På utstilling

Vi er ferdige med to dager på utstilling 😀 Og man kan trygt si det ble en nyttig erfaring, for både meg og Jen.

Vi hadde meldt på til søndag, og var ikke klar over at det var både lørdag og søndag til å begynne med. Da vi så at det var to utstillinger med to forskjellige dommere, så fant vi ut at vi meldte oss på begge dagene, både for erfaringen sin del, og fordi det er litt spennende å høre hva to forskjellige dommere sier.
Jen er jo bare valpen, og mye kan forandre seg, i begge retninger. Men det er jo likevel veldig spennende å høre hva andre synes om valpen, for oss er hun fantastisk uansett ❤

Siden vi skulle være hele helgen bestemte vi oss for å dra fredag, Er egen nattparkering, og der kunne man stå hele helgen.
Når vi kom fredag ettermiddag så var det forbausende mange allerede, men vi fant oss en veldig fin plass.
Vi luftet Jen litt, og spiste middag. Etterpå tok vi med Jen bort til utstillingsområdet for å se litt.
Vi så at veldig mange hadde satt opp telt allerede, så vi hentet teltet vårt og satte opp det også. Det var meldt et skikkelig drittvær på Oppdal om helgen, så vi kjøpte et telt i «full fart», og det viste seg å være veldig lurt..

Etter at teltet var satt opp så møtte vi på kjente fra Skjåk 🙂 Fikk snakket litt, og fikk noen tips ang ringen osv, slik er alltid greit å ta med seg.
Etterpå tok vi en rolig kveld i bobilen, med et par lufteturer i området. Parkeringen viste seg å være ved et veldig fint turområde, så slik sett passet det veldig bra.

Lørdagen kom, og det regnet, jeg kjente jeg var litt spent til dagen. Vi skulle ikke inn i ringen før elleve, etter programmet, så vi hadde jo god tid.
Vi syntes det var greit å komme tidlig, så fikk jeg sett en del andre og hvordan de gjorde det, og Jen fikk bli kjent med området.
Ringene var i «midten av et stort område, og utstillingsteltene opptok mye av plassen rundt. Det var noen områder det sto oppe skilt om at det ikke var lov med telt, ellers var det tydeligvis fritt frem. For å ikke få telt foran teltet vårt igjen, så «måtte» vi sette opp vårt på linje med de andre syntes vi. Så slik sett var ikke vi så mye «bedre» enn de andre. Jeg vet ikke hva som er normalt og ikke med slike telt, men det hadde vært mye bedre for alle om det f.eks ikke hadde vært lov å sette opp telt nærmere enn f.eks 3 meter fra ringen..

Jeg følte meg litt bedre etter å ha sett en del andre hunder bli utstilt, det var slett ikke alle som løp «fint», og noen syntes jeg så «nervøse» ut, og skulle ikke bort til dommeren. Andre løp hit og dit i ringen, så jeg ble veldig lettet 😛
Jen var seg selv lik, og etter å ha sittet å sett på de andre litt, så sovnet hun

19399635_10212089996139307_4566849931411480550_n – Kopi (800x450)

DSC_0157 (800x499)

Det ble litt forsinkelser, så vi var ikke inne i ringen før tolv-halv ett, og Jen gikk veldig fint, noen meter.. vi kom oss gjennom det på en «grei» måte, og bort til dommeren etterpå. Der klinte Jen seg inntil dommeren, og viste villig frem tenner 😀 Hun lot seg villig ta på og var bare blid. Dommeren var så hyggelig og blid, og det gjorde at det ble en veldig fin opplevelse for Jen (og meg).

dav

Kritikken ble også veldig fin

«Lovende hode, passende øyenfarge, bra ører neseparti, bra prop, passende benstamme, bra poter, noe kort brystkorg, sterk rygg, velvinklet»

Jeg syntes jo at det var en veldig fin kritikk, og ble BIR. Da er vi ferdige da, sa jeg.. Men nei, vi måtte vente til gruppefinalen fikk vi beskjed om. Og den skulle være tidligst klokken to (den ble annonsert til til klokken halv tre noe senere)

Vi luftet Jen litt, og slappet av til det nærmet seg tiden for gruppefinaler. Det skulle være i en annen ring, og det var oppsamlingsringer.. Veldig fint at det er folk på stedet som kan rettlede litt, for jeg visste ikke noe om dette og hvordan dette fungerte.
Her står vi og venter på å komme inn til gruppefinalen i gruppe seks (og man ser to andre hunder fra Skjåk i bakgrunn 😀 )

dav

Nå kunne jeg avsluttet her.. og kamera på mobilen til Tore streiket fra her, noe som var både veldig greit og litt dumt.. Men jeg fortsetter både i ringen og innlegget her.

