Hundesele til spor og ettersøk

Jeg så på forskjellige seler til ettersøk og spor for «lenge» siden. Fant noen seler jeg syntes så bra ut, men ble ikke noe mer med det.
Snakket med en for en tid siden som spurte om dette med å ha en sele til ettersøk/spor, og han sa at en del brukte en bestemt sele til dette, og andre brydde seg ikke så mye om det.
Jeg synes igrunn tanken om å ha på en spesiell sele når det skal gå spor/ettersøk er grei, så da bestilte jeg selen vi hadde sett på.

DSC02755 (800x534)

DSC02757 (556x640)

DSC02798 (800x534)

Den er litt i største laget enda, men regner med at hun vokser fort inn i den nå.
Selen er Niggeloh, og den er laget for ettersøkshunder om jeg ikke husker feil.
Jeg kunne tenkt meg selen i brunt.. men det hadde de ikke inne, så da ble det sort.
Det er feste både oppe og under på selen, og den virker solid og god å ha på

Vi må ha ny vanlig sele til Jen også, men jeg er veldig usikker på hvilken. Jen er ikke utvokst enda, og er ikke helt a4 fasong på henne.. Er ett merke jeg egentlig liker veldig godt, men så har jeg både hørt og lest om flere som har vært uheldige med at klipsene har røket, og da blir jeg veldig usikker.
Selv om Jen ikke er stor, så er hun «tung», og veldig til styrke og kraft i henne om hun vil. Så jeg vil ha en sele som er sikker, og som jeg føler meg trygg på at den holder. Det er ikke noen trekkhund vi har, men likvel er det fort gjort at de kommer situasjoner der Jen tror hun er trekkhund 🙄

 

6 kommentarer om “Hundesele til spor og ettersøk

 1. Vi har både Multisele og Nomesele herfra:
  http://www.dogsport.no/webshop.aspx?pageid=32939&catId=15085&groupId=2946#navi_main
  Multiselen bruker vi hver eneste dag, og det eneste som har skjedd der er at en søm har røket. Det var i tillegg ikke en farlig søm. Må også legge til at Nairo på ingen måte kan gå pent i bånd, så han er absolutt en trekkhund. Nomeselen har vi brukt under kløv på de litt lengre turene, og det funker som ei kule.
  Jeg vet det finnes noen som syr seler etter mål, men jeg kommer i øyeblikket ikke på hvor.

  Liker

  1. Ja se der 😀 Jeg kjøpte Zero short fra der til Amanda faktisk, ble feil, så Kaos har brukt den. Men om jeg finner den igjen nå så er den nok for stor til Jen 😛 Skal se litt på de to andre, spesielt multiselen siden det er slik til hverdags.
   Jeg vet om noen som syr etter mål, men har sett både og på tilbakemeldinger.
   Jeg kommer nok til å prøve på at jen ikke drar i sele heller,men samtidig synes jeg det er greit med litt mer «handlefrihet» på turer med sele enn med halsbånd. Og så dukker det opp andre dyr og «slik» som kan friste, så selen må tåle litt.

   Liker

   1. Det som var viktig for meg i valg av sele, var at brystpunktet på selen ikke går for høyt opp mot halsen, da Nairo hoster hvis han får press på halsen. Derfor bruker vi kun halsbånd når han skal rett på utsiden av døra for å tisse. Multiselen jeg linker til er den eneste vi har prøvd som går langt nok ned. Den eneste innstillingsmuligheten på den er rundt magen. Så lenge selen passer alle andre steder, er det greit med færre innstilingsmuligheter, for da er det færre steder noe kan gå galt. Hvis du ikke har det for travelt med å kjøpe sele, så kan du få prøve den vi har (vi har to), bare for å få en idé om størrelse og passform 🙂 Men jeg husker jo ikke hvilken størrelse vi har *ler*

    Liker

    1. Hva er det Kjersti tenker på nå! tenkte jeg.. ang at vi kunne prøve selen, den blir jo alt for stor for Jen, liksom 😛
     Sannsynligvis blir den ikke det, men i mitt hode er Nairo stor i forhold til Jen, selv om jeg vet at det ikke stemmer helt.
     Selen hun har nå passer enda, men er litt feil fasong på den for tiden.. rettere sagt, Jen har endret litt fasongen sin 🙂
     Så vi får prøve å huske på dette med selen når vi kommer, kan jo være greit å vite i forhold til størrelse både da og senere. Regner med at str kan være veldig lik, eller ihvertfall såpass lik at man ser om man bør gå opp eller ned.

     Liker

     1. *ler* Jeg skjønner hvorfor du tenkte sånn 😉 Men med tanke på at de nå er ganske like i vekt, og det Nairo ikke har i kompakthet som Jen har, det tar han igjen i pels 😉 Så det var nettopp det med fasongen på selen jeg tenkte det var greit for dere å prøve, for hvis fasongen blir feil, så hjelper det ikke med rett størrelse heller. Det er mulig jeg tar feil, men jeg innbiller meg at Jen er lengre i kroppen enn hva Nairo er.
      Kanskje blir Nairos størrelse for stor til Jen, for det er mye pels selen må over på hodet. Men jeg vet at de fleste jeg kjenner med FL bruker den samme størrelsen som Nairo har.

      Liker

      1. Ja disse fasongene på seler og hunder kan være et puslespill noen ganger. Jen er lang i kroppen, veldig lang i forhold til hva jeg er vant til, og slank «type» også.

       Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..