Dårlig kombinasjon

Det ser ikke ut som puslespill og strikking går gå godt sammen. Har blitt lite strikking siste tiden. Jeg som hadde som mål å få strikket «ferdig» ermene, slik at jeg fikk alt inn på en rundpinne til etter jul. Det blir jo etter jul.. men litt lenger enn jeg trodde. Og jeg som har så lyst til å få genseren ferdig. Får prøve å kombinere det litt bedre, pusle litt mindre.

Skulle klippe klør i helgen, men siden Jen var dårlig igjen, så ble det utsatt. Fredag var hun så lett og fin å ha med på tur, og natt til lørdag merket jeg at hun begynte å bli dårlig igjen. Lørdagsmorgen og utover dagen var formen heller elendig. Jeg var med henne inne til utpå formiddagen, da måtte jeg ut å brøyte noe av den 🤬 snøen som var kommet. Tittet inn til Jen en og annen gang, og sjekket på kamera hvordan det gikk. Når jeg var ferdig og gikk inn igjen, så lå Jen i sengen sin. Jeg snakket med henne, men hun lå rolig på soverommet når jeg gikk på kjøkkenet. Da så jeg at frokosten hennes var borte 😃 Det tyder nesten alltid på at hun er mye bedre, slik var det nå også.
Hun spiser ikke når hun er dårlig, og prøver jeg å gi henne noe så viker hun unna. Om det er at hun er kvalm, så forstår jeg henne godt. Men jeg lar maten hennes stå, da har hun mulighet til å spise når hun blir bedre. Kveldsmaten spiste hun som vanlig, og formen har vært helt normal igjen etterpå.
Tok et bilde av henne lørdagsmorgen før jeg løftet henne opp i sofaen til meg

20200104_083433 (3)

Jeg løftet henne opp i sofaen, da sto hun rolig der litt, og så la hun seg inntil. Ser ut som hun liker at man stryker forsiktig på henne, pluss kontakt. Men noen ganger vil hun ikke ha noe berøring i det hele tatt. Bare være helt rolig. Heldigvis er hun lett å «lese».
På bildet her så ser man på hele hunden at hun er dårlig, men noen ganger er det bare noe med ansiktet/blikket, som gjør at man ser at noe er på gang. Hadde vi bare visst hva. Er det bare at hun er kvalm, har hun vondt, ubehag, eller hva? Jeg er ihvertfall veldig spent på blodprøven denne gangen. Håper vi får time neste uke.
Hun har heldigvis spist bra imellom disse «faukene», så hun er ikke så tynn lenger.

Fredagskveld før hun sovnet så var hun i veldig bra form 😁

20200102_210433 (2)

Det ser ut som hun ligger rolig, men jeg fikk tatt bilde midt i en «hurra meg rundt» dans. Heldigvis la hun seg rolig like etterpå. Jen glemmer noen ganger at det ikke er lov å herje i sengen vår.

Jeg begynte å skrive om klør. Jen har «lange» klør, og jeg har gitt opp å få de korte. har klippet innpå nerven så mange ganger at jeg har mistet tellingen. Klørne har god klaring fra gulvet når hun står oppreist, og da får jeg være tilfreds med det. Lyden av klørne når hun går inne er uansett hvor korte de er. Har noe med hvordan føttene er, hvordan hun går, antar jeg. Amanda var slik også. Selv de gangene klørne hennes ble klippet veldig kort hos veterinær, så hørte man klikkelydene når hun gikk på gulvet. Så til de som mener man skal klippe så man ikke hører lyden av klør når hunden går på gulvet, glem det! Da hadde hundene her måtte amputert.
Heldigvis har ikke Jen tatt skrekken av alle de gangene jeg har klippet for mye, og fått til blodsøl her. Hun er så ivrig at det er litt for mye. Her fra i morges

Jeg brukte hodelykt når jeg klippet tidligere, nå har jeg funnet ut at om jeg klipper klørne før jeg har på meg kontaktlinsene, så ser jeg helt perfekt 👀

 

 

2 kommentarer om “Dårlig kombinasjon

 1. Ang. klør, så «skal» Bayeren ha nok klør til at de skal kunne klore seg fast i all slags terreng. Om du ser bilder av Bayere i hjemlandet Tyskland, så ser du at de alle har mye lengre klør enn det man ville sagt var akseptabelt på andre raser. Så lenge det er klaring til gulvet, som du selv sier, så er det ikke noe fare for at de er for lange slik at hunden får vondt i tærne og feilstilling av tær, men det er lurt å klippe ofte så man har kontroll og unngår at nervene vokser så langt ut at dette skjer.
  Dere er flinke med Jen! Er glad vi valgte dere som valpekjøpere. ❤ Det er veldig synd at hun er så ofte dårlig, jeg skulle også ønske at man fant ut hva det er. Er hun sjekket for evt. spiserørsbrokk?
  Godt nyttår til dere alle, fra resten av Jølstrajegerene.

  Liker

  1. Det har jeg faktisk sagt ved et par tilfeller, at det kan være greit å holde seg fast 😁 Men var ikke klar over at det var normalt. Har jo blitt noen kommentarer på klørne, for de ser egentlig lenger ut enn hva de er. Tror det er måten foten/klørne er «bygd opp» også.
   Jeg klipper fast hver uke, så klipper jeg lite/mye ettersom hvordan de er. Siden vi klipper så ofte er Jen så vant til det også.
   De dårlige periodene hennes kommer nokså sikkert pga nyresvikten, det passer litt for godt. Men hadde vært greit å funnet ut om hva eksakt det er. Om det er «bare» at hun er kvalm (jeg kan skrive under på at å være kvalm ikke er bare bare, men det er i seg selv ikke farlig). Vet ikke om det finnes kvalmestillende til hunder, eller om hun kan få det. Tenkte å snakke med veterinæren om det når vi er der igjen.
   Spiserørsbrokk tror jeg ikke hun er sjekket for, uten at jeg kan si det sikkert. Har blitt tatt noen bilder tidligere, spesielt i fjor tok vi flere.
   Jen er jo bare verdens beste ❤
   Godt nytt år til dere også, håper vi sees ved flere anledninger dette året også 😃

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..