Jul

Plutselig er det allerede 2. dag jul 🎄
Hadde noen flotte turer med Jen i helgen, og siden Tore lager middag juleaften, så ble det tur da også.

Ble plutselig veldig allergisk før jul, såpass at jeg tror det ble øyekatarr. Jeg har hatt juleblomster hvert år, kan ikke huske at jeg har reagert noe spesielt før. Nå måtte jeg bare fjerne alle blomstene 🌸 😞 Måtte finne fram brillene, og ser seriøst at jeg må ordne meg med nye briller.

Vi skulle ha besøk først i jula, og jeg trodde at det skulle bli problemfritt.. Men det ble det ikke. Jen og Erma var ikke så veldig blide på hverandre, heller tvert imot.
Nanook forsto ingenting, og skulle bare tulle og leke med begge to, tror han prøvde å være fredsmegler.
Det var såpass spent mellom Jen og Erma at vi satte opp «lekegrinden» tvers over gulvet. Det hjalp litt etterhvert, men de var ikke akkurat venner når Erma dro igjen heller. Har aldri vært problem med de før, så var ikke helt forberedt på denne situasjonen. Kan være flere grunner, men vi får prøve noe annet neste gang, da er vi forberedt.

20181224_194958 (800x389)

Nanook og Jen lekte som før, det kan høres litt «voldsomt» ut til tider, men Jen har mye lyd i seg.

 

Julemiddagen ble kjempegod, det samme ble desserten, til slutt.. Tenkte jeg skulle lage karamellpudding også, pluss riskrem. Har ikke laget karamellpudding på noen år.. og det tok meg litt tid å få det til denne gangen. Tre ganger måte jeg smelte sukker, før jeg fikk til karamellsausen. Jeg trodde det var rimelig enkelt.. Men ble bra til slutt 😀
Har vært mye annen god mat også, og enda er ikke jula slutt.

I dag har vi vært på jobb, alle tre.. Jen ble med Tore for å holde han med selskap.
På en måte er det litt dumt å jobbe 2, juledag når man ikke må, men veldig godt å bli ferdig med det man skal. Og så var det veldig rolig på jobb i dag. Ingen som forstyrret meg, og jeg hadde alle maskiner for meg selv 😏

Vi har fått mildvær 😦 Jeg er ikke glad i vinteren, slik egentlig.. Men nå når det er vann, sørpe og is alle steder er det noe herk. Er meldt mildt i flere dager framover også, og så kaldt! Samme hvor feil det høres ut, så ønsker jeg meg litt mer snø igjen.

 

 

4 kommentarer om “Jul

 1. Kanskje årets blomster er sprøytet med noe du ikke tåler?
  Hmmm, er det det at jentene har blitt store som har blitt et problem? Tisper kan jo være ganske grinete mot hverandre, har jeg hørt.
  -5 grader og klarvær er mye bedre enn +2 med vind og regn/sludd. Vi har barfrost nå, helt nydelig!

  Liker

  1. Noe er det med de, eller meg 😛 Og jeg som hadde mange små, og stor julestjerne, sukk. Men det kommer og går enda, men er jo juletrær og blomster hos mange nå, så ikke så mye å gjøre med det.
   Jeg og Jen møtte en voksen Portugisisk vannhund tispe tidligere samme dag, det var ikke problem. Men, det var ikke hjemme hos oss. Erma har muligens løpetid også, det hjelper jo ikke.
   De kom lille juleaften, og dro 1.juledag, så de hadde litt tid sammen på hver sin kant av skillet. Men var fremdeles ikke helt venner. Vi prøver på en annen måte neste gang, og skulle det være at de ikke blir bedre, så er det greit å skille slik vi gjorde nå. Da får alle vært «sammen» likevel, og de slappet fint av på hver sin kant.
   Drittvær, er det vi har 😛

   Liker

   1. Det er vel noen andre som har glede av de blomstene, tenker jeg 🙂
    Kan nok være den løpetiden som spiller inn, og at de kom til Jen sitt territorie. Satser på at det enten går bedre, eller at dere finner gode løsninger slik som nå.

    Liker

    1. Satser på at det går bedre 😁 Ellers er det alltid en løsning. Er så glad i den lekegrinden jeg kjøpte for mange år siden. Den var jo brukt til unger, men nå i ettertid viser den seg å være veldig anvendelig til andre 😃

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..