Vi ble ropt opp, og gikk inn, noen få meter.. da var det stopp! Jeg kjente igjen uttrykket til Jen, og prøvde å lokke, friste og få henne med meg, men nei. Nok er nok syntes Jen, og dommeren (som var den samme som dømte oss i ringen tidligere) sa: ta henne opp og gå en æresrunde 😀 Så jeg løftet opp Jen og bar henne rundt i ringen, det ble en del latter, og når Jen ble BIG ble det mye applaus.

Det jeg ikke var klar over da, var at vi måtte inn i BIS ringen også.. det gikk som i BIG ringen ang oppførselen, og nå var det tydelig at det ikke var bare stahet fra Jen som gjorde at hun ikke ville gå, nå var hun sliten. Det var ny dommer, og han sa ikke noe, men jeg løftet bare Jen opp, bar henne en liten runde og fant plassen vår (Jen ble plassert på bakken igjen altså). Det ble en del latter og «noen» kommentarer rundt, men av det jeg fikk med meg var de bare positive. Jen fikk ikke noen plassering i BIS ringen.. men det hadde jeg ærlig talt ikke forventet heller.

Vi gikk tilbake til bobilen og slappet godt av. Jeg angret litt på at vi hadde meldt på to dager, for var som sagt ikke bare staheten som slo inn sist på dagen, Jen var rett å slett sliten og syntes det var nok, så jeg syntes litt synd i henne.
Vi snakket litt om hva vi skulle gjøre dagen etter, og ble enige om at vi stilte Jen på utstillingen, fikk bedømmingen (kritikken) og avsluttet der uansett hvordan det gikk. Vi skulle inn i ringen klokken ni denne dagen, så det hadde blitt en veldig lang dag for Jen (og oss) om vi skulle vente til slutten på utstillingen.

Vi hadde en koselig lørdagskveld med god mat, god drikke og fin kveldstur. Ble litt sent, bortsett fra for Jen, hun ble lagt litt over ni.
Bortsett fra en periode på ettermiddag (da det var BIS bedømming) og tidlig kveld, så regnet det hele tiden.
Vi skulle være ny ring om søndagen og blant de første som stilte (nr to) , og siden vi hadde bestemt oss for å reise tidlig søndag, så gikk vi å tok ned teltet vårt lørdagskveld. Det var lurt, for regnet høljet ned igjen etterhvert.

Søndagsmorgen våknet Jen tidlig.. så jeg og henne tok en fin morgentur i flott vær.
Så slappet vi av litt før vi ordnet oss til og gikk bort til utstillingsplassen. Været var bra, og hyggelige folk rundt omkring. Traff på kjente fra valpekurset 🙂 Og vi traff på to flotte eksemplarer av bayersk viltsporhund, som nesten «omringet» Jen 😀

DSC_0171 (800x521)

Vi ble ropt opp til ringen, og helt ny dommer, som tydeligvis hadde vært rundt BIS ringen i går.. Men han var så hyggelig, og syntes tydelig at det var flott/morsomt gjort.
Vi snakket litt, og Jen fikk tannsjekk og slik. Hun var like blid til denne dommeren.
Og så skulle vi gå en runde, som vi gikk feil vei.. vi sto feil vei når vi skulle til å gå (litt har jeg fått med meg 😉 ) men dommeren sa vi kunne bare gå den veien, så da gikk vi. Det gikk slik noenlunde, før Jen plutselig bestemte seg for at nå går jeg ikke lenger, men jeg fikk lokket henne med meg så vi kom tilbake til dommeren på et vis.. Og da sto hun veldig fint også 😯
Jeg tror at det viktigste for dommeren var at hun gikk, så det var derfor vi fikk bestemme retningen selv. Han var veldig hyggelig å snakke med, og håndterte Jen så fint.
Vi fikk forresten BIR, og veldig fin kritikk:

«G balance. Fem head. G character. Strong G angulation. Needs to get the topline more firm. Excellent coat. Very promising«

Vi ble jo kvalifisert til å inn i gruppefinalen denne dagen også. Men med tanke på at vi var ferdige ca fire på ettermiddagen dagen før, og at det sannsynligvis kom til å bli litt reprise av Jen, så syntes jeg ikke det var verdt det for henne sin del. Så vi avsluttet med en Jen som begynte å tø veldig opp til en annen bayer 😀

Var godt å komme hjem «tidlig», og det ble å slappe godt av litt.

