Vaskemiddel, toalettpapir og tømmestasjon til bobil

En del av innleggene om bobil er populære, både de om mat, med hund, om gass osv. Så da kommer ett innlegg om badet i bobilen, vil si toalettet 🚽 Har lest en del «interessante» metoder for å rengjøre det. Den mest morsomme er de (og det er faktisk en del av de) som ikke bruker hverken toalett eller dusj. Man får da bedre pris ved salg/innbytte.. På samme måte som de som heller ikke lager mat i bobilen..
Vi kjøpte oss bobil for å bruke den, og tar vare på den på den måten vi synes er best. Jeg ser ikke helt vitsen med å ha bobil om man ikke bruker den.

Vi bruker det meste i bobilen, til og med doen. Den må jo rengjøres på lik linje som en vanlig do.

I bilen bruker jeg denne

20190428_130952 (420x640)

Blander ut på en sprayflaske som jeg har stående på badet i bobilen. Veldig enkelt å spraye ned i toalettet, og skylle etterpå.

 

Noe som ikke er likt med en vanlig do, er tanken (eller dokassetten). Den må tømmes, og rengjøres. Det er både enkelt og greit. Man finner en tømmestasjon, tar ut tanken som ofte ser slik ut

toalettkassett (640x640)

 

Man vrir på røret, skrur av lokket på røret, holder den gule knappen inne, og tømmer forsiktig.. Så har man rent vann på tanken, tømmer ut. Har på mer rent vann, skrur på lokket, rister og tømmer ut igjen. Så skyller jeg en gang til. Passer på at alt er som det var på tanken, og skyver den inn i rommet på bilen igjen, til jeg hører et «klikk». Så låser jeg døren til rommet. Bare såvidt det er til å tro, men noen stjeler slike tanker 😮
Er man heldig finner man en tømmestasjon som har en slik som denne 😃

Hjemme så rengjør jeg tanken skikkelig, og jeg bruker denne

tankrenser (464x640)

 

Vi har alltid brukt de «blå posene» i tanken på toalettet, under bruk.

20190428_131032 (466x640)

De er greie, fungerer bra. Men de lukter litt mye. Så når jeg skulle kjøpe toalettpapir nå så tok jeg med en slik boks

20190428_193745 (443x640)

Vi brukte av de på turen nå i vår, men de kommer neppe til å bli brukt mer. Får ha de i reserve. Så da er det tilbake til de blå posene, så lenge..
Finnes et system som heter Sog-system Jeg har ingen erfaring med det, men det ser veldig interessant ut 🤔

Edit (juni 2020)
Siden sist har jeg prøvd ut denne

green sac

Dette ble veldig positivt. De blå posene lenger oppe blir å bli erstattet av disse grønne her. Ikke til å komme fra at det lukter litt for mye av de blå posene synes jeg. Det slipper man med disse, og de fungerte veldig bra. En pose holdt hele helgen/full tank. Og om det er at de kommer i en slik bag istedenfor boks, eller annet vet jeg ikke, de er ihvertfall billigere også.
Kan lese litt om hva jeg skrev om prisene i linken her https://boerboelheidi.com/2020/05/07/sanitaerprodukt-til-bobil-caravan/

Toalettpapir

Vi kjøpte toalettpapir som er ment å bruke i slike tanker når vi begynte med bobil. Men var veldig variert hvor bra det er. Vi har brukt vanlig toalettpapir også, det er enda mer variert.
I fjor hadde vi to forskjellige toalettpapir i bobilen, begge var til slike toalett. Ett av de, som var helt glatt, var ikke brukbart. Hvordan man finner ut hva som er bra? Det merker man når man tømmer doen 😣 Mye bedre med toalettpapir som løser seg opp skikkelig, og som ikke klumper seg.

Så var det en type som var litt «mønstret», det fungerte veldig bra. Merket ikke noe til papiret når jeg tømte tanken, og ikke noe som satt fast i tanken noe sted.

Men så var det hvilket papir som var fra hvor. Det husker jeg jo ikke. Men siden jeg skulle bestille stekepanne fra en nettbutikk, så tok jeg med toalettpapir fra der også. Når det kom så ble jeg litt småirritert, det så ut som det vi hadde i fjor som ikke var bra. Men jeg tok litt og la det i et glass vann, og da ble jeg litt mer optimistisk. Vi har brukt det på et par turer, og det fungerte veldig bra. Slik ser det ut

aqua_soft

Man må ikke ha papir som selges spesielt til slik. Men jeg synes det gjør tømmingen mye enklere, om man finner papir som fungerer som det skal.

Tømmestasjon

Ikke alltid det er like enkelt å finne en tømmestasjon. Her og her er oversikt/kart for tømmestasjoner i Norge. Her er en oversikt tømmestasjoner i Norge og Europa. Jeg vet ikke hvor oppdaterte disse er, vi har vært heldige og funnet tømmestasjoner når det har vært behov. Ser som oftest et skilt ved veien, pluss at en del tømmestasjoner vet vi om fordi vi har vært der før.

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..