Migrene og medisiner, igjen

Hadde time på nevrologisk avd på sykehuset denne uken, som ble forandret til telefontime.
Jeg var mildt sagt spent før timen mandag, av flere grunner. Timen gikk over all forventning, og hadde så fin en samtale med en kjempegrei nevrolog. Nå har jeg vært heldig og møtt bare greie nevrologer tidligere også. Men ser at en del dessverre ikke er tilfreds med de som de møter
Nå husker jeg ikke om jeg har skrevet om det før, tror det.. men har hatt noen migreneanfall som ikke er lik de vanlige anfallene. Om jeg får flere av de så skal jeg sjekke noen ting, og ta bilde av ansiktet.. Nevrologen nevnte på klasehodepine, men det tror jeg ikke det er (og vil overhode heller ikke ha det..) sa jeg, men er visst flere «varianter» av den, ikke alle er like. Så får se. Jeg fikk en medisin jeg skal begynne med ved neste anfall av den typen, det blir veldig spennende. For var visst resultatet av virkningen av den medisinen som sa det ene eller det andre. Triptanene ser jo ikke ut til å hjelpe i det hele tatt på akkurat de anfallene.

headache-1910710_640

Så skulle nevrologen søke om Aimovig, en av de to nye medisinene. For å få Aimovig på blå resept må en spesialist i nevrologi, eller lege ved en spesialistavdeling ved sykehuset søke. Og så er det Helfo som avgjør om man får det.
Jeg oppfylte alle kravene for å få det, og litt til. Men det må søkes uansett.
Jeg så reseptene på begge medisinene i oversikten min inne på Helsenorge senere på ettermiddagen. Aimovig lå inne på blå resept, men det hjelper ikke så mye. Man må ha med vedtaksbrevet fra Helfo for å få ut medisinen, om man ikke velger å betale selv.. (ca 5300 kr/mnd)
Jeg ringte apoteket morgen etter (tirsdag), for å bestille den første medisinen, det er ikke noe de vanligvis har inne. Og snakket såvidt om Aimovig også. Jeg var fristet til å bare få de til å bestille, og betale selv, for da kan man søke om å få refundert pengene når man får ja på vedtaket fra Helfo. Men samtidig så tenkte jeg at jeg har ikke så lyst til å sette den sprøyten selv nå inn mot påsken, så da kan jeg vente til etter påske og se.
Litt senere på morgenen fikk jeg SMS fra Helfo, de hadde mottatt innsendingen, «og forventet saksbehandlingstid er 12 uker». Da ble jeg litt nedfor.. Men med påsken for døren, og disse tider som er nå (uten at jeg vet om det har noe innvirkning på Helfo), så er det forståelig at det kan være litt ventetid også. Og fint lite jeg kunne gjøre med det, så var bare å vente.
På ettermiddagen fikk jeg mail, om at det var et vedtaksbrev i digipost. Gjett om jeg var snar om å logge inn å sjekke, og der var vedtaket. Jeg får dekket Aimovig 😀
Jeg starter på 70 mg, skal bruke det i 3 mnd, virker ikke det, eller ikke bra nok, Så blir det å prøve 140 mg.
Aimovig er ingen mirakelmedisin (dessverre). En del har ingen virkning av den, en del blir bedre, og en del får kjempebra virkning. Så da blir det spennende å se hvilken kategori av de jeg kommer i etterhvert.
Jeg trodde jo at jeg etter i fjor sommer/høst var ferdig med kronisk migrene, men det ble veldig kortvarig. Nå har jeg et lite håp igjen🤞

head-172351_640

2 kommentarer om “Migrene og medisiner, igjen

  1. Igjen krysser jeg alt jeg har av fingre, tær, armer og bein for at det skal fungere. Eller…det gjorde jeg jo sist og det hjalp ikke, så kanskje jeg skal gi blanke i å krysse noe som helst?

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..