Bobilsesongen 2018 har startet

Vi startet bobilsesongen tidlig i år, ser ut som vi trenger det også, Jen liker ikke å være alene i bobilen. Hun var slik i fjor også, men gikk litt bedre da, så vi får trene på det.
Det skulle være event på Hamar, og det er jo ikke så langt unna.. så da dro vi på ettermiddagen fredag. Vi kjørte ikke så langt før vi fant en veldig fin plass å være på. Liker godt å være litt skjermet fra trafikken osv, og at det er fint å lufte hund.

Jen trives godt med å være i bobilen igjen (når man ser bort fra når hun skal være alene)

DSC04536 (522x800)
Jen hadde nesten ett minutt med «hurramegrundt» i sengen når vi la oss, og når jeg fortalte henne hvor nærme hun var med å måtte legge seg i buret, så ble det rolig. Det hender hjemme også, at hun plutselig finner det for godt å ha en skikkelig hoppe og sprette runde i sengen når vi skal legge oss. Men når hun legger seg, ja da er hun rolig. Hun flytter seg i løpet av natten både hjemme og i bobilen, men ikke ned av sengen nei. Hun bare finnet et annet sted eller annen liggestilling, og legger seg igjen med et dypt sukk.
Greit man har liten hund og stor seng i bobilen også

DSC_0301 (800x450)

 

Lørdagsmorgen sto vi opp «tidlig», etter en varm natt.. Vi har dieselvarmer i bobilen, og den fungerer veldig bra, nesten for bra.. Det er jo godt at det blir godt og varmt i bilen.
Vi brukte god tid på å ordne oss alle før vi dro videre nedover. Eventet skulle ikke være før på ettermiddagen, så vi hadde god tid.
Planen var å innom CC på Hamar, og så dra på besøk senere. Men så «mistet» vi avkjørselen til kjøpesenteret, litt rart det der.. Tore var veldig sikker på hvilken avkjørsel vi skulle ta, men jeg var veldig tvilende, for passet ikke med kartet mitt, før vi kjørte forbi.. *host*
Så da dro vi på besøk istedenfor 😀 Jen var jo selvsagt veldig «hjemme» når vi dro bort, mangle litt trening, på det der også.
Senere på dagen når jeg fortsatte med kartlesing, så gikk det noen ganger greit, og andre ganger utrolig greit! At jeg klarte å lose oss fram til en tursti på Hamar, og så til eventet senere er fantastisk bra jobbet. Jeg måtte understreke retningen noen ganger da.. med «høyre, min side altså»! Det ble gitt kontrabeskjed veldig raskt noen ganger også.. Dette med kart, venstre og høyre er ikke alltid så enkelt.. Og den blå prikken på kartet kjører noen ganger veldig sakte, slik at den henger etter med maange meter. Men det blir jo ikke kjedelig 😉

Vi parkerte ved CC, og jeg gikk inn for å finne en dyrebutikk. Jen hadde bare ett leke igjen i bilen.. de ande var ryddet inn, eller ødelagt. Nå må hun ikke ha leker i bilen, men noen ganger kan det bli noen timer rolige for oss alle der, og da kan det være geit å ha noe å drive på med. Jen lager ikke mat.. hun leser ikke.. ser ikke (så mye) på tv.. og sitter ikke å surfer på nettet.
Nå ble det kjøpt leker som var nøye utplukket, de skal aktivisere litt, holde litt, og ikke alt for kjedelige. Det var ihvertfall ei som var spent når jeg kom tilbake også

Screenshot_20180114-063516 (450x800)

Et par av lekene ble prøvd ut senere på kvelden 🙂

Når vi var ferdige med senteret så dro vi bort til en trail jeg hadde sett på. Vi måtte lete litt etter parkering, siden det ikke sto noe om det. Vet ikke om vi parkerte så greit.. men siden det var lørdag så tok vi sjansen på at det skulle gå greit 🙂
Vi kledde på oss og ruslet i vei.

Hvor ble det av «pappa» ? Jen trodde nesten et øyeblikk at trollet under broen hadde tatt han, så gjensynsgleden var stor når han dukket fram igjen etter et par minutter.

DSC04529 (800x533)

 

Jen hadde veldig lyst til å være med å lete hun også, men hadde ikke tid til å sjekke kartet før hun dro i vei. Så derfor fant hun heller ikke cachen.

DSC04531 (800x533)

Vi gikk ca en time før vi kom på at vi kanskje måtte snu snart, vi skulle jo på et event. Fant 5 av 6 cacher vi så etter. Den ene vi ikke fant skal vi sjekke igjen til våren/sommeren, når vi skal ta resten av trailen 🙂

Så ble det event 🙂
Tore dro ut igjen til Jen etter litt, siden hun ikke var helt tilfreds. Hun fikk en kong med frossen «mat» når vi dro, det hjalp på litt, til den var tom.
Jeg hoppet over quizen som skulle være på slutten av eventet, og så dro vi igjen.
Vi fant «Jafs» et sted, og bestilte mat 😀 Og så kjøte vi bare til vi igjen fant et fint sted å overnatte på.

DSC04546 (800x533)

I dag ordnet vi oss igjen, og kjørte hjem 🙂

4 kommentarer om “Bobilsesongen 2018 har startet

 1. Dere er virkelig tidlig i gang med både bobilsesongen og cachesesongen i år! Moro!
  Trøttsomt at Jen ikke er så glad i å være alene i bil, håper dere får orden på det i løpet av denne sesongen. Det er jo ikke så ofte hun trenger å være alene i bil, men det er veldig greit at hun kan være alene.
  Jøsses, har du blitt fink kartleser??? :p Øvelse gjør mester 😀

  Liker

  1. Spørs bare når neste tur blir.. eller kan hende det blir en liten tur om 14 dager 😀
   Vanligvis er jo de fleste hunder «glade» i å være alene i bil, men det går seg nok til, vi har lastet ned en app for å se henne når hun er i bobilen nå, det gjør det jo mye enklere, for oss..
   Alle de andre hundene vi har hatt har vært alene i alle bilene uten noe som helst, så hadde liksom regnet med at det ble slik denne gangen også. Men vi får trene, og ta det rolig. Var litt ekstra med å være hjemme alene også, og det gikk jo knallbra til slutt 😀 Noen trenger bare litt ekstra tid.
   Nåja, det kommer nok an på hvem du spør ang kartleser evnene mine, men hadde nok litt flaks også i helgen 😉 Akkurat med kartene tviler jeg på at øvelse hjelper, hehe.

   Liker

   1. Nå som du er så nær 2000, regner jeg med at du vil ut fort igjen 😉
    Heeeelt perfekt kan hun jo ikke være, men det hadde jo vært greit om det var noe annet enn å være alene i bil som hun «kranglet» på. Men, som du sier, dere får bare ta det rolig og trene, så blir det helt sikkert bra til slutt.
    *ler* Jeg er fremdeles usikker på om jeg ville satt deg og Eileif i samme bil og bedt dere finne frem til et sted, men du kommer deg jo :p

    Liker

    1. Hehe, tenker egentlig svært lite på at jeg nærmer meg 2000, og tviler på at jeg kommer til å ta noen spesiell når den tid kommer også. Eller, så blir jeg så oppsatt på å ta en spesiell at det blir noe helt utenom det vanlige 😛
     Ja jeg regner med at det går seg til, og det kunne vært så mye annet som gjorde ting «vanskelig». Har jo litt erfaring med andre ting, så jeg ser liksom ikke så mørkt på det.
     Vi hadde fått det så morsomt, og blitt borte lenge 😀 😉

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..