Spøkelsene kommer

Ble en rask kveldstur i kveld. Like etter vi gikk møte vi på noen folk, og en superskjønn brun labradorvalp! Jen murret faktisk litt på valpen, så da ble det ikke noe mer hilsing for hennes del..
Labradorer er fine, ikke helt «min» type hund, men de lyse og de brune er så fine, og ikke så ofte jeg ser. Og en fem mnd gammel valp er bare så kosemose super søt 😉

Vi møtte på en syklist igjen i kveld, den kom nedover når vi gikk oppover, så Jen reagerte ikke 😀 Jeg er så glad for hver syklist vi møter! Jeg synes hun har blitt litt bedre ang trafikk som kjører forbi oss også.
På tur nedover igjen i kveld møtte vi en mann med stav. Jen hoppet og spratt litt sidelengs mens hun prøvde å «tøffe» seg litt. Jeg er veldig obs på at hun ikke får bort til folk når vi går tur, Jen synes egentlig at hun skal kunne bort til alle hun da.. Men nå begynner det å fungere igjen, i kveld kom hun bare å sette seg helt inntil meg når jeg stoppet opp for å snakke med mannen, og så på meg 😀 Da kom det fram noen godbiter veldig fort!

Jen er vel midt i løpetiden eller noe slik, og da passer det jo bra at spøkelsene kommer denne tiden også.
«Før i tiden» var et ikke noe navn på denne perioden, som jeg husker. Nå går den ofte under spøkelsesalderen. Hormoner kan være brysomme i perioder, men det går over like fort som det kommer. Er heller ikke alle hunder som merker så mye til disse spøkelsene..

Har blitt noen erfaring rikere ang tispe og løpetid også.. Jen har mistet apetitten, ikke det at hun spiser mindre, hun spiser ikke i det hele tatt. Godbiter er heller ikke noe å trakte etter, da skal de være utrolig gode.
Jeg vet at «en frisk hund ikke sulter ihjel ved matskålen», men å ha en hund som ikke spiser i det hele tatt synes jeg ikke så mye om.. så her ble «redningen» et par poser med våtfôr jeg hadde liggende. Jeg tar et par ss med våtfôr og «blander» godt med tørrforet, da spiser hun ihvertfall litt. Hun bruker forferdelig lang tid da.. siden hun prøver å få i seg våtforet men ikke tørrforet 😛 Jeg kan jo ikke gi henne sjokolade.. 🙄 så da ble dette et bedre alternativ.
Den som ikke mistet apetitten var Kaos, han spiste både sin mat og Jen sin mat. Men tror det var greit for han å reise hjem fredag, og reise på jakt nå. Godt å få en pause fra alle luktene her.
Jen hadde også en kveld der hun oppførte seg mildt sagt merkelig, det må ha vært noe ang løpetiden det også, men hva har jeg ikke anelse om. Heldigvis fant hun roen utpå kvelden.
Jeg nevnte at man ikke kunne se at Jen hadde løpetid like etter den startet, det forandret seg fort.. Det er jeg vant til fra tidligere tisper. At det skal tisse/markeres mye, er jeg også vant til. Jen skvetter litt alle steder når vi er ute å går, virkelig koselig..

Jeg tok noen bilder ikveld, og trodde at det skulle bli ihvertfall et par fine.. Jaja, de sitter ihvertfall rolige 🙂

DSC_0600 (1) (800x539)

2 kommentarer om “Spøkelsene kommer

 1. Superbra at hun valgte å sette seg hos deg når hun synes mannen med staven (godt det ikke var mannen med ljåen!!!) var skummel! Jeg vet ikke hvor mange ting jeg har bedt/lokket Nairo til å hilse på fordi de er skumle. Senest i dag var det faktisk hårføneren min, den har han ikke hilst på før, så den var skummel. Men etter å ha snust på den i 3 sekunder, var den ikke skummel lenger 🙂 6 år med spøkelsesalder gir en del erfaring, kan du si 😉
  Herlig farge på labradoren, skikkelig sjokoladebrun 🙂

  Liker

  1. Jen drar i båndet og herjer når vi møter folk, og skal bort til de. Jeg vil ikke hun skal bry seg om de i det hele tatt, så vi har igjen litt av den veien, men veldig fint å se at treningen fungerer litt.
   Ja, haha, hadde det vært med ljå så hadde jeg sannynligvis ikke stoppet.. 😛
   Håper denne spøkelsesalderen er kort, men man vet aldri. Hun er heldigvis så trygg i utgangspunktet, så det gjør ikke så mye med en kortere periode 🙂

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..