Aimovig, igjen

Jeg tror det var i slutten av november jeg skrev om migrene sist. Det var en aldr så liten nedtur, og jeg begynte å tenke på hva jeg skulle gjøre videre.
Tok jo den månedens injeksjon, men bestilte meg også time hos legen etter en stund. Passet på å få time en stund etter injeksjonen, for å se litt hvordan den perioden ble. Og med tanke på jula..
November ga meg en liten støkk, tre av ukene hadde jeg fire migreneanfall hver uke. Og de to første ukene av desember var det nesten like ille. Og det fristet utrolig lite å sette den 3. Injeksjonen med 140 mg Aimovig kjente jeg. Det var en stund før jul..

Jeg er ferdig på sykehuset hos nevrologen, igjen.. Men er bare å be fastlegen om å rehenvise(?) om det er behov. Så til vanlig er det fastlegen som følger opp. Nå har jeg ikke så stort behov for det heller til vanlig. Men så dukket det opp dette her da.
Fastlegen min har permisjon, men har jo vikar. Og jeg kunne jo være så heldig at det var en lege som viste en del om dette.
Tenkte legen kunne svare meg på hva jeg burde gjøre framover. Gå ned til 70 mg igjen, fortsette på 140 mg, eller prøve en av de to andre. Jeg viste ikke, og var veldig usikker.

Jeg la fram problemet for legen, og sa jeg var veldig i tvil om hva jeg skulle gjøre videre. Men han visste ikke han heller..
Etter å ha snakket litt så syntes han at jeg skulle gå ned til 70 mg igjen, for å se hvordan det ble igjen. Og eventuelt henvise til nevrologen igjen.
Da fikk jeg svar på hva jeg skulle gjøre. Som oftest er det greit å snakke med andre om man er usikker. 

Men, det er et lite men her.. Jeg kjente nokså fort etter timen at jeg egentlig ikke fikk det svaret jeg ville ha. Tror ikke jeg var klar over det selv på forhånd, men etterpå så føltes svaret litt feil. 
2 måneder, eller 2 injeksjoner er egentlig ikke nok til å vite om det fungerer bra, eller ikke. Men samtidig så kan man ikke leve med for mange alvorlige bivirkninger eller forverring. Og å få en måned til som november, det orket jeg ikke tanken på, spesielt ikke med tanke på at det snart var jul. Men om jeg «ga opp» nå, så fikk jeg aldri visst hvordan det ble om jeg prøvde 3 mnd. (Vet ikke, men virker som det er 3 mnd man «skal» prøve)
Skulle jeg gå ned til 70 mg så kunne jeg jo prøve 140 mg igjen senere, men da var det å starte på nytt.
Skulle jeg ha prøvd en av de to andre (Ajovy eller Emgality) så var det ingen garanti for at noen av de virket bedre, eller hvordan det ble med bivirkninger. Jeg synes dette er vanskelig, og det var jo grunnen til at jeg bestilte time hos legen. Og timen hos legen ble jo på en måte avgjørende for hva jeg gjorde, selv om det ikke gikk slik jeg tenkte i utgangspunktet.
Jeg bestemte meg for å følge magefølelsen, og tok 3. injeksjon med 140 mg en uke før jul. Da jeg hadde bestemt meg for det så føltes det veldig riktig.

Uken før jeg satte 3. injeksjon så hadde jeg 3 migreneanfall. Den uken jeg satte den (mandag), så hadde jeg ett migreneanfall, uken etter der hadde jeg to migreneanfall. 
Jeg hadde siste migreneanfall 2. januar, det er 2 uker siden. 

Kanskje det var helt tilfeldig at november og litt av desember var så ille, kanskje det er tilfeldig at det går så bra nå. Hvordan det blir framover blir veldig spennende, og jeg har hentet neste Aimovig med 140 mg. Jeg kommer til å fortsette med den så lenge det ikke skjer noe helt spesielt. 


Jeg var jo spent på bivirkningene når jeg startet med Aimovig, og merket ikke så mye til bivirkningene. Men er par ble litt merkbart etter hvert.
Vekt, har fått med meg at mange har lagt på seg. Jeg gjorde det motsatte etter litt, gikk ned ca 10 kg, uten å gjøre så mye for det.. Om det var tilfeldig eller hva vet jeg ikke.
Mister hår, det merket jeg plutselig etter en stund. Når jeg vasket håret så var det merkbart hvor mye hår jeg mistet. Jeg tok det ikke så tungt, siden jeg har litt mye av det. Sist jeg var hos frisøren så barberte frisøren håret i nakken/bakhodet, for å få ned volumet. Det synes jo ikke, for det ytterste laget dekker det jo, men «kan ikke» gå med hestehale.. Er ikke sikker på hvor lenge røytingen fortsatte, men ca 3 mnd eller noe. Plutselig så oppdaget jeg at det ikke var så mye hår i dusjen lenger. Så det gikk over av seg selv.

Fortsettelse følger sikkert.

 

Jeg skrev et innlegg om Aimovig, virkning og bivirkninger for noen mnd siden. Ser at det er veldig mange som søker på det, og får treff på det innlegget. Kommer til å sette inn link til dette innlegget her i det innlegget, siden det har endret seg litt.

En kommentar om “Aimovig, igjen

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..