Et uønsket møte

Utpå dagen i dag så tok jeg med Jen på tur. Været var litt så som så, men ikke det verste. Vi gikk noen kilometer, og på tilbaketuren oppdaget jeg plutselig noen sau. De var innenfor et gjerde, et sted de egentlig ikke skulle være tror jeg, var litt mye gress der. Men det som egentlig ikke burde vært noe problem, ble plutselig et problem. seks av sauene bestemte seg for å gå ut fra jordet, og inn på veien, og sto der å så på meg og Jen. Jeg stoppet opp litt, og tenkte at jeg kan bare gå fort forbi de på andre siden av veien, der var god plass på en slags «parkeringsplass». Sauer pleier å vike, eller løpe fra så sant de har muligheten til det, så da gikk vi. Sauene gikk også, over til vår side av veien, og mot oss. Jeg hadde ikke lyst til at Jen skulle få følelsen av at hun jaget de, så hadde ikke så lyst til å gå mot de, så de løp foran oss. Da hadde de ikke så mange muligheter til å komme unna, og vi kom til å ha de foran oss på veien framover.
Vi kunne heller ikke stå der å bare vente, så jeg prøvde å gå mot de, men de vek ikke unna. Jeg prøvde å rygge tilbake, og sauene kom etter. Jeg tok en stor stokk som var der, og veivet med.. uten nytte, selvsagt! Jeg prøvde å «husje» de avsted, men neida! Ikke kom den en eneste bil heller! Jeg filmet bittelitt mens vi enda hadde grei avstand.. sees best på mobil..

Så turte jeg ikke filme mer, måtte ha fokus på sauene, og Jen. Jen er grei, om jeg har kontakt med henne, og det var ikke så vanskelig akkurat da.
Sauene kom så de sto 2 meter fra oss.. Men så gikk de litt tilbake, og da benyttet jeg anledningen til å gå på, og da dro de seg tilbake, endelig! Ikke kom de etter oss heller.
Det var ikke noen morsom situasjon når man har med hund, hadde jeg vært alene så hadde jeg ikke brydd meg, men det er det ikke sikkert sauene hadde gjort da heller.

2 kommentarer om “Et uønsket møte

  1. Er man alene, er sauene bare innpåslitne og kosete. Jeg måtte gi opp å logge en cache på vei hjem fra Spåtind i fjor, for ei mamma med 3 små ville ikke la meg være i fred :p
    Men å møte sau når man har med hund ønsker jeg ikke på noen som helst måte. Ikke at jeg er redd, men det blir altfor mye å holde styr på.

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..