Bivirkninger og dosett

Har prøvd ut flere medisiner i høst, og sammen med de jeg tar til vanlig ble det litt å holde styr på.. Er det noe jeg ikke er så flink til er det å holde orden på slik, så jeg måtte til min ergrelse se etter doseringseske / dosett.
Jeg hadde liggende en fra en gang for lenge siden, men den var for morgen, formiddag, ettermiddag og kveld. Nå skulle jeg ha bare morgen og kveld, og det ble ikke så enkelt å finne. Selvsagt kunne jeg ha brukt den jeg hadde, men det måtte da finnes for to ganger dagen også! Og etter litt leting så fant jeg 😀 De hadde i forskjellige farger også..

DSC04119 (800x618)

DSC04225 (800x425)

Når jeg først begynte å bruke en slik dosett igjen så ser jeg at det hjelper veldig å ha skikkelig oversikt.

Den siste medisinen jeg har prøvd, sluttet jeg med nå, igjen pga bivirkninger. Listen over mulige bivirkninger var noe av det lengste jeg har sett tror jeg, og egentlig litt skremmende.
Noen av de svært vanlig/vanlige bivirkningene man kunne få: depresjon, krampeanfall, angst, nyrestein, kvalmediaré, neseblødning, feber oppkast, hårtap, forvirring, desorientering.
De mindre vanlige (inntil 1 av 100 personer) skal jeg ikke engang nevne..
Jeg hadde håpet at en av disse medisinene jeg har prøvd skulle fungere, men når bivirkningene ble verre enn grunnen til at jeg tok de, så var det bare å gi seg. Jeg fikk forøvrig ikke noen av de jeg listet opp ovenfor her da.. En av bivirkningene jeg fikk fant jeg faktisk ikke på listen heller, det er jo typisk.
En del bivirkninger er jo lette og/eller forbigående, noen må man bare leve med også. Men akkurat nå er jeg veldig lei av både medisiner og bivirkninger, og håper legen har en veldig god idé neste gang jeg har time..

6 kommentarer om “Bivirkninger og dosett

 1. Trøttsomt at du må ta medisiner, enda mer trøttsomt at du får bivirkninger av de. Håper dere finner ut av det!
  Og der var det et nytt tema/utseende på bloggen gitt 🙂 Veldig fint! Toppbildet ditt er litt stort, så på min pc med Chrome forsvinner store deler av teksten Boerboelheidi som står skrevet på selve bildet. Men det er detaljer 🙂

  Liker

  1. Jeg vet ikke om legen hadde så mange andre medisiner å prøve, så får bare vente å se.
   Jepp, plutselig så ble det nytt, selvsagt sent en kveld. Og etter jeg hadde ordnet det, så fant jeg ut at alle widgeter var borte! Før så har de fulgt med automatisk, så trodde det skjedde nå også.
   Jeg husker ikke engang alle jeg hadde, og noen hadde jeg «laget» selv, med MYE tid og frustrasjon! Og nå er de borte! Jaja,har fått til noen få, så får jeg se om jeg får ordnet noen til etterhvert.
   Jeg prøvde med både Chrome og IE med bilde, og her fungerer de selvsagt helt greit. Men hadde en mistanke om at det kanskje ikke er helt bra, siden jeg så at størrelsen på bildet ikke er som anbefalt.. Men skal lage nytt bilde der, så skal være oppmerksom der.
   Jeg synes det er litt irriterende om bildet ikke passer inn, så er glad du sa fra, ellers hadde jeg ikke visst det 🙂

   Liker

   1. Noe må jo legen klare å finne ut! Det bestemmer jeg 😉
    *ler* Rart det der, man setter gjerne igang med sånne ting på de mest upassende tidspunkt 😉 Trøttsomt når sånt ikke følger med, men så tenker jeg at hvis du ikke husker hva du hadde, så trengte du det kanskje ikke?
    Jeg kan sende deg en screenshot på FB av hvordan det ser ut hos meg.

    Liker

    1. Ja, hvis jeg ikke er et slik «morsomt» eksemplar.. Neida, er sikkert mye jeg kan prøve enda 😛 Selv om de fleste fikk hjelp av de to første medisinene jeg prøvde.. og jeg kan da ikke bruke det tredje heller. Så blir spennende.
     Nja, en del av de vet jeg at jeg burde ha, får ta en runde å se hva som er vanligst 🙂
     Takk, det var til stor hjelp! 😀

     Liker

 2. Hvis du sliter med bivirkninger fra mange medisiner eller får rare effekter, og ikke har tatt CYP test – så kan det anbefales. CYP ser på enzymer som benyttes for nedbryting av medisiner, og hvis man har problemer med nedbryting/effekt. Selv er jeg ett “morsomt eksemplar” med prøveresultater som legene MÅ ta hensyn til når jeg skal ha medisiner. Jeg kommer med arket mitt – og legene begynner å lete – først etter hva det på arket betyr, og så etter medisin… På den måten slipper jeg unna endel prøving og feiling 🙂

  Liker

  1. Det var interessant å lese. Skal huske på det til senere. Det er slitsomt når bivirkninger blir verre enn grunnen til at man tar medisin. Og en del bivirkninger er jo heller ikke bra.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..