Skytetrening

Man bør trene på det meste.. Så i kveld var det å troppe opp ved skytebanen her.

Når Jen var liten så var vi ved skytebanen et par ganger, men hun reagerte ikke så mye, så ble ikke til at vi gjorde mer av det.

Juni 2017, Jen 6 mnd

 

Tenkte det var på tide å trene litt igjen, så i kveld ble vi med Tore bort til skytebana. Jeg og Jen tok en rusletur rundt der, og jeg filmet.. Hadde veldig lyst til å få med første skuddet på film, så da ble det noen videoer… Første skuddet kom på ca 35 sec ut i videoen.

Ble en del høyere skyting når vi kom nærmere skytebanen igjen, men da var hun så vant til det at hun ikke brydde seg.
Skal passe på å være nærmere ved første skyting neste gang, er den som hun reagerer på.

Tore var ikke ferdig når vi var lei, så da gikk vi hele 2 km hjem igjen 😃

 

6 kommentarer om “Skytetrening

  1. Hun reagerte litt mer enn hva vi forventet på bruksprøven. Var bare at hun kvapp til og gikk tilbake litt, gikk fint og fant igjen sporet av seg selv uten videre, ettersom hva jeg forsto (jeg var ikke der) Så var ikke noe problem slik sett, men greit å trene på det igjen syntes vi 🙂

   Liker

  1. Ja hun er vanligvis veldig uanfektet. Hun må være det også, med tanke på ettersøk og skudd.
   Mye av slike ting ligger i hunden i utgangspunktet tror jeg, og så er det noe oppvekst og miljø. Husker jeg var veldig imponert over Jen da hun var med på skytebanen første gang, jeg hadde forventet litt mer reaksjon hos henne.
   Vi bor ikke så langt fra skytebanen, men jeg tenker aldri over at vi hører noe fra der. Shep (border collien vi hadde) kunne ikke være ute hjemme her, når de skjøt på skytebanen. Han holdt på å få sammenbrudd hver gang, så vet hvordan det er den kanten også 😦

   Liker

   1. Er helt enig med deg. Hvis jakthunder konsekvent hadde blitt avlet på skuddredde individer, vil de nok utvikle skuddreddhet som rase generelt. Så mye ligger i rasen, og mye ligger i trening fra valpekassa og videre oppover. Går helt sikkert fint å trene en skuddredd hund til å ikke være skuddredd, men noen vil alltid være skuddredde uansett.

    Liker

    1. Heldigvis vet man mye mer nå enn før, og de fleste oppdrettere er veldig bevist på hva de avler på.
     Tror det kan komme litt an på hvorfor en hund er skuddredd (eller hva annet det er). Er det medfødt tror jeg det er litt mer jobb å trene det bort. Har man tålmodighet klarer man nok det meste, men enig i den at det alltid vil være noen man ikke klarer å komme i mål med.

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..