerer med dagen til Skye! Gleder meg til å møte henne en eller annen gang, totalt på hennes premisser så klart ❤

  Liker

  1. Takk 😀
   Ikke vanskelig å treffe Skye, man må bare holde for ørene 😝 Neida, hun er blitt så mye bedre, siste gangene vi har hatt besøk av folk hun ikke kjenner så var det overraskende lite lyd. Og etter å ha hilst er hun egentlig ikke så interessert lenger, i motsetning til Jen.. hun er nesten litt mye andre kanten 😅

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..