Namsos-Skjåk

For 3-4 år siden så kjørte vi som vanlig tur/retur Lofoten et par ganger i året. På en av turene så jeg på cachekartet at det var en spennende trail. Det var en avstikker fra E6, så det ble ikke noe av at vi stakk innom på noen av turene. Men i år snakket vi om at vi skulle innom der, og det ble da litt av sommerferien.
Trailen jeg tenker på er Namsos Rail Road Trail, Dresin caching 😀
Når vi begynte å se litt mer på det i vinter, og hvordan vi skulle få med oss Jen, så konkluderte vi etterhvert med at det ikke kom til å funke så bra med dresin, hverken singel eller tandem. Men det gikk sikkert an å gå turen også. Og for å gjøre en lang historie kort, vi gikk.
Vi hadde en dag med knallbra vær mens vi var i Namsos, da gikk vi trailen. Pakket sekken med drikke, mye drikke (som vi så absolutt fikk veldig god bruk for..) litt å spise, litt førstehjelpsutstyr, som også skulle vise seg å være kjekt å ha. Merkelig hvor mye små sår kan blø. Solkrem, ekstra sokker, og mye annet småtteri.
Cachene skal jeg ikke si så  mye om nå, tar det i loggen, men det ble stort sett en skuffelse. Men turen, den var utrolig fin. Vi var jo så heldige med været, og det gjorde jo veldig mye av turen. Trailen er stengt her og der.. man kan egentlig ikke gå den lenger, noe jeg har full forståelse for. Ved spesielt en av tunnelene var jeg veldig ukomfortabel pga store steiner og slik som hadde rast ned. Men siden det ikke var lov å gå der, så kan man heller ikke klage på det.
Broen bør man slettes ikke gå over, den er forøvrig stengt på begge kanter.
Jen var ved friskt mot når vi startet, men reagerte på noe etterhvert. Om det var steinene, tjæren (?) eller noe annet vet jeg ikke. Men hun er jo så bortskjemt, så hun ble båret deler av turen 😁
Når jeg ser bort fra det negative med cachene og litt sånn, så angrer jeg ikke på turen. Men skulle nok ha gått den for 3-4 år siden for å fått en bedre opplevelse.
Turen er ca 15 km, og det tok  noen timer, men timene gikk fort. Vi brukte forøvrig 45 min fra vi startet til vi kom til nr 3 🙄😂 Den inkluderte en mystery og en multi også. Og multi er ikke noe jeg er glad i, ble ikke mer glad i de etter denne turen. Men samtidig ser jeg jo hva som er en bra multi, så den var en av få cacher underveis som fikk en FP 🤣

Tok noen bilder, har en del av diverse cacher også, men det kan jeg ikke legge ut.

Om vi ikke skulle bruke dresin så måtte vi nå prøvesitte syntes Jen

20200726_081013 (2)

Nydelig vær20200726_090310 (2)

Etter første bom så var det markjordbær i stor mengder. Dette var litt før der det var litt her og litt der
20200726_112252 (2)

Dette er første tunnel tror jeg, var tre av de

20200726_115656 (2)

Lys i enden av tunnelen.. Denne her var såpass lang at man så ikke lyset fra andre kanten når man gikk inn i den. 20200726_133439 (2)

Broen20200726_140530 (2)

Finalecachen var borte også, og da var vi ferdige med trailen.

 

Vi ga opp å finne mange av mysteriene vi hadde løst, mye pga regn. Bushe i regnvær, eller like etter regn er ikke like morsomt på dag to 🙁 Jeg fikk kjøpt meg nye sko, igjen.. mens jeg ventet på at regnværet skulle slutte en av dagene. Tilfeldigvis sto vi utenfor et senter, og der var sportsbutikk 😁 Men jeg klarte å få de klissvåte også, ikke bare en gang.
Det var på tide å finne en campingplass, og  vi fant en litt mindre ute ved kysten. Vi liker oss best med fricamping, men noen ganger er det greit med campingplass også, og da helst en litt mindre en med lite folk. Vi fikk fin utsikt fra sengen denne kvelden også

20200726_222614 (2)

20200726_225431 (2)
Vi gikk en runde rundt omkring i Namsos med Jen en ettermiddag, fikk tatt en del fine cacher. Togskinnene forfulgte oss..

20200727_172528 (2)

Tror denne ettermiddagen og  kvelden får favorittpoengene til å renne ut 😀

Jeg har vel ikke nevnt at vi traff på andre cachere fra Skjåk oppi Namsos også. Hadde et lite treff utenfor en bensinstasjon en ettermiddag. Der hadde de forresten veldig gode hamburgere. Var så fint vær at vi kunne sitte ute å spise.
Vi hadde en del kontakt nå og da, men så fikk vi et litt spennende spørsmål om litt hjelp. Jeg sjekket nå bensinstasjonen for noe som kunne hjelpe, men neida. Jeg trodde jo at de fleste bensinstasjoner hadde både kondomer og ballonger 🤔 men ikke denne. Redningen ble Coop extra, de hadde ihvertfall en av tingene.. Og da kan jeg jo ikke skrive så mye mer, men skal jo logge etterhvert..
Første stedet var stranda, der kom det etterhvert en CO også, noe sier meg at det kan være en fordel å bo nærme en slik cache når man er CO.
Så var det neste da, skal ikke skrive så mye om sidesprang heller, men fikk jo bruke for det de hadde på extra butikken 😎
For de som kanskje begynner å lure, jeg skriver fremdeles om geocaching 😏

Når det var tid for å finne et sted å overnatte igjen falt valget på ett av de andre stedene vi fricampet. Se så flott

Snapchat-1469062523 (2)
Vi gikk forresten fra her og innover første dagen vi var her. Var en serie med cacher langs veien.
Ser at det er en stor fordel å være geocacher når man fricamper, vi finner så mange flotte steder, som vi aldri hadde vist om ellers.
Første natten i Namsos området.. det var egentlig et godt stykke nedenfor, og kanskje litt vest. Vi fant ihvertfall et vann (etter tips fra en annen geocacher), som vi overnattet ved.  Var ingen andre der, men det var en del båter og flytevester man kan kunne låne. Pluss en utedo.

Siste dagen skulle vi igjen ta en del av «fiskecachene». Vi begynte, men når det ble DNF på første eller andre, husker ikke helt. Så fant vi ut at de fikk bare være. Kan hende vi kommer tilbake en annen årstid det ikke er så mye vegetasjon og så vått. Vi fortsette til et område der det var mange challenge-cacher vi kvalifiserte oss for. Der tror jeg vi fant alle vi var ute etter.
Vi hadde egentlig tenkt oss inn i sentrum igjen, men etter å ha besøkt en kirke så snudde vi nesen nedover landet igjen.
Det var veldig godt å komme hjem igjen, så nå er det å ordne bobilen til neste tur. Det blir ikke hverken langt eller langvarig, men desto mer koselig 😀

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer om “Namsos-Skjåk

 1. Sånn alt i alt høres det jo ut som om dere har hatt en fin tur, men det er trøttsomt når dårlige cacher ødelegger for opplevelsen, uansett om de er dårlig vedlikeholdt eller om de er borte.

  Liker

  1. Ja turen alt i alt var fin, og når man ser bort fra alle de elendige cachene på jernbanesporet, så var turen veldig fin, jeg koste meg. Begynte å bli irritert over elendig vedlikehold, men etter en stund bestemte jeg meg for å gi f i å tenke på det, og bare kose meg over turen 😁 Det hjalp 😄
   Nå blir det småturer hit og dit, kose oss hjemme.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..