Pinsehelg, bobil og cachetur

Vi har hatt en fin bobil og cachetur i pinsen. Dro etter jobb fredag, og 1 time etter vi dro stoppet vi etter «alle» tunnelene på fjellet, og jeg tok en liten hvil på 40 min 😴 Jeg var så sliten, og kjente det murret oppi hodet. Fordelene med bobil er mange, og dette er en av de. Vi kjørte inn på en passende plass, og jeg la meg i sengen en stund.

Nå skulle vi innover en dal, finne cacher og gå turer. Vi fant cacher der, men turene vi hadde tenkt forsto vi nokså fort at det ikke ble noe av. Det var så vått, og fremdeles snø i noe av området vi hadde tenkt. Vi parkerte bilen for kvelden, og tenkte å gå en liten luftetur med Jen. Det ble litt lenger tur enn vi tenkte, været var perfekt, og vi fant cacher oppover veiene. Tror vi ende opp med 8 cacher på den lille lufteturen. (ble vel ca 5 kn)
Vi møtte på andre også, bl.a disse tre 😀

20200529_203649 (2)

Lenger oppe var hintet «ved stor stein», ikke så vanskelig å finne hverken steinen eller cachen 😄

20200529_211556 (2)

Vi gikk opp til en kjempefin samlingsted, naturmøtested eller noe slik 🤔

Dagen etter fant vi ut at vi kjører bare litt hit og dit, og tar med de cacher som faller seg naturlig å ta.

Vi fant noen flotte steder (om man ser bort fra veien noen steder, hjelpes!)
Jeg filmet en del og la ut på Snap, men det tar litt mye plass med mange videoer på bloggen, og så synes jeg det er greit å ikke legge ut det samme på blogg og snap, så da blir det litt forskjellig.

Bilder i tilfeldig rekkefølge fra turen, bl.a fra Kjølsdalen, Vestkapp, Hoddevik, Selje og litt til. Var cacher på alle stedene, og disse stedene hadde vi ikke reist til hadde det ikke vært for geocaching.

Husker ikke hva det het her, men cachen var ikke enkel! Jeg hadde gitt opp når Tore fant den. Nydelig sted da.

20200530_081153 (2)

Sau som fulgte med på hva vi drev med
20200530_081207 (2)

Helt greit å spise frokost med en slik utsikt
20200530_101232 (2)

Her må jeg bare skrive «litt»
Det er fra Tusentrinnstrappa. Cachen er ikke mange meter fra bilen, så det var fort gjort.
Jeg fant ut at det hadde vært litt morsomt å gå oppover og ta  bilde, og som sagt så gjort. Jeg spurtet oppover 🙄 med pust og pes, men det gikk forbausende «fort» oppover med noen pauser 😄 Jeg tok snap av meg selv i trappa (dokumentasjon for de som ikke kom til å tro meg 🤣 ), og fant ut at jeg skulle nedover igjen. Da fikk jeg faktisk litt problemer. Hadde ikke snudd meg på vei oppover, var så fokusert på å komme meg opp. Snudde meg, så nedover og trodde et lite øyeblikk jeg måtte ha hjelp.. Jeg ble svimmel, og det var skikkelig ekkelt å se nedover. Men klarte å holde fokus, og tror jeg brukte nesten like lang tid nedover som oppover.
Tok flere bilder på turen nedover, men ikke snap. Når jeg kom helt ned og skulle ta snap av skiltet, så oppdaget jeg at jeg ikke var logget på Snap, og måtte logge inn. En liten mistanke kom krypende, og jeg sjekket bildene mine, ingen  bilde av meg i trappa nei 😣 Jeg hadde brukt nettbrettet litt før dårlig dekning med mobilen), og logget på Snapchat med nettbrettet for å ta bilde. Og da ble jeg tydeligvis logget av på mobilen, uten at jeg la merke til det. Så da ble det ikke noe bilde av meg oppe i trappa 😖 Jeg gikk jo ikke opp hele trappa, kunne tenkt meg det, men vi hadde ikke tid.. (og vi skulle gå mer senere på dagen) men var jo oppe der, og dokumenterte det trodde jeg 😂
Ble bilder lenger nede da. Og se bilde med den røde pilen, den peker på bilen vår, en bitteliten bil