Vi ble utrolig mange erfaringer rikere av denne turen, og her skal det trenes! Jeg tullet jo med den «stoppen» til Jen like før vi dro, men jeg hadde seriøst ikke trodd jeg måtte bære henne! Jeg syntes det var veldig flott av dommeren som gjorde det så hyggelig for Jen (og meg) i en slik setting som kunne blitt litt «slitsom».
Og vi var veldig heldige med dommerne begge dagene synes jeg, Jen fikk veldig fin opplevelse med de, og vi fikk hyggelige og fine tilbakemeldinger.

Som nevnt oppe her så ble vi mange erfaringer rikere, og håper på enda mer om to uker.. da er vi i ringen igjen 😀

Jeg skulle ta skikkelig bilde av Jen etter vi kom hjem i dag, løsningen ble dette

DSC02795 (455x640)

 

Hadde tenkt å prøve å ta nye bilder ute i kveld, men det begynte å bøtte ned her, haglet, og tordenvær, så det ble det ikke noe av.
Så vi får se om det blir noe av en av de første dagene 🙂

 

4 kommentarer om “På utstilling

 1. Gratulerer med fantastiske resultater! Himmel og hav, så moro det må ha vært, både med resultatene og med løsningen på en sta og sliten Jen 😉 Kritikkene er jo også strålende, såvidt jeg kan tyde er de «manglene» hun har fått denne helgen noe som kan rette seg etterhvert som hun vokser seg til, og det er jo helt greit. Veldig godt at dere har fått så gode opplevelser, da frister det til gjentakelse!
  Og du, har du farget/stripet håret på den ene siden? Eller er det bare lyset som gjør at det ser ut sånn på det siste bildet?

  Liker

  1. Jeg syntes helgen ble fantastisk, og dommerne gjorde jo sitt for det. Vi kunne jo fått en dommer som slett ikke hadde syntes det var greit med en uerfaren og sliten valp i ringen, for å ikke snakke om hun som handlet den 😛
   Selvsagt skal man sette seg inn i hva man skal gjennom på slik som utstilling, og det har vi gjort så langt vi kunne.. mye av det får man ikke erfart før man står i det.
   Og jeg må finne en måte å få Jen til å gå videre på når staheten kommer, tror jeg har en liten ide..
   Jeg bleket litt av håret i fjor, når jeg skulle farge det, nå er fargen nesten helt borte, og da ser det bare bleket ut 🙂 Jeg synes ikke man ser det noe særlig, men når jeg ser på bildet du tenker på, så ser det veldig lyst ut gitt.

   Liker

   1. Hvis man er dommer på et valpeskue, mener jeg absolutt at man både må og bør forvente litt utenom det vanlige. Vi snakker jo om unge individer som på ingen måte har utholdenheten de voksne har. Og man må også bidra til at valpen får en god opplevelse i ringen når man er dommer, slik at det fortsetter på samme gode måte når valpen ikke er valp lenger.
    Jeg har ikke tall på hvor mange utstillinger jeg har vært på, men jeg har aldri vært inne i ringen selv, og jeg hadde nok gjort mye feil hvis jeg først skulle inn dit. Så, som du sier, man må stå i det selv for å få litt erfaring 🙂
    Ah, oki. For på bildet ser det jo helt blondt ut 🙂

    Liker

    1. Er mange valper som er veldig erfarne og flinke i ringen synes jeg, en del av de er jo mange ganger «flinkere» enn mange voksne hunder også. Så det er veldig greit at det er rom for de som oss som ikke er så erfarne.
     Og bildet som jeg la ut på fb siden min nå er jo tatt som offisielt bilde, og du ser at jen overhode ikke er oppstilt. Jeg lot henne bare være som hun ville pga hun var sliten, og skulle jeg begynt å mase for å få pent bilde av henne så hadde det sannsynligvis vært en hund som hadde låst seg.
     Jeg var forøvrig ikke klar over at de skulle ta bilde heller, så jeg gikk bare.. så de måtte si fra til meg, amatøren 😛

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..