Hund på toget

Jen på togtur 🐶 🚂 🚃 😃

Vi skulle til Lillehammer tidligere i uken, hadde et par timer nede der.
Forrige søndag så jeg noe om tog på nett når jeg satt å surfet, og da kom jeg på den gode ideen om at det kunne vært interessant å sett hvordan Jen var på toget. Kan jo være det kan være aktuelt med togtur med henne senere, og da er det jo greit å vite hvordan hun oppfører seg på tog.
Jeg bestilte billetter, noe som var veldig enkelt på nsb sine sider, man får ikke bestemme vogn og sete når man bestiller med hund. Men når man bestiller med så stor (?) hund som Jen, så får man dobbeltsete alene. Man blir ikke sittende ved siden av noen, og det synes jeg er veldig greit.
Jeg pakket en liten sekk, fant ut at det kunne være greit å ha hendene fri, i verste fall fikk jeg bære henne ombord tenkte jeg. Og så «måtte» jeg jo ha med noe hun kunne ligge på osv.
Vi kjørte til Otta, jeg og Jen gikk av, og ruslet litt bortenfor stasjonen. Veldig fint sted å gå med hunden der.
Så gikk vi bort til stasjonen igjen, fant en benk som vi satte oss på. Det ble en del folk der etterhvert, jeg som trodde dette var en rolig tid på dagen til å ta tog. Men det skulle gå tog både til Trondheim og Oslo, så da ble det litt folk. Jen fulgte veldig godt med, men satt rolig.
Når toget vårt kom så var det bittelitt lenger enn jeg hadde regnet med, så måte småløpe med Jen noen meter, noe hun syntes var helt greit. Jeg kunne jo gått ombord i en annen vogn, men hadde ikke lyst til at Jen skulle gå gjennom flere vogner.
Hun gikk ombord i toget uten problem, men så oppdaget jeg at vi hadde langt å gå for å finne plassen vår, og det var mye folk i vognen. Så da var det å balansere seg gjennom midtgangen, å prøve å få Jen til å IKKE bort på folk, bagasje og annet. Hun vil jo gjerne sjekke ting hun da.. Men det gikk greit, og vi fant setene våre. Hundene skal forøvrig være på gulvet, dobbeltsete er for at hunden skal få stor nok gulvplass. Akkurat det hadde jeg glemt å fortelle Jen.. Men jeg fikk ut dynen hennes (en liten barnedyne altså, ingen stor dyne her 😛 ) og la på gulvet. Så la jeg et papirlaken (slike man ofte bruker til valper) oppi setet..
Det ble litt urolig til vi hadde fått ordnet oss, og Jen ville jo gjerne sjekke både det ene og andre, igjen! Men hun var rolig, og lett å ha med å gjøre. Det jeg hadde tenkt på var om hun ble redd, nervøs, usikker osv, men i utgangspunktet trodde vi det kom til å gå fint, og det gjorde det jo. Vi hadde Tore som backup, han kjørte til Vinstra, og sto der til vi hadde fått satt oss ned på toget. I tilfelle vi måtte gå av.. så kunne han bare hente oss på stasjon der. Men det var bare å kjøre til Lillehammer for han.
Når konduktøren kom så spurte jeg om Jen kunne få sitte på setet, og han sa at jeg hadde dekket til så det var greit. Da spratt Jen oppi setet, igjen. De hadde ikke vært noe problem å hatt henne på gulvet heller, for hun lå jo der også, etterpå. Jeg hadde trodd hun kom til å sove litt, men det gjorde hun ikke. Det var litt for mye spennende og interessant, men hun oppførte seg veldig bra.
Da vi skulle gå av toget så måtte vi gjennom den lange midtgangen igjen, men det gikk bedre nå når jeg var mer forberedt. Det gikk greit å stå å vente til toget stoppet og vi skulle av også, men så syntes jeg at trappen ned til perrongen var «ekkel», var en bra stor åpning der, så jeg måtte holde igjen Jen litt, så jeg fikk full kontroll på henne. For henne var det ikke noe problem tydeligvis. Og så gikk vi å fant Tore og bobilen 🙂
Ett av problemene på hele turen var de som ville snakke til Jen, hun er jo så fin og blid. Men det er litt vanskelig for både Jen og meg, siden Jen da får litt problem med å forstå at hun ikke får bort til alle hun vil.
Vi fant ihvertfall ut at det å ha med hund på toget var veldig greit 🙂

Hviler litt20181025_115940 (800x600)
Mye å se på underveis
20181025_123400 (800x600)
Godt å ha en fot å hvile på, når man ikke får lov å bort på andre siden av midtgangen, der det sitter folk å spiser brødskive med leverpostei!
20181025_122645 (800x600)

 

 

4 kommentarer om “Hund på toget

  1. Det var veldig morsomt, spesielt når det gikk så bra.
   Jeg ser den, forstår veldig godt at man ikke prøver med alle hunder. Jeg vet jo hvordan det er å ha hund man må tilrettelegge for ❤ Og det kan være mange grunner for at man må tilrettelegge. Heldigvis kjenner man som oftest hunden såpass bra at man vet hva man kan utsette den for.
   Jen har vært veldig fin og trygg hele veien. Selvsagt kan hun reagere på forskjellig hun også, skulle bare mangle. Men når man er trygg og sikker i bunnen, er det veldig fint å bygge videre på. Og det er jo litt lærerikt å gjøre ting man sjelden eller "aldri" gjør i utgangspunktet også 🙂

   Liker

   1. Jeg har helt klart blitt veldig selektiv på hva jeg utsetter Nairo for, og for meg er det ingen vits i å gjøre ting vi aldri kommer til å gjøre, bare for å ha gjort det en gang.
    Alle hunder kan reagere i enkelte situasjoner, uansett hvor trygge og stødige de er. Men som du sier, så er det fint å ha tryggheten i bunnen, da er det enklere å gjøre nye ting også 🙂

    Liker

    1. Det forstår jeg veldig godt. Det hadde ikke blitt noen positiv opplevelse for Nairo, og det er ikke verdt det.
     Hadde jeg hatt Amanda nå så hadde ikke tatt med henne på toget heller, hun hadde nok taklet selve toget greit, men med en så sterk hund som kunne utagere, glem det.

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..