Nyttårsaften og hund

Det er jo ikke første nyttårsaften til Jen i år, men jeg antar hun ikke husker så mye fra i fjor.. Jeg tror at det går bra i år, noe reaksjon er greit synes jeg, så lenge det ikke er fordi Jen blir redd eller sint.
Jeg har skrevet en del om nyttårsaften og hund før, så hadde ikke tenkt å skrive så mye i år.. Men så kommer jeg over råd som jeg reagerer så mye på, så må bare skrive noen ord. Nå er det ikke slik at det jeg mener og skriver nødvendigvis er så riktig for alle andre, men det er ikke alt man skal råde andre til å gjøre!
Det er ikke så enkelt å vite på forhånd hvordan hunden reagerer, og man kan dessverre gjøre mye selv for å ødelegge for hunden.
Jeg synes det er idiotisk å ta med valpen/hunden for å SE og HØRE på fyrverkeri nyttårsaften. Og å råde andre til å gjøre det samme er faktisk veldig stygt gjort.
At man med å ta med en valp ut for å se og høre på fyrverkeri og oppføre seg normalt selv, er IKKE veien å gå for å få en trygg hund.
Det er bare å se på alle hundene som blir borte i løpet av nyttårsaften/natt. Og hvor mange som blir skremt og redde for alltid etterpå.
Nå kan man være maks uheldig, uansett hvor mye man passer på. Men her kommer ikke Jen til å være løs i hagen i det hele tatt den kvelden, hun klarer fint å luftes i bånd.

Jeg synes denne her (forskning.no) er veldig fin, har linket til den tidligere. Her skrev jeg om et «nytt» middel man kunne bruke på hunder som var redde. Jeg har ingen erfaring med det, og kommer nok aldri til å bruke det heller, men greit å vite at det finnes noe man kan bruke.

Det skrives så mye og mange steder om at man ikke skal trøste hunden. Da har de ikke hatt en livredd hund!
Og i den første linken oppe her, under punkt 4 (og 5) synes jeg det står mye man bør tenke gjennom ang det å trøste hunden.

Hva vi skal gjøre (bortsett fra å lufte i bånd), tja.. oppføre oss normalt, og ha litt hodebry og «lydighetstrening» om vi ser at det blir nødvendig. Og så tar vi det fra der.

DSC03833 (800x521)

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..