 

20200530_161504 (2)

20200530_161525 (2)

20200530_162106 (3)

Det finnes mange forskjellige..20200530_172611 (2)

20200530_173543 (2)

Ser utover havet 😍20200530_174404 (2)

Litt mørkt.. 20200530_174427 (2)

Fantastisk utsikt 20200531_075851 (2)

20200531_075856 (2)

Ser dere mannen på bildet? Han fant hva han lette etter før jeg var ferdig med å ta bilde20200531_075931 (2)

20200531_080044 (2)

20200531_081028 (2)

20200531_093529 (2)

Surfers paradise20200531_094157 (2)

Olavkrossen, Dragseidet 20200531_100931 (2)

20200530_174526 (2)

Vi hadde som vanlig en fin tur, og ende opp med ca 40 cacher. Ble 2-3 DNF også, det hører liksom med 😂

14 kommentarer om “Pinsehelg, bobil og cachetur

 1. Jeg måtte jo google siden du ikke visste hvor dere har vært, og det er jo Stad dere har vært på. Alle som noensinne har hørt ei værmelding må jo vite hvor Stadlandet ligger, og jeg har vel faktisk sett Stad en gang eller to (har vært i Måløy).
  Men at dere har hatt en fin pinse er det vel ingen tvil om. Helt fantastisk natur!

  Liker

  1. Stad tenkte jeg ikke engang på å nevne, og siden du ikke visste hvor Selje var, så kom jeg ikke på noen mer kjent sted 😂 Vi var forresten innom Måløy også, men der er ikke mange cacher.

   Liker

   1. Hadde du skrevet nord for Stryn eller noe sånt, hadde jeg vært mer med 🙂
    13-14 cacher på selve Vågsøy (hele øya Måløy ligger på), Kannesteinen og Refviksanden er jo et must. Har vært begge steder, men lenge før caching ble oppfunnet.

    Liker

    1. Kannesteinen og Refviksanden har jeg ikke vært på, tror jeg. Er det cacher der? Kan ikke huske navnene på kartet når jeg så etter cacher i området. Men noen ganger kommer ikke alle opp når man søker, må søke flere ganger.

     Liker

      1. Earthcache ja.. de ser jeg ikke på 😂
       Tja, vi skulle egentlig bare inn i den dalen, og gå turer der, blant annet til «Dua», en cache nokså høyt oppe. Er mange cacher i terrenget der, men var så altfor vått, og snø… Så vi hadde sannsynligvis ikke lagt inn de i Måløy uansett.
       Vi planlegger sjelden turene vi reiser på, vi vet ofte hvilket område, men det kan være stort, og så skjer det noe så vi bytter retning 😂

       Liker

       1. Den Earthcachen jeg linker til er jo superenkel 🙂 Jeg titter heller ikke normalt på Earth’er, men skal jeg til et spesielt sted, vil jeg gjerne ha de med meg hvis det er mulig.
        Er plass til mange cacher i en GPS 😉

        Liker

        1. Jeg har jo så stor og flott GPS, og den er i bruk noen ganger. Men har erfart at det ikke alltid er så lurt å legge inn cacher lenge før man skal finne de. En gang drev vi lenge ved en kirke, fant stedet der cachen burde ligge også. Men ingen boks. Viste seg at den var blitt gjort om til PET og hengt opp i et tre på en annen side av kirkegården. Og dette var fra den tiden vi la inn cacher før vi dro, og det ikke var så mange cacher nedover dalen her. Men både GPS og mobil er greit til sine bruk. Vi har med GPS i bilen, og har noen ganger brukt den, men merker det blir mindre og mindre bruk.

