N VCH og utstilling

Jen ble N VCH (viltsporchampion) i dag, om jeg ikke har lest feil på reglene da..

Når vi var på utstilling på Oppdal i september, så var det en som nevnte at hun sikkert hadde oppnådd det som måtte til for å bli viltsporchampion. Jeg visste ikke, men sjekket når vi kom hjem. Da så jeg at hun manglet en premiering på utstilling, som hun ikke kunne få før hun var 24 mnd eller eldre. Så da sjekket jeg utstillinger etter 13. desember, og første som kom opp var i desember, på Dal.

Jeg tenkte at Dal ikke var så langt unna, og det var det forsåvidt ikke heller. På grunn av at det er vinter så er utstillingen innendørs, det var jeg ikke så glad for. Vi har aldri vært på det, men en gang må være den første. Jeg tenkte at jeg melder oss på, og prøver. Jeg liker slike litt mindre utstillinger.. Dette var litt langt fram i tid, så det gikk litt i glemmeboka.

Når det begynte å nærme seg påmeldingsfristen så var det å sjekke litt mer 🤔 og jeg ble litt 😲 Jeg hadde ikke koblet Dal med hvilken utstilling det var, det var romjulsutstillingen i Letohallen 😂 Så, jeg meldte oss ikke på. Jeg har jo hørt om den utstillingen før, og den er ikke hva jeg synes er «en liten utstilling».

Så gikk det litt tid, og jeg fant ut at vi prøver oss likevel. Hvor galt kan det gå liksom.. det har jeg tenkt før 😄

Jeg rakk å angre mange ganger før vi dro nedover. Og det ble ikke bedre av at jeg så bilder fra samme utstilling tidligere år. Hadde det vært utendørs utstilling, så hadde jeg ikke gruet meg. Jeg var spent på hvordan Jen kom til å reagere på å være i en slik hall, det er stor forskjell på det og ute.

Gruppe 6 skulle vises på dag 2, men vi brukte bobilen og dro nedover dagen før. Fant en grei plass å parkere, og så gikk jeg inn i hallen for å se, og orientere meg litt.. Nesten så jeg fikk litt «sjokk», hunder, folk, bur, stoler, traller, og enda mer hunder og folk, alle steder. Og så mye lyd! Da angret jeg virkelig på alt sammen, men kunne jo ikke trekke meg siden vi først var der.

Orientere seg ja.. Jeg sliter litt med slike ting. Etter å ha gått feil to ganger for å komme meg ut igjen fra hallen, så gikk jeg inn døren til hotellet, og ut der 😂 Jeg gikk «rundt» for å komme inn i hallen en gang til, så jeg skulle huske hvor man skulle gå inn med hund.

Vi la oss tidlig, og sto opp tidlig i dag. Jen tenkte egentlig å ligge litt lenge..

20181228_204821 (670x800)

Jen fikk frokost, og en bitteliten luftetur. Vi ventet til en time før oppmøtetiden, så gikk vi opp til hallen. Den som overrasket stort, var Jen. Hun reagerte så fint, og så positivt. Skulle ikke tro det var første gang hun var inne i en slik hall. Ikke problem med å ha kontakt når jeg gikk litt med henne. Når hun satt å ventet hos Tore så satt hun rolig og fulgte med på hva som skjedde rundt oss. Det går folk og hunder helt inntil, men Jen bare så, og strakk ut nesen litt ekstra noen ganger.

Så var det vår tur i ringen, og det gikk jo nesten greit. Vi trenger mer trening med slik, og det er ikke så enkelt få til. Men vi gjør vårt beste, og jeg er faktisk tilfreds. Frøken Hopp og Sprett hadde bare et par sprett 😀 Hun lar seg villig ta på, og viser fram tenner uten problemer. Vi ende opp med Exellent, Ck, og Res. Cert. Så da ble Jen Viltsporchampion 😀

20181229_093456 (708x800)

Jeg er i utgangspunktet ikke slik veldig opptatt av titler, og for meg er hunden like bra uansett hvilken titler den har, eller ikke har. Men det er litt morsomt likevel, når man kan få slike titler.
Jeg er veldig glad jeg ikke viste hvor «avgjørende» den siste sporprøven vi gikk var, når jeg gikk den. Bayersk viltsporhund må blant annet ha tre 1. premier på blodspor, tre forskjellige dommere, og minst ett av blodsporene må være på ordinær prøve. Dette visste jeg ikke før i høst, hadde ikke tenkt så mye på slike titler, og heller ikke sett på hva som var aktuelt. Nå vet jeg litt mer 😏

2 kommentarer om “N VCH og utstilling

 1. Gratulerer her også! 🙂
  Det slo meg først i dag at det var Leto dere var på. Jeg har aldri vært der selv, men vet det er en veldig populær utstilling å dra på i Lapphundmiljøet.
  Selv om jeg aldri har stilt en hund noen sinne, så har jeg vært på nok utstillinger til at jeg er helt enig med deg, utendørs er mye bedre enn innendørs. For uansett hvor stor hallen er, så blir det mye mer støy og mye trangere inne enn ute. Jeg blir bare stressa og får vondt i hodet av innendørs utstillinger.

  Liker

  1. Takk 🙂
   Jeg synes det var en litt for stor utstilling til å ha innendørsdebuten på, men Jen taklet det helt uten problemer. Vi fikk det vi skulle ha, og mye mer 😃 Men vi kommer nok ikke til å på så mange flere slike utstillinger på, tror vi holder oss til en og annen utendørs.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..