         Liker

         1. Nå er det jo sjelden jeg drar på sånne fler-dags-turer som dere gjør, men de dagene jeg skal ut og finne mange, gjør jeg alt klart på forhånd i project-gc, og så laster jeg over på morgenen den dagen jeg drar. Det tar maks 10 minutter å overføre (forarbeidet kan ta så lite som 2-3 minutter, men mer hvis det er spesifikke cacher du skal ha tak i), selv med et par hundre cacher på lista, og da får jeg nyeste info på alle cachene. Anbefales virkelig! 🙂

          Liker

          1. Er akkurat dette du skriver som ikke passer så godt for meg 😉 Planlegging, det er noe vi sjelden aller aldri gjør når vi drar på tur. Noen ganger kan vi planlegge på den måten at vi f.eks starter fra hjemme, kjører om Stryn, videre nedover.. så hjem igjen om Beitostølen og hjem den kanten. Men hvilken cacher vi skal finne, og småveier vi skal kjøre, det vet vi ikke før vi er underveis.
           Vi, det vil si Tore, planla et par turer skikkelig med cache for cache når vi var på innspurten til den 360 grader cachen. Men det tror jeg er de eneste gangene.
           Vi kan ha en eller to spesifikke cacher/serier/trailer vi vil finne på en tur, som bestemmer retning. Og så tar vi det som det kommer før og etter. Er den måten vi trives best med, og som passer best for oss. Det blir ikke alltid så mange cacher, i forhold til om vi hadde planlagt hele turen. Jeg synes jo at det er greit med mange cacher, men ikke på bekostning av hvordan vi liker å gjøre det. Jeg er liksom slik at jeg ikke synes så mye om det som de fleste andre gjør, og jeg elsker jo nanoer også 😂

           Liker

 2. Jeg tror du fint kan føre over alle cachene i hele Innlandet fylke. Da tar det nok litt lengre tid enn de minuttene jeg nevnte, men det går fint å gjøre det.
  Jeg forstår hva du sier, og respekterer det uten de minste problemer, men hvis det til tider er problematisk å cache med mobil/nettbrett, så finnes det andre løsninger, og det er det jeg prøver å hjelpe til med.
  Skulle aldri ha vist deg den nanoen!!! 😀

  Liker

  1. Man kan lagre cacher offline, det har vi gjort om vi ser vi er inne i et område med dårlig dekning. Og så har vi forskjellig nett på mobilene våre og nettbrettene våre. Slik at om mobilene har dårlig dekning, så har ofte nettbrettene dekning. Og omvendt.
   Jeg begynte jo med GPS, og har knallbra GPS, vil si jeg har jo to.. ene har vi med i bobilen hele tiden. Og den har reddet oss et par ganger 😉
   Men slik som det er nå, og med stor datapakke på mobilene, så synes jeg det er enklere og bedre med mobil.
   Den nanoen kommer jeg aldri til å glemme. Husker jeg gikk opp på kanten der.. så begynte vi å se etter cachen nede på området, og da du sa at du hadde sett den 😀 Og jeg ville finne den selv 😄 Da jeg fikk øye på den så var jeg «solgt», så fantastisk 😂😂😂

   Liker

   1. Vi får være enige om å være uenige 🙂 Jeg synes det er uhorvelig mye lettere med GPS enn mobil, selv om jeg skjønner at spontancaching er lettere med mobilen hvis man ikke har overført ALT til GPS på forhånd 🙂
    Vi leta ganske lenge før jeg så den også, jeg mener å huske at jeg ikke hadde tittet godt nok etter størrelse før vi begynte. Jeg tror ikke jeg noen sinne kommer til å bli glad i nanoer 😉

    Liker

    1. Jeg sjekket cachen på nett nå, den er jo ikke langt fra fysisk heller da.. Og tro det eller ei, det er en D1, det husket jeg ikke. Altså er det en av de enkleste å finne 😂

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..